10 Adımda Decentraland Arsa Alma | Decentraland Arsa Detayları

Decentraland Metaverse arsa alma nasıl yapılır? Sorusuna ilişkin sanal evrende Decentraland arsa almak isteyen birçok kişi merak içindedir. Decentraland Arsa fiyatları üzerinde yoğun bir şekilde ileriye dönük olarak Decentraland arazi satın almak isteyenlerce araştırma yapılmaktadır. İşte detaylar.

10 Adımda Decentraland Arsa Alma | Decentraland Arsa Detayları

Decentraland Metaverse arsa alma nasıl yapılır? Sorusuna ilişkin sanal evrende Decentraland arsa almak isteyen birçok kişi merak içindedir. Decentraland arsa fiyatları üzerinde yoğun bir şekilde ileriye dönük olarak Decentraland arazi satın almak isteyenlerce araştırma yapılmaktadır. İşte detaylar...

Decentraland arsa alma işlemleri son dönemlerde Metaverse kavramının ön plana çıkması ile birlikte oldukça sık araştırılmaktadır. Peki, Decentraland arsa nasıl alınır? Decentraland arsa fiyatları nelerdir? Gelin, hep birlikte bakalım.

Decentraland, toplamda 90.601 parsel araziden 3D alt yapısı sunan bir sanal gerçeklik diyarıdır. Merkezi olmayan bir sanal gerçeklik platformu sunan Decentraland Metaverse arsa almada başta Mana Coin olmak üzere Ethereum blok zincirine dayanan kripto para birimlerini kullanmaktadır.

10 Adımda Decentraland Arsa Alma Nasıl Yapılır?

Decentraland Metaverse arsa alma ile birlikte birçok kişi sanal gerçeklik dünyasında yatırım yapmayı amaçlamaktadır. Decentraland arsa alma ile ilgili olarak izleyeceğiniz bazı adımlar bulunmaktadır. Decentraland arsa almak için öncelikle https://market.decentraland.org/lands web adresine giriş yapmanız gerekmektedir. Sizlerde Decentraland arsa nasıl alınır? Sorusunun cevabını arıyorsanız, detaylara yazımızdan ulaşabilirsiniz.

İşte Decentraland Metaverse Arsa Alma Yöntemi;

1.      Decentraland Market resmi sitesine giriş yapın

2.      Sağ üst köşede bulunan “Kayıt Ol” butonuna tıklayın

3.      Üye kaydınızı gerçekleştirerek giriş yapın

4.      Metamask cüzdanı edinin

5.      Arsa almak için Decentraland (MANA) Coin alın

6.      Arsa haritası üzerinden “Mavi” renkli satılık parsellere ulaşın   

7.      Arazi alırken işlek, büyük ve yol üstü arazileri kontrol edin

8.      Karar vermiş olduğunuz parseli seçin

9.      MANA Coin ya da Metaverse Coinler ile araziyi satın alın

10.  Satın almış olduğunuz araziyi kendinize özgü yapın

Decentraland Arsa Özellikleri Nelerdir?

Decentraland arsa özellikleri ile kısa ve öz bir şekilde bilgiler sunmaya çalıştık. Her gün kendisini yenileyen ve gelişen bir yapıya sahip olan Metaverse üzerinde birçok yeni özelliğinde eklendiğini söyleyebiliriz. Bu bilgileri maddeler halinde sizlere sunalım. Decentraland arsa alma özellikleri şunlardır;

·         Decentraland arsa MANA Coin ile alınır

·         90 bin 601 ayrı LAND parseli yer almakta

·         1 LAND tam olarak 16m x 16m (256 metrekare) boyutunda

·         Özel koordinatlar ile Metaverse üzerindeki yerler tespit edilmekte

·         MetaMask entegresine sahip

·         Decentraland üzerinde yer alan öğelerin kullanılması mümkün

·         Arsa dizaynı konusunda yeterli iteme sahip

Decentraland'da Kim Arazi Satın Aldı? 

Decentraland’da bir arsa Metaverse Group'un ana şirketi Tokens tarafından 618.000 MANA karşılığında satın alındı. Decentraland’da kim arazi satın aldı? Sorusuna yönelik olarak verilebilecek birçok cevap bulunmaktadır. Toplamda 90.601 parsel araziden oluşan bir haritaya sahip olan Decentraland, arsa satışı fiyatında bir rekora imza attı.  Decentraland’da satın alınan bu arsa dolar kuru ile değerlendirildiğin 2,43 milyon dolara tekabül ettiği söylenebilir. NFT tabanlı sanal emlak şirketi Metaverse Group tarafından satın alınan bu arsanın oldukça ses getirdiğini söyleyebiliriz.

Decentraland Arazisi ile Ne Yapabilirsiniz? | Arsa Dizaynı Yapma

Decentraland arazisi üzerinde oyun içerisinde yer alan itemleri kullanarak birçok düzenleme yapabilmeniz mümkündür. Yunan bahçesi,  yeni sahne ve çocuk gibi bağ ve bahçe süsleyebileceğiniz ekipmanları Decentraland üzerinden alabilirsiniz. Hemen bunları kısaca sizlere aktaralım. Decentraland Yunan Bahçesi üzerinde 2x2 parsel alana ağaçlar, çiçekler, tapınak ve küçük bir park inşa edebilirsiniz. Yine diğer seçenekler ile birlikte arsanızı istediğiniz gibi şekillendirebilmeniz ancak belirli bir miktar MANA Coin’e ihtiyacınız olduğunu söyleyebiliriz.

10 Adımda Decentraland Arsa Alma | Decentraland Arsa Detayları - Resim : 4

Decentraland Arsa Fiyatları | Decentraland'da Arsa Ne Kadar?

Decentraland arsa fiyatları, plaza arazisi yakını yol üstü bir Decentraland arsasına 275.000 MANA fiyata sahip olunurken köşede kalmış bir parsel fiyatı 6.200 MANA fiyattan satılmaktadır.  Konumu iyi olan ve yol üstü parsellerin yaklaşık olarak 1.000.00 MANA üzerinde satışı yapılırken yine yol üzere ancak Decentraland arsa haritasının köşesinde kalmış iyi araziler 50.000 MANA civarında satılmaktadır.

Decentraland Arsa Fiyatlandırması

Decentraland arsa fiyatlandırması, Decentraland kripto para birimi olan MANA üzerinden yapılmaktadır. 1 Mana yazı tarihimiz itibari ile 44 Türk Lirası üzerinden işlem görmektedir. 1 Mana Coin’in 3,27 Dolar üzerinden işlem görmektedir. MANA, kripto para piyasasında anlık olarak değişim gösterebilmektedir. Bundan dolayı alım ya da satım yaparken güncel fiyatları kontrol edilerek işlem yapılmalıdır.

Decentraland Arsa Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Decentraland arsa fiyatları ne kadar oldu? Metaverse kavramı büyümeye devam ettikçe satılan arazilerin ve fiyatların bir hayli arttığını görmekteyiz. Decentraland arsa haritası incelendiğinde, merkezi konumda olan parsellerin yavaş yavaş tükenmeye başladığını görmekteyiz. Peki, Decentraland arsa fiyatları ne kadar? Hitotubaşı Arsa 600.000 MANA ve X1 Arsa 1.750.000 MANA gibi pek çok fiyat görmek mümkündür. Merkez plaza yakını parseller 200.000 ile 300.000 MANA arasında değişirken köşede kalmış küçük parsellerin ise 5.000 ile 50.000 MANA arasında değiştiğini söyleyebiliriz.

Decentraland Arsa Fiyatları Artacak Mı?

Decentraland arsa fiyatları son dönemlerde satılan araziler ile birlikte artış göstermeye devam ediyor. Özellikle son dönemde yabancı teknoloji şirketlerinin büyük önem göstermiş olduğu Decentraland arazilerinin ilerleyen günlerde nasıl olacağı ve neler yaşanacağı merakla beklenmektedir. Bu aşamada Decentraland arsa fiyatları artacak mı? Sorusuna net olarak cevap verebilmek pek mümkün değildir.

Decentraland Arsa Yorumları Nelerdir?

Decentraland arsa yorumları ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulunduğumuzda, son dönemlerde arsa satışlarının oldukça fazla artış gösterdiğini söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra alınan arsa değerlerinin de gün geçtikçe artış gösterdiğini görmekteyiz. Decentraland’da satılan parsellere ilişkin olarak önceki işlemleri görebilmeniz mümkündür. Hangi sene, ne kadar fiyattan satıldığına ve yükseliş ya da iniş gösteren Decentraland parsellere karşı analiz yaparak yorumda bulunmak mümkündür.

Decentraland Hangi Arsa Seçilir?

Decentraland arsa seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken fiyatı ve uygun bir konumda yer alıp almadığıdır. Aynı zamanda parsel komşularınızın kim olduğu da oldukça önemlidir. Dünya devi şirketler tarafından yapılan parsellere yakın araziler, bu kavramın gelişmesi durumunda daha değerli bir hale gelecektir.

Decentraland Arsa Almak Mantıklı Mı?

Decentraland arsa almak mantıklı mı? Sorusuna yönelik olarak şuanda net olarak bir cevap verilebilmesi mümkün değildir. Çünkü Decentraland’ın yanı sıra bu alana yatırımda bulunan birçok şirket yer almaktadır. Yer alan söylentilere göre ileride tüm Metaverse evrenlerinin bir arada olacağı belirtilmektedir. Eğer bu şekilde bir geçişte olursa mükemmel bir sanal evrenin oluşacağını söylemek mümkündür. Ancak tüm bu hususların muallâkta olması yatırımcıları ya da oyuncuları kaygılı bir duruma sokmaktadır.

Decentraland'de Nasıl Arazi Satın Alabilirim?

Decentraland'de arazi satın almak için Metamask cüzdanınız üzerinden MANA Coin satın almanız gerekmektedir. Daha sonrasında yukarıda belirtmiş olduğumuz üzere aşamaları izleyerek arazi satın alabilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken unsurun arsa seçimi olacaktır. Decentraland arsa seçimi sağlarken sizlere en uygun ve konum itibari ile en iyi arsayı seçmeniz gerekmektedir. Bu oyun içerisinde sizlere avantaj sağlayacağı gibi ilerleyen dönemde fiyatların yükselmesi durumunda daha iyi fiyatlara satmanızı sağlayacaktır.

Decentraland Arsa Geleceği | Decentraland Arsa Yatırımları

Decentraland geleceği ile ilgili olarak yapılan bazı yatırımlardan bahsedelim. Decentraland’da bir arsa Metaverse Group'un ana şirketi Tokens tarafından 618.000 MANA karşılığında satın alınmıştı. Decentraland Vakfı İçerik Başkanı Sam Hamilton tarafından yapılan açıklamada;

“Moda, meta evrende büyüyecek bir sonraki büyük alan. Dolayısıyla, Metaverse Group’un Decentraland’ın moda bölgesinin kalbindeki bu arazi satın alımıyla böylesine kararlı bir taahhütte bulunması tam zamanında ve çok heyecan verici.” ifadelerine yer verilmiştir.

Bu açıklamaya karşılık olarak ise Metaverse Group’un CEO’su Andrew Kiguel yapılan Decentraland arsa yatırımı ile ilgili olarak;

“Bugüne kadarki en büyük kamu metaverse arazi edinimini kapatarak tarih yazmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu varlıklar, halihazırda Metaverse Group’ta tutulan mevcut metaverse gayrimenkul portföyünü tamamlayacaktır. İştirakimizin bu dönüm noktası niteliğindeki dijital gayrimenkul işlemini başarıyla tamamlamasından heyecan duyuyoruz.” açıklamasında bulunmuştur.

Decentraland Arsa Alınır Mı?

Decentraland arsa alınır mı? Decentraland üzerinden birçok kişi arsa alımı yapmaya başladı. Özellikle son dönemlerde büyük şirketlerin ve ünlülerin Metaverse arsa üzerinde eğilimi olduğunu görmekteyiz. Orkun Işıtmak Metaverse evreninde Decentraland'den 230.000 Liralık arsa alarak ev yapmıştır. Ünlü video içerik üretici Orkun Işıtmak yayınlamış olduğu video da, Metaverse arsa satın almayı, nasıl inşa yapıldığını, Metaverse oyunları hakkındaki bilgileri ve oyun akışını anlatmıştır.

Decentraland Buy Land

Decentraland geleceği ile ilgili olarak buy land diyerek devam ediyoruz. Global kapsamda büyük yatırımların yapılmış olduğu Decentraland’a olan ilginin gün geçtikçe büyüdüğünü görmekteyiz.  Sizlerde Decentraland üzerinden arsa alma ya da inşa etme işlemine ilişkin olarak düşüncelerinize bizlere yorum kısmından iletebilirsiniz.

Yorumlar