PETKIM hisse analizi ve hedef fiyatı

PETKIM hisseleri ve şirketi hakkında merak ettiğiniz her şeyi bulabileceğiniz bu raporda bulabileceksiniz. Detaylar için şimdi raporumuza geçelim.

PETKIM hisse analizi ve hedef fiyatı

PETKİM Hisse Yorum

Petkim hisse yorumu yapan analistler hisse fiyatının Kasım ayından bu yana Borsa İstanbul ile birlikte ralliye devam ettiğini ve şimdilik görünenin dün bu ralliye direnç seviyesinden sert bir geri dönüş ile gerçi çekildiği. Analistler ile gerçekleştirdiğimiz ortak çalışma içerisinde onlara en çok yöneltilen sorunun Petkim hissesi ne olur? Petkim hisse yorum yapar mısınız? olduğunu öğrendik ve tüm detayları vermeye başlayalım.

PETKİM Hisse Bilançosu

Petkim hisse 2021 yılının 3. bilanço döneminde 3.922.439.000 TL kar açıklamış ve hisselerinde 8 TL seviyesinden 12.35 seviyesine kadar çekmişti. 

İş Yatırım Önerileri

İş Yatırım, Petkim için hedef fiyatını 8,30 TL'den 12,85 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "AL" olarak sürdürdü.

PETKİM PD / DD ve F/K Oranları

Petkim hissesinde piyasa değeri bölü defter değeri işlemi yapıldığında karşımıza çıkan değer 2,19 olurken F/K oranı ise 5,47'dir. BIST üzerindeki ağırlık kat sayısı ise 1,35'dir.

PETKİM Hedef Fiyat

PETKİM hissesi için birçok analizden rapor hazırlamasını istediğimizde birbirlerinden çok farklı hedefler vermesi sonucunda her iki görüşü de sizinle paylaşacağız ve kararı sizin vermenizi isteyeceğiz. Petkim hissesinin hedef fiyatı ile ilgili fikirleriniz varsa yorum yazmayı unutmayın.

PETKİM hissesi yükseliş senaryosu: Yükseliş düşüncesi olan analistler tarafından hazırlanan raporda Petkim faaliyet alanı gereği karlılık oranlarının artacağına inanılan bir şirket. Avrupa'da yaşanan doğalgaz ve petrol krizleriyle birlikte fiyat artışının önüne geçmek neredeyse imkansız hale gelmiş durumda. Bununla birlikte döviz kurlarındaki yükselişin devam etmesi halinde dolar bazlı da ciddi değer kazanması ile birlikte ülke içerisinde fiyatı hayli yükselmeye devam etmesi yine şirketin yararına olacağı düşünülüyor. Ayrıca yeni bulunan doğalgaz kaynaklarıyla ilgili çalışma yapmaya en büyük adaylardan biri olması da PETKİM hissesinin potansiyel yükselişini destekliyor. Bu argümanlarla birlikte yükseliş yanlısı analistlerin PETKİM hedef fiyat beklentisi 12.50 bölgesine kadar yükselmiş durumda.

PETKİM hissesi düşüş senaryosu: Yükseliş yanlısı olduğu gibi düşüş öngörüsünde bulunan birçok analist mevcut. Bununla ilgili olarak düşüş gerekçelerini Borsa İstanbul'da yaşanacak krizler ve enflasyon krizinin devam edeceği düşüncesinde olmaları. Örneğin rakamsal olarak PETKİM hissesinin karlılığını arttıracak olması hiperenflason sonrası kazandığı paraların bir anlamı olmadığı anlamına geliyor. Bu sebeple bazı analistler PETKİM şirketinin de enflasyona yenileceğini düşünüyor.

PETKİM Hisse Grafik

petkim hisse grafik ve teknik analiz

Petkim hisse grafiklerinde karşılaşılan durum yükselen regresyon kanalının çok üzerine kalmasıyla birlikte devam formasyonu oluşturması beklentisiydi. Fakat 17 Aralık Cuma günü yaşanan kanlı cuma sonrasında hisse yüzde 8,58 değer kaybederek uzun süredir gün içerisindeki en büyük kaybını verdi. Güne başlangıcında yüzde 6 kadar değer kazanmıştı fakat günü yüzde 8'den fazla bir kayıpla tamamladı. STOCH RSI'da yaşanan düşüş göstergesi ise PETKİM hisse için düşüşün devam edebileceği yönünde göstergelerine devam ediyor.

Petkim Hisse, Destek ve Direnç Seviyeleri

PETKİM hissesinde destek ve direnç seviyeleri şöyle sıralanıyor,

Destekler: 9,69 - 8,08 - 7,12 - 6,38
Dirençler: 10,68 - 11,38 - 12,16

PETKİM  Tarihçesi

 Türkiye´de petrokimya sanayinin kurulması fikri I. Beş Yıllık Plan döneminin başlangıcı olan 1962 senesinde benimsenmiş, yapılan etüt ve araştırmalar neticesinde Petkim Petrokimya A.Ş. 03.04.1965 tarihinde TPAO öncülüğünde kurulmuştur. Petkim hisselerinin

Birinci Halka Arz Fiyatı Nedir?

Petkim hisselerinin Birinci Halka Arz Fiyatı 2.500 TL.’dir. Şu anki duruma göre 2.5 TL fiyatına denk geliyor.

Petkim hisseleri BIST´te hangi pazarda işlem görmektedir?

Petkim hisseleri BIST’'te Yıldız Pazar’da işlem görmektedir ve Petkim hisseleri BIST’te XU030 , XU050, XU100 - XKMYA ( Kimya, Petrol, Kauçuk, Plastik ) ve Sürdürülebilirlik Endekslerine dahildir.

PETKM PETKIM PETROKIMYA HOLDING A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 20.2
Satış 20.22
Değişim 0.1%
Son Değer 20.22
En yüksek 20.42
En düşük 20.1
Haftalık Değişim 0.8982%
Aylık Değişim 1.9667%
Yıllık Değişim 11.0378%
Etiketler