AVOD hisse analizi ve hedef fiyatı

AVOD hissesi Ekim 2021 sonlarına geldiğinde tarihi zirvesine çok hızlı şekilde yükselmiş ve düşüşü de aynı şekilde çok hızlı şekilde meydana gelmişti. AVOD hisse yorum ve grafik analizlerini incelediğimiz bu rapora gelin hep birlikte bakalım.

AVOD hisse analizi ve hedef fiyatı

AVOD Hisse

AVOD Kurutulmuş Gıda ve Tarım Ürünleri A.Ş faaliyet alanı olarak yaş sebze, meyve (kurutulmuş domates) üretimi ve toptan ticaretini benimsemiş bir şirket olmakla beraber hisselerinde 2021 Eylül ayında başlayan yüksek volatilite ve bol GAP boşluklu ralli hissenin yüzde 1000 değer kazanmasına olanak tanımış ve 13.65 liraya kadar yükseltmişti. 

Hisseye verilen cezalar, AVOD hissesinin tahtasında yaşanan manipülasyonlar sonrasında fiyat 4.50'li rakamlara kadar gerilemiş durumda.  

 AVOD 

AVOD A.Ş. 2003 yılında, HASAT BNO Group'un çatısı altında kurulan bir anonim şirkettir. Kuruluşu ile beraber tüm kurutulmuş sebze ve türevleri, sebze bazlı hazır yemek, tarımsal üretim, işleme, uluslararası satış ve pazarlama konusunda 15.000 m² açık ve 5.000 m² kapalı alan ile yıllık 3.000 ton son ürün kapasitesi ile Türkiye kurutulmuş sebze ihracatının yüzde 20'lik kısmını gerçekleştirmektedir. ve Farmer`s Choice markası ile de iç piyasaya ürünler vermektedir.

AVOD Hisse Yorum

AVOD yorum : Hissede yaşanan yüksek volatilite şirketin yatırımcılarının giderek güven kaybına neden olmuş durumda 13.86 bölgesine kadar yükselen hisse bugün 4.50 fiyatında işlem görüyor Borsa İstanbul'da yaşanan 2 aylık rallide bazı hisseler 2 katına kadar yükselirken AVOD hissesinde ise işlem piyasa beklentisinin çok aşağısında kalmış durumda. 

Hissenin arka planında şirketin yaptığı yatırımlardan ziyade piyasada işlem yapan büyük yatırımcıların arkasından giden birçok yatırımcı bu hissede mağdur olmuş durumda. 13 lira seviyesinde bu hissenin daha fazla potansiyeli olduğunu dile getiren analistler çok fazla yatırımcıyı peşlerinde sürüklemiş ve ciddi şekilde zarara uğratmıştır. Bununla ilgili çok fazla cezaya çarptırılsa bile hissede toparlanmaya dair bir durum gözlemlenemedi. 

AVOD hisse Forum

AVOD hisse forumlarında en çok sorulan soruların başında AVOD hisse yükselir mi? AVOD hisse neden düşüyor? ve AVOD hisse yabancı payı yüzde kaç? Olarak karşımıza çıkıyor. AVOD hisse forumlarındaki bu sorulara tek tek yanıt verelim.

1 - AVOD hisse yükselir mi?: AVOD hissesi üzerindeki ölü toprağın atılması için öncelikle yatırımcı güveninin tekrar kazanılması için şirketin ve yönetim kurulunun gerek KAP bildirimi gerekse yatırımcı çekecek bir tavır takınması gerekiyor. 

2- AVOD hisse neden düşüyor? : AVOD hissesi 2021 yılının ikinci çeyreğinde yaptığı büyük atakla birlikte 14 TL kapısına kadar yaptığı rallinin ardından hisse ve hissede işlem yapan tahtacıların aldığı cezalarla birlikte foyaları ortaya çıktı önlerinin kesilmesinin arından önce büyükler daha sonra ise küçük yatırımcıların yaptığı satış dalgası her geçen gün daha da derinleşti ve düşüşüne hala devam ediyor.

3- AVOD hissesi yabancı payı ne kadar? : Son 1 haftalık işlemlerin baz alındığında yabancı oranında artış gözüken AVOD hisselerinde toplam yabancı payı yüzde 2.05 bölgesine kadar yükselmiş durumda. Düşüş öncesinde yabancı payı yüzde 4 civarındaydı.

AVOD Hisse Grafik

avod hisse grafik

Avod TradingView grafikleri baz alındığı takdirde görüntü bu şekilde ve ichimoku bulutunun altında olarak görülüyor. RSI dip bölgesinden kalkış hazırlığı yapılıyor gibi gözükse de genel trendin düşüş yönlü olduğunu görmek mümkün 3 ayrı indikatör ile inceleme yapan uzman analistler piyasanın izin verdiği müddetçe yönün net şekilde belirlenmesinin çok zor olduğunu düşünüyorlar.

AVOD Hissesi Geleceği

Faaliyet gösterdiği alan itibariyle hissenin geleceğinin açık olduğu su götürmez bir gerçek. Fakat yatırımcıları küstürmek adeta ceplerinden paralarını almaya çalışan tahtacılara müsade edilmeye devam edilmesi durumunda hissede düşüş trendinin devam edeceğini öngören analistler. Hissedeki yatırımcılara veya piyasada işlem yapan yatırımcılara güven verilmesi durumunda ise hissenin sağlıklı bir yükseliş ile tekrar tarihi zirve bölgesine çıkabileceğine inanıyor.

AVOD PD/DD

Piyasa Değeri / Defter Değeri işlemi gerçekleştirdiğinde AVOD hissesi 6,20 bölgesini gösteriyor hissenin anlık fiyatı ise 4.50.

AVOD A.V.O.D. KURUTULMUS GIDA VE TARIM URUNLERI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 3.6
Satış 3.61
Değişim 0.09%
Son Değer 3.61
En yüksek 3.7
En düşük 3.53
Haftalık Değişim 5.5555%
Aylık Değişim 6.1764%
Yıllık Değişim 14.2405%
Etiketler
Yorumlar