Memur ve Memur Emeklisi Zammı Açıklandı Mı?

Son dakika haberine göre Türkiye'nin merakla beklediği Kabine toplantısının sona erdiği belirtildi. Kabine toplantısının ana gündeminde memur zammı ve memur emeklisinin zam oranları yer almaktaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından açıklamalarda bulunuyor...

Memur ve Memur Emeklisi Zammı Açıklandı Mı?

Son dakika haberine göre Türkiye'nin merakla beklediği Kabine toplantısının sona erdiği belirtildi. Kabine toplantısının ana gündeminde memur zammı ve memur emeklisinin zam oranları yer almaktaydı.Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından açıklamalarda bulunuyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 16.50'de toplanan Kabine toplantısının sona erdiği belirtildi. 2 saat 45 dakika süren toplantıda neler konuşuldu?

Memur ve memur emeklisine yönelik zam verilip verilmeyeceği merakla beklenenler arasındaydı. Ayrı bir başlık olarak son dakika haberimizde an ve an sizlerle paylaşımda bulunuyoruz. Diğer kabine toplantısına ilişkin alınan kararları hemen alttaki haber bağlantısına tıklayarak okuyabilirsiniz. 

Cumhurbaşkanı kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunuyor. 

Memur ve Memur Emeklisi Zammı Açıklandı Mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 16.50'de toplanan Kabine toplantısının sona ermesinden sonra açıklama yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada; 

"FİİLEN ALDIKLARI ÜCRETİN ARTMASINI SAĞLIYORUZ"

"Çalışanlarımızı hayat pahalılığı altında ezdirmeme sözümüzü yerine getiriyoruz. Memurların maaşlarından alınan gelir ve damga vergisini de kaldırarak memurlarımızın da fiilen aldıkları ücretlerin artmasını sağlıyoruz"

Memur ve Emekli Zamları Değerlendirildi Mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ihracat, döviz, faiz, kur dalgalanmaları, vergiler ilgili yeni ekonomi adımları hakkında tek tek açıklamalarda bulundu. Ancak memur emeklisi ya da emekli zammına ilişkin olarak herhangi bir değerlendirme yapılmadı. 

Yapılan açıklamalarda memurlara ilişkin olarak "(Asgari ücret kadarki miktardan damga ve gelir vergisi alınmaması) Memurları da bu kapsama dahil ederek fiilen aldıkları ücretlerin artmasını sağlıyoruz."açıklamasının yapıldığını söyleyelim. 

Emekliler Zam Alacak Mı?

Emeklilere ilişkin alternatif zam düşünülürken senenin son kabine toplantısında yeni bir zamma yönelik olarak bilginin yer almadığını ifade edebiliriz. Ancak edinilen kaynaklara ve kulis duyumlarına ilişkin haberimize aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Memur Zammı Açıklandı Mı?

Kabine toplantısının ardından 19 milyona yakın memur ve memur emeklisi tarafından zam yapılıp yapılmadığı araştırılanlar arasındaydı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı ardından yapmış olduğu açıklamalarda zamma ilişkin herhangi bir değerlendirmede bulunmadı. 

Yapılan açıklamalarda memurlara ilişkin olarak "(Asgari ücret kadarki miktardan damga ve gelir vergisi alınmaması) Memurları da bu kapsama dahil ederek fiilen aldıkları ücretlerin artmasını sağlıyoruz." ifadelerine yer verildi. 

Peki, 2022 yılında bu durumda Memur Maaş Zam oranları ne kadar olacak? Hemen altta verdiğimi haber bağlantısına tıklayarak bu durumu öğrenebilirsiniz.