1.75 milyar değerinde döviz bozdurma işlemi gerçekleştirildi!

İş Bankası Genel Müdürü Aran: Bu sabah itibariyle 1.75 milyar dolar bozdurulduğunu açıkladı.

1.75 milyar değerinde döviz bozdurma işlemi gerçekleştirildi!

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafınca detayları  bugün açıklanan kur korumalı TL Vadeli Mevduatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Aran, Tedbirlerin açıklanması sonrası bu sabah itibariyle 1,75 milyar döviz bozdurulması ile ilgili açıklamalarda bulunurken Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar ise dün gece yapmış olduğu açıklamada 1 milyar dolar bozdurulduğunu dile getirmişti.

Domino taşı etkisi yaratan bu işlemlerin TL'ye olan güvenin artmasında etkin rol oynadığını dile getiren Aran, istikrar sağlanması halinde kalıcı bir düşüşün olacağını söyledi.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran aynı zamanda, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ayrıntıları açıklanan "kur korumalı TL Vadeli Mevduat'ına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dolar'a Gece Operasyonu

Aran'ın açıklamalarından aldığımız satır başları ise şöyle:

"Bu dönemi elbirliğiyle yönetmeye çalıştık. Dilimiz döndüğünce yeni ekonomik modeli anlamaya çalıştık ve desteğimizi sunmaya çalıştık. Kısa vadede bu model için yapılacaklar üstünde çaresiz kalıyoruz. Bu önemli bir açmazdı. Bildiğimiz tek enstrüman faiz olduğu için hep faizi konuştuk. Nureddin Nebati Dolmabahçe'de bizleri topladığında 'Faizi unutuyorsunuz, faiz dışında ne yapabileceğimizi' konuşalım mesajı verdi. Dün akşamki tedbirlerle beraber dövizdeki kazanımı TL'de kalarak sağlayacak bir enstrüman oldu. Biz Dolmabahçe'deki toplantıda dövize endeksli tahvil diye not almıştık. Yeni ekonomik modelin başarısı için ortam yaratıldı. Dün tarihi bir gün oldu, trendin kırıldığı bir gün oldu

 Ellerinde 90 günlük bir süre olduğunu dile getiren Aran bu süreyi çok iyi kullanmamız gerektiğini bunun fırsatın mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. 

Kurda istikrar sağlanmalı! Dün akşam saatlerinden sabah 10:00 sularına kadar 1.75 milyar dolar bozdurulduğunu yineleyen Aran ihtiyaç sahiplerinin aldığı dolarla birlikte kurun 13 dolaylarında dengelendiğini ve bu 90 günlük süreçte vatandaşın nasıl tepki vereceğini bilmediklerini söyledi. Fakat mevcut durumun iyiye gittiğinden de bahsetti.

90 Günden Önce Vadeli Hesaptan Para Çekilirse Ne Olur?

Yeni sistemle birlikte TL vadeli mevduat hesaplarındaki döviz kuruna oranla garanti kazanç vatandaşlar için cazip gelmesiyle kurdaki düşüşün sağlandığını hatırlatan Aran, vadeden önce mevduat hesabından para çekilmesi halinde biriken faiz gelirinin de yanacağını dile getirdi.

USD/TRL Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.5133
Satış 32.5187
Değişim -0.0307%
Son Değer 32.516
En yüksek 32.5881
En düşük 32.4062
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler