Metaverse Arsa Nasıl Alınır? | Metaverse Arazi Fiyatları Nedir?

Metaverse arsa, sanal evren olan Metaverse üzerinde arazi satışlarının başlaması ile birlikte oldukça çok araştırılmaktadır. Metaverse arsa; teknolojik cihazlar üzerinden insan zihninin fiziksel ortamdan uzak yapay bir sanal evrende arazi edinmesine yönelik olarak kullanılan bir kavramdır.

Metaverse Arsa Nasıl Alınır? | Metaverse Arazi Fiyatları Nedir?

Metaverse arsa, sanal evren olan Metaverse üzerinde arazi satışlarının başlaması ile birlikte oldukça çok araştırılmaktadır. Metaverse arsa; teknolojik cihazlar üzerinden insan zihninin fiziksel ortamdan uzak yapay bir sanal evrende arazi edinmesine yönelik olarak kullanılan bir kavramdır.

Metaverse arazisi son dönemlerde metaverse projelerinin yaygınlaşması ile birlikte pek çok kişinin gündemine gelmiş bir konudur. İşte metaverse arsası ile ilgili detaylar…

Metaverse arsa satın alma, bilgisayarlar, android cihazlar ve 3D cihazlar üzerinden sanal dünyada arazi edinmek isteyenlerce merak edilen bir konudur. Metaverse arazisi alarak bunu yıllar sonra yüksek fiyatlardan satabilirim düşüncesi ile hareket eden birçok kişi bu konuda araştırma yapmaktadır. Peki, metaverse arazisi satın alınır mı? Metaverse arsası ne işe yarar? Gelin, tüm bu soruların cevaplarına birlikte bakalım.

Metaverse Arsa Nedir? | Metaverse Arazisi Nasıl Alınır?

Metaverse arsa, WEB 3.0 ile birlikte geleceğin dünyası olarak adlandırılan sanal dünyada bilgisayarlar, android cihazlar ve 3D cihazlar üzerinden oluşturulan arazilerdir. Metaverse arsa nedir? Sorusu metaverse arsa almak istiyorum diyenlerin özellikle hangi araziyi nasıl alacağı konusunda araştırma yapması ile ortaya çıkmış bir kavramdır. Metaverse arsası ve metaverse arazi fiyatlarına yönelik olarak başlıklar halinde kısa ve öz açıklamalarda bulunacağız.

Metaverse Arsası Alınır Mı?

Metaverse arsası alınır mı? Sorusuna ilişkin olarak takipçilerin birçok yorum yaptığını görmekteyiz. Zamanında Bitcoin gibi keşke yatırım yapsaydım denileceği üzere Şener Şen’in başrolünü üstlendiği filmdeki cennetten arsa atma işini de dönebilir. Yani bu haliyle arsa alınıp satılması ile ilgili olarak geleceğe dair net bir fikir beyan etmek bir zor duruyor.

Ancak, Facebook, Microsoft, Fornite ve Roblox gibi büyük şirketlerin metaverse ile ilgili olarak büyük yatırımlar içerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle metaverse kavramı üzerinde konserler, canlı bağlantılar, belediyede borç ödeme gibi pek çok etkenin şimdiden başlanıldığını söyleyelim. Buna ilişkin detaylara aşağıdaki yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Metaverse Arazisi Nasıl Satın Alınır? Metaverse Arsa Alma

Metaverse arazisi satın almak için öncelikle metamask cüzdanına sahip olmalı ve metaverse arsa satışı yapan büyük şirketlerin projelerinde belirtilen arsalara alım teklifi sunmalısınız. Bu şirketlerin sunmuş olduğu metaverse arazileri üzerinde değişen fiyatlarla birlikte belirlediğiniz ada ve parsel üzerine metaverse arsa satın alabilmeniz mümkündür.

Metaverse arsa satın almak için yapmanız gereken şunlardır;

  1. Metamask Cüzdanı Edinin
  2. Arsa Almak İstediğiniz Şirketi Seçin
  3. Şirket Üzerinden Metaverse Coin Alın
  4. En İyi ve Karlı Arsayı Araştırın
  5. Alacağınız Araziye İlişkin Ada ve Parsel Seçin
  6. Metaverse Coin ile Araziyi Alın
  7. Almış Olduğunuz Arsa Civarlarını Kontrol Edin

Kısaca özetleyecek olursak; Metaverse arazisi ya da arsası satın almak için öncelikle metamask cüzdanı edinmeli ve belirli projelere başvuru yapmalısınız. Bu alanda yatırım yapan şirketler üzerinde yayımlanan arsalar üzerindeki ada ve parseli değişen arazileri seçin. Metamask cüzdanı üzerinden Metaverse Coinler ile birlikte araziye fiyat teklifi sunarak alabilirsiniz.

Metaverse Arsa Almak İçin Ne Yapılır?  | Metaverse Arsa Coinleri

Metaverse arsa almak için öncelikle üretilmiş olan metaverse coin elde etmeniz gerekmektedir. Metaverse coinleri Axie, Blok, Atlas gibi Coinlerdir. Bu Coinler üzerinde ister arazi alın isterseniz coin alımı satımı gerçekleştirin.

Metaverse Arsa Coinleri Şunlardır;

  • The Sandbox (SAND)
  • Decentraland (MANA)
  • My Neighbor Alice (ALICE)
  • Axie Infinity (AX)
  • DAR
  • SLP
  • ILV
  • TVK
  • HIGH
  • GHST
  • PYR

Metaverse Arsa Girişi Nasıl Yapılır?

Metaverse arsa girişi ile ilgili sizlerden Metamask yani Metaverse cüzdanı talep eden şirketler olacaktır. Bu cüzdana erişmek için yine bu şirketler üzerinden alım yapabilirsiniz. Daha sonrasında ise metaverse coin edinip metaverse arsa girişi yaparak talep etmiş olduğunuz metaverse arazisini alabilirsiniz.

Metaverse Arsa

Metaverse Arsa Fiyatları Nedir?

Metaverse arazi fiyatları 1 dolardan 100 dolara kadar değişiklik göstermektedir. İstanbul, İzmir ve Muğla gibi tatil beldelerinde bu rakam parsel başı 100$ iken Gümüşhane, Bayburt ve Adana gibi alanlarda parsel başı 1$ rakamlara ulaşmaktadır. Bu aşamada Metaverse arsa kaç TL? Sorusuna pek yanıt verebilmek mümkün değildir. Metaverse arsa fiyatları hakkında genel kapsamlı bir değerlendirme yaparak bunları sizlere listeleyelim.

Metaverse arsa fiyatları şunlardır;

  • 1 Dolar – 100 Dolar (Küçük ölçekli arsa)
  • 100 Dolar – 1.000 Dolar (Küçük ölçekli merkezi konumlu arsa)
  • 10.000 – 50.000 Dolar (Orta ölçekli arsa)
  • 50.000 Dolar – 100.000 Dolar (Orta ölçekli merkezi konum arsa)
  • 100.000 Dolar – 200.000 Dolar (Büyük ölçekli arsa)
  • 200.000+ Dolar (Büyük ölçekli merkezi konumlu arsa)

Metaverse Arsa Fiyatlandırması Nasıl Yapılır?

Metaverse arsa fiyatlandırması yapılırken sanal evrende yer alan arazinin alt yapısı, lokasyonu, merkezi değeri, sanal evrendeki konumu ve metrekaresi baz alınmaktadır. Günümüzde gerçek hayattaki arazi durumunda ise arazinin fiziki durumu, topografyası, lokasyon, ulaşım, altyapı, imar ve detaylı yapılaşma koşullarının dikkate alındığını söyleyebiliriz. Fiziki koşulların sanal evrene uyarlanması ile birlikte metaverse arsa fiyatlandırması yapıldığını görmekteyiz.

Metaverse Arsa Fiyatları Artacak Mı?

Metaverse arsa fiyatları genellikle Metaverse en ucuz arsa hangisi? Araması yapanlarca merak edilmektedir. Metaverse arazi fiyatları belirtmiş olduğumuz üzere çeşitli fiyatlar ile birlikte satışa sunulmaktadır. Bunun en büyük nedeni ise bölgesel verim ve nüfusa göre değişkenlik göstermesidir.

Metaverse Arsa Nasıl Alınır? | Metaverse Arazi Fiyatları Nedir? - Resim : 7

Metaverse Arsa Alma Siteleri

Metaverse arsa alma sitesi içinde ön plana çıkanlar; Sandbox, Axie Infinity, Decentraland ve Ovr siteleridir. Metaverse arazi satın alma sitesi olarak gösterilen bu oyun siteleri son dönemlerde oldukça rağbet görmeye başlamıştır. Hemen sizlere bu siteleri listeleyerek bilgi verelim.

Metaverse arsa alma siteleri şunlardır;

  1. Sandbox
  2. Axie Infinity
  3. Decentraland
  4. Ovr
  5. MatrixWorld Land Sale
  6. nextearth. io
  7. Dvision Network
  8. myneighboralice
  9. Blocktopıa
  10. Genesis City
  11. Lunacia

Metaverse Arsa Alma siteleri üzerinde detaylı bilgiye hemen aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. 

Decentraland Metaverse Arazi Alma

Decentraland arsa fiyatları metre kare başı 4 bin Dolar olarak piyasaya yansıtılmıştır. Decentraland Metaverse arazi alma işlemini yapmadan önce sizlere bu arazi hakkında kısaca bilgi verelim. Arjantinliler tarafından kurulan ve en büyük sanal evren olarak adlandırılan Decentraland arsa satın almak için MANA isimli coin elde etmeniz gerekmektedir.

Axie Metaverse arazi alma, Ovr Metaverse arazi alma ve Sandbox Metaverse arsa alma gibi pek çok aramanın yapıldığını bilmekteyiz. Metaverse arsa nasıl alınır? sorusuna ilişkin vermiş olduğumuz yanıt bu siteler üzerinde de geçerli olacaktır.

Metaverse Arazisi Kazandırır Mı? Metaverse Arsa Geleceği

Metaverse arazisi kazandırır mı? Meta verse arsa geleceği ile ilgili olarak ne olacağını merak edenlerin sıklıkla sormuş olduğu bir sorudur. Aslında bu soruya şuanda net bir şekilde cevap verebilmek mümkün değildir. Ancak Güney Kore tarafından bu alana yapılan büyük bir yatırım bulunmaktadır. Aynı zamanda Facebook, Microsoft, Fornite ve Sandbox gibi dev teknoloji şirketlerinin metaverse üzerinde büyük yatırımlar yaptığını görebilmekteyiz. Metaverse arazisinin kazandırıp kazandırmayacağını zaman bize gösterecektir.

Ayrıca Blockchain kurucularından Michael Gord; "Reklam alanı yerine, o alanın sahipliğini gerçekten satın alabilseydiniz ve Facebook veya dünyadaki gerçekten baskın ağlar olmaya devam edecek web sitelerinden gayrimenkul satın alabilseydiniz bu paha biçilemez olurdu" açıklamasında bulunmuştur.

Metaverse Arsa Satın Alma

Metaverse Land Price

Metaverse land price kavramının gerek sosyal medya üzerinde gerekse TV kanallarında son dönemlerde oldukça popüler bir hale geldiğini görmek mümkündür. Metaverse arsası üzerinde istemiş olduğu alanlardan arsa ya da arazi alarak bunu geçmişte daha yüksek fiyata satmak isteyenlerin yoğun bir çaba içerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Metaverse Land Price kavramının da Facebook, Microsoft, Fornite ve Roblox gibi büyük şirketler tarafından desteklendiğini ve yaygın bir hale getirileceğini ön görmekteyiz.

Günümüzde Satın Alınan Metaverse Arazileri

Günümüzde metaverse arazileri ile ilgili talep gün geçtikçe büyüyor. Birçok kişi Metaverse arazisi elde ederek geleceğe yatırım yapmaya çalışıyor. Peki kim hangi metaverse arazisini ne kadara aldı? Hemen listeleyelim.

DappRadar 100 Milyon Dolar değerinde Metaverse arazisi Satıldı

DappRadar verilerine göre sadece geçen hafta 100 milyon dolar değerinden fazla metaverse arazisi satıldı.

Metaverse Group 2,43 Milyon Dolar değerinde Metaverse arazisi aldı

Tokens'e yüzde 50 hissesini 1.7 milyon dolara satan Michael Gord'un firması Metaverse Group, geçen hafta 2,43 milyon dolar ödeyerek dijital arazi satın aldı.

Axie Infinity’de 2,3 Milyon Dolar değerinde Metaverse arazisi satıldı

Bir sanal arazi de Axie Infinity'de 2,3 milyon dolara satıldı.

Ünlü Youtuber Orkun Işıtmak 230 bin TL değerinde Metaverse arazisi aldı

Orkun Işıtmak Youtube'da kendi içeriklerini yayınlayan ve ülkemizde ünlü bir içerik üreticidir. Kripto para borsasıyla yakından ilgilenen Orkun Işıtmak aynı zamanda metaverse evreninde 230.000 liraya yeni bir arazi satın aldığını belirtti.

 

Yorumlar
Yorum Sahibi: Deniz Yıldırım
Metaverse arsa almada istediğimiz coini kullanamıyor muyuz?
Yorum Sahibi: Beyzanur Kaya
Metaverse arsayı sırf şekillendirmek ve güzel bir hale koymak için almayı düşünen var mı?
Yorum Sahibi: Gül Keklik
Metaverse arsayı ilk burada okumuştum dediğiniz gibide yavaş yavaş geleceğe yön vermeye başladı ama halen Metaverse arsa alma konusunda kararsızım
Yorum Sahibi: Özgür Kelleci
Metaverse ile ilgili yazınızda değinmediniz bir konu ile ilgili fikir almak istiyorum. Bu yeni dünyaya giriş birçok yeni kapıyı ve WEB 3.0 için harika! Fakat yeni dünyada ademi merkeziyetten kurtulmaya çalışırken yeni çıkacak sorunlar neler? Yani aldığımız araziyi nasıl güven altına alabileceğiz? Beni dolandırmayacaklarını ya da bu arazinin benim olduğunu nasıl kanıtlayacağım? Teşekkürler
Yorum Sahibi: Mahmut Yılmaz
Metaverse arsa sanırım geleceğin en önemli arsaları arasında yer alacak. Metaverse arsa nasıl alınır? Sorusuna yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederiz. Peki, Metaverse arsa alan var mı? Düşüncelerini bizle paylaşırsa çok seviniriz.