KOZAL hisse analizi ve şirketin hedef fiyatı 2022

Koza Altın İşletmeleri'nin geçmişini ve geleceğini incelediğimiz bu raporda hem şirket yapısını hem de hissenin verimliliğini gelin hep birlikte inceleyelim.

KOZAL hisse analizi ve şirketin hedef fiyatı 2022

Koza Altın, Türkiye'de faaliyette bulunan ve Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye'de altın çıkaran ve işleyen ilk ve döneminin tek Türk madencilik şirketi olmasıyla birlikte alanında ülke içinde öncü bir şirkettir.

Koza Davetiye Mağaza İşletmecilik A.Ş ve Koza İpek Holding A.Ş firması, 2005 senesinde Normandy Madencilik A.Ş.'nin bütün hisselerini Newmont Mining Corporation Şirketi'nden satın alarak tüm yönetimi el değiştirmiş oldu.

KOZAL Halka Arz

2010 yılında halka arz kararı alan KOZAL şirketi 12.5 TL adet başı fiyat ile halka arzını gerçekleştirmiş bulundu. Halka arzını gerçekleştirdiği dönemde 2.6 milyar liralık bir piyasa değeri olan şirketin şu anki piyasa değeri 21.06 milyar TL seviyesine ulaştı. Aradan geçen 11 yılın sonunda 140 lira değerine ulaşan KOZAL arz olduğu günden bu yana temettü verimliliği olarak yüksek performans göstermese bile hisse fiyatında ciddi getiriler sağlamış gibi duruyor.

KOZAL Hedef Fiyatı 2022

KOZAL hissesi forumlarında şirketin mali yapısının giderek daha büyüdüğünü ve uluslararası yatırımlarla birlikte daha da değer kazanacağına inanıyor tarihi zirvesinden hiçte uzak olmayan KOZAL için endeksin ralliye devam etmesi durumunda 2022 hedef fiyatı olarak 220 lira seviyesine ulaşacağını düşünen piyasa analisti bir hayli fazla.

KOZAL Hisse Yorum

KOZAL yatırımcılarının en çok merak ettiği soruların başında Kozal hissesi alınır mı? Kozal hissesi yükselecek mi? Bu soruların yanıtını yanıtlayan birçok analist şöyle söylüyor; Kozal yapısı ve elde ettiği ürün sayesinde altın fiyatlarının dünyadaki fiyatlamasına göre değer artışı yaşayacağı için şirketin varlıklarının da değer artışı olacağı için hisse fiyatlarına pozitif yansıması beklenebilir.

KOZAL Hisse Grafik

kozal hisse analizi ve geleceği

KOZAL hissesi grafiklerine bakıldığı zaman 2021 Kasım ayına girilmeden hemen önce 80 lira olan yükselen trendin dibinden aldığı tepki aynı zamanda Mayıs ayından itibaren gelen düşen trendin kırılımı ile sonuçlandı ve Mayıs 2021 zirvesinin üzerine çıktı. 140 liradan işlem gören hisse senedi için analistlere göre yeni bir yükselen kanalın açılması için ihtiyaç olan şey 158 TL üzerinde mum kapanışı alması. 

KOZAL KOZA ALTIN ISLETMELERI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 23.06
Satış 23.08
Değişim -0.38%
Son Değer 23.08
En yüksek 23.84
En düşük 22.94
Haftalık Değişim -1.9541%
Aylık Değişim -0.9442%
Yıllık Değişim 18.1771%
Etiketler