Son Dakika: Memura Ek Zam Açıklaması

Son dakika: Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren ek zam açıklaması yapıldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sosyal medyadan duyurdu. İşte detaylar….

Son Dakika: Memura Ek Zam Açıklaması

Son Dakika: Memura Ek zam açıklaması Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren ek zam açıklaması yapıldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sosyal medyadan duyurdu. İşte detaylar….

Kabine toplantısında zamma ilişkin bir değerlendirme yapılmadığını gören Memur-Sen harekete geçti. Memur Sen Yönetim  Kurulu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Ek Zam talebi hakkında görüştü. Memur Sen Başkanı Ali Yalçın tarafından açıklamalarda bulunuldu. 

Memur Sen Ek Zam Görüşmesi Talebinde Bulundu

Memur-Sen Genel Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yalçın, Bakan Vedat Bilgin ile bir araya geldiklerini açıkladı. Yapmış oldukları görüşmelere ilişkin olarak sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Başkan Yalçın şu açıklamada bulundu;

"Ekonomideki dalgalanma nedeniyle alım gücü düşen kamu görevlileri için Ek Zam görüşmelerimizin başlamasını istedik" ifadelerine yer verdi.

Son Dakika: Memura Ek Zam Açıklaması - Resim : 1

Bakan Vedat Bilgin ile Zam Görüşmesi

Memur-Sen Genel Yönetim Kurulu ile Bakan Vedat Bilgin Bir Araya Geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yapılan bu görüşmeyle ilgili olarak açıklamalarını sosyal medya üzerinden yaptı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yaptığı açıklamada;

“Memur-Sen Genel Yönetim Kurulu Olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Ek Zam Talebimizi Görüştük

Vergi muafiyetinin nasıl yansıyacağını konuştuk. Ekonomideki dalgalanma nedeniyle alım gücü düşen kamu görevlileri için Ek Zam görüşmelerimizin başlamasını istedik.”

Kabine Toplantısından Zam Çıkmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 20/12/2021 tarihinde 16.50'de toplanan Kabine toplantısının sona ermesinden sonra açıklamalarda bulunuldu. 2 saat 45 dakika süren toplantı neticesinde yapılan açıklamalarda memur ve memur emeklisi zammına ilişkin olarak bir değerlendirme yapılmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memurlar ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarda;

"Çalışanlarımızı hayat pahalılığı altında ezdirmeme sözümüzü yerine getiriyoruz. Memurların maaşlarından alınan gelir ve damga vergisini de kaldırarak memurlarımızın da fiilen aldıkları ücretlerin artmasını sağlıyoruz" ifadelerine yer vermişti.

Memur Emeklisine Zam Var Mı?

Kabine toplantısının ardından 19 milyona yakın memur ve memur emeklisi tarafından zam yapılıp yapılmadığı değerlendirirken yapılan açıklamalarda zamma ilişkin olarak herhangi bir açıklamada bulunulmadı.

Bunun üzerine harekete geçen Memur-Sen Genel Yönetim Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile ek zam görüşmeleri yaptıklarını açıklamışlardı.

Ek Zam Olmadan Memur  Maaşı Ne Kadar Artacak?

2022 yılında bu durumda Memur Maaş Zam oranları ile ilgili olarak Aralık ayı enflasyon verilerinin beklenildiğini bilmekteyiz. Peki, ek zam almaksızın memur maaşları ne kadar artacak? Hemen sizlere açıklayalım.

Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra memur ve memur emeklisi maaş zammı netlik kazanacaktır. Ancak şuanda enflasyon farkı ve toplu sözleşme tutarı ile birlikte %12,5’lik bir zammın yansıyacağı ve damga vergisi ile gelir vergisinin de kesilmeyeceği açıklananlar arasındadır.