BALAT hisse analizi ve hedef fiyatı

BALAT hissesi ve geleceğine dair hazırladığımız raporumuza şirketin gelecekteki fiyat tahmini nedir? BALAT hissesi alınır mı? gibi soruların tamamına cevap bulabileceksiniz.

BALAT hisse analizi ve hedef fiyatı

BALAT hissesi hedef fiyat 2022

BALAT hissesi ya da Balatacılar Balatacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş., piyasa analistleri BALAT hissesinin düzenli bir brüt hissesi konumunda ve sürekli GAP boşluğu bırakıyor. Bu teknik inceleme açısından analistleri hayli zorluyor. Balat hissesi hedef fiyat için analistlerin görüş birliğinde olmadığı için iki ayrı senaryodan en çok yapılan yorumları sizin için derledik

Balat hissesi yükseliş senaryosu: 2022 yılı içerisinde Balat hissesinin ulaşabileceği en yüksek değeri inceleyen analistler tüm zamanların yüksek hisse değerini de çok rahat geçebileceğini ve 2022 yılında tarihi zirvesinin de yüzde 50 yukarısında 21 lira bölgelerine kadar gelebileceğini düşünüyorlar. 

Balat hissesi düşüş senaryosu: 2022 yılında Balat hissesinin düşeceğini düşünen analistler ise yüksek volatilite yüzünden yatırımcının güvenini iyiden iyiye kaybettiğini ve yatırımcıların her sallantıda hisselerini satıp nakite döndüğü veya başka hisselere yönlendiğinden bahsediyorlar.  2022 Balat hissesi düşüş senaryosunun ise 4 lira seviyelerine kadar süreceğini dile getiren analistler 2022 yılının Balat hissesinde birçok yatırımcıya zarar ettiğine inanıyorlar.

Balat hissesi teknik analiz

balat hisse balat hisse analiz balatacılar düşmeye devam edecek mi

Piyasa analistleri tarafından hazırlanan teknik analizde yatırımcıların en çok sorduğu Balat hissesi neden düşüyor? Balata hissesi yükselecek mi? gibi sorulara teknik açıdan yanıt vermeye çalışacağız.

Öncelikle Balat hissesi teknik destek ve dirençleri ile başlayalım:

Destekler: 8,51 - 7,82 - 7,03 - 5,94
Dirençler: 9,48 - 11,02 - 13,01

balat hisse, balat hisse grafiği

Balat hissesi tekrar yükselecek mi?

Balat hissesi halka arz olduğu dönemden bu yana sağlıklı fiyat oluşumlarını neredeyse hiç yaşamamış ya düşüş ya çıkış trendinde çok sert hareketler yapmıştır hissenin arz olduğu tarihten bu yana neredeyse ilk defa arka arakaya 5 günlük yatay mumlar var olmuştur. Kimi analist bu sebeple yatırımcı güvenini kaybeden Balat hissesinin düşüşüne devam edeceğini düşünürken kimi analist ise bu hareketlerin yatırımcı iştahını kabarttığını düşünüyor.

Balat hissesi tarihçesi

Balata imalatı, ithalatı ve ihracatı ile her türlü ticareti alanında faaliyet gösteren şirket 1988 yılının sonlarında kuruldu. Şirket merkezi şu an İzmir'de olmakla beraber 2012 yılın Borsa İstanbul'da birincil halka arzı gerçekleşti.

Aktif 128 personeli ile birlikte 50.000.000 TL kayıtlı sermayesi bulunan şirket son bilançosunda karlılık oranlarında düşüş yaşadığını bildirdi.

Balat hissesi PD/DD oranı

Piyasa değeri / defter değeri hesaplamasında Balat hissesinin değeri 32,40 TL'dir

Yüzde 94'lük bir kısmı halka açık olan Balat hisselerinin piyasa değeri 119.225.448 TL'dir. Ayrıca Balat hissesinin Borsa İstanbul'da aktif işlem gören 12.165.862 adet hisse senedi vardır.

BALAT BALATACILAR BALATACILIK SANAYI VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 0
Satış 0
Değişim -0.42%
Son Değer 22.5
En yüksek 22.92
En düşük 22.5
Haftalık Değişim -2.1739%
Aylık Değişim -9.6385%
Yıllık Değişim 20.9677%
Etiketler