Yabancı yatırımcının en gözde hissleri

Borsa İstanbul'da yatırım yapan oyuncuların en fazla araştırdıkları konulardan birisi de yabancı payı... Hangi hissede ne kadar yabancı yatırımcı var gelin hep birlikte inceleyelim.

Yabancı yatırımcının en gözde hissleri

Borsa İstanbul'da Yabancı Payı En Yüksek Hisseler Hangisi?

Borsa İstanbul'da hisse alımı gerçekleştirecek olan yatırımcıların en çok araştırdığı konuların başında yabancı hisse oranları geliyor. Bununla birlikte yabancı paylarını ve hisselerin incelemesini birlikte yapalım.

Konya Çimento Hisse

Konya çimento hisse

Konya Çimento Hisse: Yabancı yatırımcının 15 Nisan döneminde yaptığı yüklü yatırımcılar ile birlikte hisse fiyatlarını 1789 TL'ye kadar yükselten daha sonrasında ise bir miktar mal boşaltan Konya Çimento hisselerinde şirketin yabancı payı yüzde 53.02 seviyesinde.

ANHYT Hisse 

Anadolu Hayat Emeklilik

ANHYT hisselerindeki yükseliş endeks üzerinde bir getiri sağlamasa bile yabancı yatırımcıların güvenli limanlarından biri olarak görülüyor hisselerdeki yabancı payı yüzde 53.08 olarak belirlenmiş durumda.

GOODY Hisse

goody hisse grafik

Goody hisselerinde yabancı payı oranı şirketin karlılık artışına oranla sürekli artmaya devam ediyor ve yüzde 53.70 seviyesine kadar yükselmiş durumda.

BIMAS Hisse

BIMAS hisse grafik

BIMAS hisseleri endeksin en güvenli limanlarından biri olmakla beraber küçük yatırımcılarında en uğrak noktalarından biri öyle ki BIMAS hisselerindeki yabancı payı oranı yüzde 54.87 seviyesine kadar yükselmiş durumda.

 AKBANK Hisse

akbank hisse grafik

Akbank hisse grafiklerinde görüldüğü üzere hisse XBANK ile birlikte hareketlerine devam ediyor. Fakat çok ucuz fiyatlardan maliyet edinen yabancı paylarında artış kısmen de olsa devam ediyor anlık yabancı payı şu an için yüzde 55.89 seviyelerinde bulunuyor.

Aygaz Hisse 

aygaz hisse grafik

Aygaz hisselerinde grafiklere bakıldığında genel itibariyle endekse paralel bir getiri sağladığını görmek mümkün. Yabancı paylarında ise artışın devam ettiği Aygaz hissesinde bu seviye yüzde 56.16 oranında.

EREGL Hisse

EREGL hisse grafik

EREGL hisselerine yatırım yapan kişilerin bir kısmı çok uzun vadeli hisse taşıyıcılarıdır. Sebebi ise EREGL hissesi temettü dağıtımı konusunda çok başarılı bir şirket olmasından kaynaklı. Yabancı payları ise yüzde 57.11 seviyesinde bulunuyor.

Mavi Hisse

mavi hisse grafik

Mavi hissesi giyim alanında faaliyet gösteren Türkiye'nin en çok tercih edilen hisselerinden biri olmakla beraber hisseye olan yabancı yatırımcı ilgisi çok büyük yabancı payları yüzde 57.22 oranında olmakla beraber giderek artış gösteriyor.

SAHOL Hisse

SAHOL hisse grafik

Sabancı Holding Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden olmakla beraber yabancı yatırımcıların da yoğun ilgi gösterdiği hisselerden biri olmaya devam ediyor. Yüzde 57.67'lik yabancı pay oranı ile birlikte Türkiye'nin en değerli şirketlerinden biri olmaya devam ediyor.

YKBNK Hisse

ykbnk hisse grafik

YKBNK hisselerinde yabancı payındaki artış sürmeye devam ediyor. Gerek banka hisselerinin ucuz kalmış olması gerekse Türkiye'deki bankaların sürekli karlılığı artış gösterdikçe yabancı payı da artış gösteriyor. Anlık olarak Yapı Kredi Bankası hisselerinde yabancı payı oranı yüzde 58.65 seviyesinde.

TUPRS Hisse 

tupras hisse grafik

Tüpraş hisselerinde yaşanan büyük sıçrayışın bir sebebi enflasyon rallisi ile birlikte doğal gaz fiyatlarında artan satış fiyatları ve bilançonun yüksek karlılık ile birlikte gelmesi. TUPRS hisselerindeki yabancı payı dağılımı ise 58.69 seviyesinde seyrediyor.

TOASO Hisse

toaso hisse

TOASO hisselerinde yaşanan çip krizi yüzünden azalan üretimlere rağmen yabancı paylarındaki artış sürmeye devam ediyor. Enflasyon rallisinden hızlı yükseliş ile çıkan aynı şekilde hızlı düşüş ile yoluna devam eden TOASO hisselerinde yabancı payı oranı yüzde 61.92 seviyesinde.

KCHOL Hisse

KCHOL Hisse grafik

KCHOL şirketi yine SAHOL gibi Türkiye'nin en büyük şirketlerinden biridir. Bununla birlikte şirkete olan güvenin artış göstermiş olması yabancı paylarındaki artışı destekler nitelikte. KCHOL hissesinde yabancı payı yüzde 66.44 seviyesinde seyrediyor.

MPARK Hisse

MPARK Hisse

MPARK hissesi 31.82 seviyesinde dönem dönem yüksek volatilite olmasına karşın hissenin yabancı payında bir miktar düşüş olsa bile yabancı paylarında düşüş çok derinleşmedi. MPARK hissesi  yüzde 67.45 seviyesine kadar ulaşmış durumda.

ENJSA Hisse

enjsa hisse grafik

Enerjisa hisselerinde yaşanan sert düşüşe rağmen yabancı paylarındaki farklılık çok artmış durumda değil. ENJSA hisselerindeki yabancı payı yüzde 68.11 seviyesine kadar yükselmiş durumda.

AEFES Hisse

AEFES hisse grafik

AEFES hisselerinde endeks üzerinde getiri sağlamaya devam ederken doların düşüşü ile birlikte yaşanan büyük düşüşte GAP boşlukları bulunmaya devam ediyor. Fakat yabancı yatırımcının bu dalgalanma karşısında tavrı neredeyse hiç değişmedi. AEFES hisselerinde yabancı payı oranı şu an için yüzde 68.35 seviyesinde.

FROTO Hisse

FROTO Hisse

FROTO hissesi global bir şirketin Türkiye temsilciliği olması nedeniyle yabancı yatırımcının en çok ilgi duyduğu hisselerden biri olmakla beraber yabancı payı 69.62 seviyelerinde devam ediyor.

TAVHL Hisse

tavhl hisse grafik

TAVHL hisselerinde yaşanan hızlı hareketlerin sebepleri pandemi kaynaklı olmasına rağmen zaman zaman düşüş gösterse bile yabancı paylarındaki değişim çokta can sıkıcı miktarlarda değil. TAVHL hisselerinin yabancı payı ise yüzde 71.89 seviyesinde.

MRSHL Hisse

mrshl hisse grafik

Marshall hisselerinde yaşanan yükselişin sebeplerinden birisi de dolaşımdaki lot sayısının düşüklüğünden kaynaklanıyor. Dolaşımdaki lotların büyük bir kısmı da yabancı yatırımcılarda bulunuyor. Dolaşımdaki yabancı payı yüzde 72.89 seviyesinde.

TIRE Hisse

tıre hisse grafik

Tire hisselerinde yükselişin ana nedeni yükselen kanal üzerinde yabancı yatırımcı paylarının sürekli olarak artış göstermesinden kaynaklı. Tire hissesinde yabancı takas oranı yüzde 76.45 seviyelerinde seyrediyor.

BANVT Hisse

banvt hisse

BANVT hisselerinde endeks üzerinde getiri sağlamasının sebebi yabancı payı oranı giderek artış gösteriyor olması ve şu an için BANVT hisselerindeki yabancı payı yüzde 77.61 oranında.

ULUSE Hisse

ULUSE hisse grafikl

Endeks üzeri getiri sağlayan bir başka hisse de ULUSE. Yabancı paylarındaki takas oranı ise 76.98 seviyelerinde devam ediyor.

RAYSG Hisse

raysg

Raysg hisseleri endeks üzerinde getiri sağlayamasa bile yabancı paylarındaki artış süregelmeye devam ediyor. RAYSG hisseleri yabancı payı oranı yüzde 84.21 seviyelerine kadar yükselmiş durumda.

CCOLA Hisse

ccola hisse grafikHisse hali hazırda zaten yabancı yerleşiği olan bir şirket olması nedeniyle yabancı payı hatırı sayılır seviyelerde yüksek. Bununla beraber sadece bir kısımlık payı yurt içinde kullanıma açık. CCOLA hisse yabancı payları ise yüzde 87.54 seviyesinde.

TCELL Hisse

tcell hisse grafik

Endekste ağırlığı en yüksek olan hisselerden biri olan TCELL hissesi yabancı yatırımcının en çok güvendiği ve ülke içerisinde en çok payı olan hisselerin başında geliyor. TCELL hisselerindeki yabancı payı yüzde 88.50 seviyesinde.

AGESA Hisse

Listenin çiçeği burnunda hissesi Ağustos 2021 yılında halka arz oldu ve yabancı yatırımcı payları neredeyse tüm halka arzı satın almış gibi duruyor. Yüzde 91'lik yabancı yatırımcı payları ile Borsa İstanbul hisselerinin en yüksek yabancı yatırımcı payına sahip olan hissesi AGESA oluyor.

TCELL TURKCELL ILETISIM HIZMETLERI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 77.5
Satış 77.55
Değişim 0.1%
Son Değer 77.5
En yüksek 78.3
En düşük 76.45
Haftalık Değişim 1.241%
Aylık Değişim 14.4756%
Yıllık Değişim 38.1461%
TUPRS TUPRAS-TURKIYE PETROL RAFINERILERI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 188.1
Satış 188.2
Değişim -0.4%
Son Değer 188.1
En yüksek 191.8
En düşük 187.3
Haftalık Değişim -0.9478%
Aylık Değişim 12.9395%
Yıllık Değişim 39.7923%
AGESA AGESA HAYAT VE EMEKLILIK A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 80.6
Satış 80.95
Değişim -0.4%
Son Değer 80.6
En yüksek 83.15
En düşük 80.55
Haftalık Değişim 4.9479%
Aylık Değişim 10.5454%
Yıllık Değişim 34.8999%
Etiketler