DOCO hisse analizi ve hedef fiyatı

DOCO hisse fiyatlarındaki artışın ana sebepleri ve DOCO hisselerinin gelecekti hedef noktalarını inceleyeceğimiz bu raporda, DOCO hissesi ve şirketine dair tüm bilgileri bulabilirsiniz.

DOCO hisse analizi ve hedef fiyatı

DOCO hisse analiz

DOCO hisse analizlerini yapan analistlerin ortak kanısı, faaliyet alanı olarak yolcu taşıma ve havacılık sektöründe var olması nedeniyle pandemi döneminde ciddi değer kayıpları yaşadı. Yasakların kalkması ve yolcu taşıma işlemlerinin başlamasıyla birlikte tekrar eski fiyatlarına kadar yükselen DOCO, Borsa İstanbul'daki hisselerinin fiyatı şu an tarihi zirve bölgesinde. DOCO hisselerinin tarihi zirve bölgesinde olmasının 2 temel nedeni var. Bunlardan birincisi ve en önemlisi Borsa İstanbul'un enflasyon rallisi ile birlikte hemen her gün rekor kırmasıyla ilgili.

İkinci temel sebep ise uluslararası yolculukların tekrar başlamasıyla birlikte şirketin tekrardan aktif para kazanmaya devam etmesi.

DO&CO hissesi bilançosu

202019-9 Bilanço dönemi için 209.640.000 TL net kar açıklayan DOCO hissesi, piyasa değerini bu bilançonun ardından 11.936.400.000 TL seviyesine kadar yükseltti. 

DOCO hissesi PD / DD

Piyasa değeri, defter değerine bölündüğü zaman DOCO hissesinin 22.57 TL'ye eşdeğer olduğu gözlemleniyor.

DOCO hissesi hedef fiyat

DOCO hissesi fiyatlamaları ve gelecekteki hedef fiyatı için  analistler tarafından hazırlanan raporda birden fazla farklı seçenek var kimisi için DOCO'da tarihi zirveler devam edecekken kimisi için ise DOCO fiyatının tekrar gerileyeceği yönünde. Birborsa olarak ikisini de raporumuza eklemeyi ihmal etmiyoruz.

DOCO hissesi yükseliş senaryosu: DOCO hissesinin yükseliş senaryosunun gerçekleşeceğini düşünen analistler pandemi fikirlerinin ortadan kalkacağını ve normalleşme ile birlikte DOCO'nun karlılığının artacağını bunun da hisse fiyatlarına katkı sağlayacağını düşünüyorlar. Hedef fiyat olarak ise 1800 lira bölgesi gösterilen DOCO anlık canlı fiyat olarak 1237.9 TL'den işleme konu olmaya devam ediyor.

DOCO hissesi düşüş senaryosu: DOCO hissesi düşüş senaryosu için hazırlanan analizlerde, analistler Omicron ve devam eden pandeminin tekrar pik yapacağını bununla birlikte uluslararası uçuşların ve yolcu taşıma işlemlerinin tekrar yasaklanacağını düşünüyor. Bununla birlikte DOCO hissesinin diğer hava yolu şirketlerine eşlik edip düşeceğini dile getiriyorlar. 

DOCO hissesi grafik yorum

DOCO hisse, doco grafik

DOCO hisselerinde teknik görünüm olarak inceleme yapıldığında bulut üzerinde işlem görmeye devam ettiğini ve RSI yukarı yönlü kesişimi  tekrar ettiğini görmek mümkün. Bununla birlikte yükselen kanalın 2021 yılının Ağustos ayında başladığını ve bugün itibarilye kanalın dışına kadar yükseldiğini görmek mümkün.

DOCO hissesi teknik destek ve dirençleri şöyle sıralanıyor,

Destekler: 1024.9 - 951.9 - 884 - 839.8 - 774.7 - 645.5
Dirençler: 1258.9 - 1315 - 1416 - 1699

DO&CO hissesi tarihçesi

DOCO halka arz süreci

DOCO hissesi 2010 yılında yabancı yerleşiği olmasına rağmen THY ile olan ortak şirket vasıtasıyla halka arz hakkına sahip olmuştur. Böylelikle Türkiye'nin ilk yabancı şirket arzı olarak tarihe geçmiştir. İlk arzıyla birlikte 3.1 milyon lot dağıtım gerçekleştirilirken hissenin arz fiyatı 43.8 TL olarak belirlenmişti. 

DOCO piyasa değeri

Tamamı halka açık olan şirketin şu an için piyasa değeri 12.062.097.600 TL'dir. 

DOCO hissesi temettü

DOCO bedelsiz bölünme

DOCO DO & CO AKTIENGESELLSCHAFT
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 4847.5
Satış 4857.5
Değişim -120%
Son Değer 4850
En yüksek 4990
En düşük 4835
Haftalık Değişim -2.4144%
Aylık Değişim -1.2219%
Yıllık Değişim 8.3193%
Etiketler