KENT hisse analizi ve şirketin hedef fiyatı 2022

KENT hisse analizi ve şirketin hedef fiyatı ne durumda? Hisselerinde her zaman büyük hareketler yaşayan KENT Gıda şirketinin geçmişini ve geleceğini incelediğimiz rapordan sonra KENT hisse alınır mı? sorusuna artık tek başınıza cevap verebileceksiniz.

KENT hisse analizi ve şirketin hedef fiyatı 2022

KENT Gıda Tarihçesi 

İlk üretimine Cumhuriyetin ilk yıllarında (1927) Tahincioğlu ailesinin, tahin üretimine başlaması ile birlikte başlayan KENT Gıda 1956 yılına gelindiğinde merkez üretim tesisini modernleştirerek İstanbul'a taşımıştır.

1971 senesinde Missbonbon, 1973 senesinde toffee markası Tofy, 1974 senesinde Türkiye'de ilk kez büyük sakız ve çizgi karakter ile birlikte Tipitip, 1980 senesinde ise Madlen adı altında ilk madlen çikolata, yine aynı sene içinde dolgulu bonbon Olips, 1986 senesinde Topitop, 1987 senesinde da Türkiye’nin ilk jöleli şekeri Jelibon üretimine başlamış oldu.

Kent gıda, Kent şeker ve lolipop

Kent Gıda Halka Arz

1990 yılının ortalarına gelindiğinde Kent Gıda halka arz işlemleri gerçekleştirilmiş ve aynı yıl İMBK'de işlem görmeye başladı. 2007 yılından itibaren Borsa İstanbul'da ikinci arzı ile birlikte işlem görmeye başlayan KENT hissesi 7 liradan işleme başladıktan sonra bölünme ile birlikte tarihi zirvesi fiyatını 603 lira olarak tayin olmuştur.

KENT Gıda Hisse Yorum

KENT Gıda hissesi halka açıklığı bakımından çok düşük olması nedeniyle çok yüksek volatiliteye sahip. Bu sebeple hissenin grafiklerindeki GAP boşlukları bir hayli fazladır. Kent Gıda hissesi canlı fiyatı 193.1 TL'den işlem görmekle birlikte. Düşen trendin tepesinde olduğunu belirten analistler yüksek volatilite kaynaklı hissenin yatırımcılarına dikkatli olmayı öneriyorlar.

Kent Gıda Bölünme

Son bölünmesini 24 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştiren Kent Gıda İşletmeleri yüzde 650 bölünme gerçekleştirmiş bununla birlikte hisse fiyatları 309 lira seviyesi ile yoluna devam etmişti. Yaşanan düşüş ve yatırımcı güven ortamının kaybolduğunu dile getiren piyasa analistleri hisse fiyatlarında yüksek volatilitenin yatırımcıların hisseden uzaklaştırdığını dile getiriyor.

Kent Gıda Hisse Grafik 2022

Analistler tarafından yapılan incelemelerin sonucunda 2021 Mart ayında başlayan düşüş trendini devam ettiren Kent Gıda hissesi düşen kanalın tepesinde 193.1 liradan işlem görmeye devam ediyor. Mart ayından bu yana yüzde 60'dan fazla değer kaybetti. Bununla birlikte yükseliş senaryosu ihtimalini değerlendiren analistler 199 üzerinde 2 mum kapatması halinde hedefin 257 bölgesi olduğunu değerlendirdi. 

Kent hisse grafik, Kent hissesi yükseliş ne zaman?

Kent Hissesi Neden Düşüyor?

Kent hissesi 12 Mayıs 2020 tarihinde 38 lira bölgesinde işleme konu olduğu dönemde haber akışı ile birlikte çok büyük bir ralliye sahne oldu ve hisse fiyatları bölünme öncesinde 2000 lira üzerinde bir süre işlem gördü. 

Daha sonra düşüş trendine giren Kent Gıda hisselerine olan talep giderek azaldı ve bölünme ile birlikte daha da değer kaybetti. Kısaca piyasada işlem yapan yatırımcıların büyük ölçüde güvenini kaybetmesi ve bedelli bölünme haberleri ile birlikte düşüş yaşamaya devam etti.

Kent hissesi yatırımcıları, Twitter üzerinden sıkça bir araya gelip SPK'yı göreve çağırması üzerine Kent Hissesi şikayetleri uzunca bir dönem gündemde kalmıştı.

KENT KENT GIDA MADDELERI SANAYII VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 0
Satış 0
Değişim 128%
Son Değer 1408
En yüksek 1408
En düşük 1408
Haftalık Değişim 11.3043%
Aylık Değişim 7.0722%
Yıllık Değişim 183.015%
Etiketler