Son dakika: Elektrik faturalarında TRT payı kaldırıldı!

Son dakika: Elektrik faturalarında TRT payı kaldırıldı! TBMM'de kabul edildi. Son dakika paylaşılan habere göre, elektrik enerjisi satışı üzerinden faturalara yansıyan TRT payı kaldırıldı. TBMM Genel Kurulunda TRT Payının kaldırılmasına yönelik düzenlenen kanun teklifi kabul edildi.

Son dakika: Elektrik faturalarında TRT payı kaldırıldı!

 

Son dakika paylaşılan habere göre, elektrik enerjisi satışı üzerinden faturalara yansıyan TRT payı kaldırıldı. TBMM Genel Kurulunda TRT Payının kaldırılmasına yönelik düzenlenen kanun teklifi kabul edildi.

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Bu teklifler arasında kurulun gündeminde TRT Payının kaldırılmasına yönelik düzenlenen kanun teklifi de yer almaktaydı. Yapılan oylamada 317 milletvekili oy kullandı. Bu oyalardan 294’ü kabul oyu kullanırken, bir ret, 21 çekimser oy çıktı.

Elektrik Faturalarında Yeni Dönem | TRT Payı kalktı

TBMM Genel Kurulu tarafından 294 kabul oyu ile birlikte TRT Payının kaldırılmasına yönelik düzenlenen kanun teklifi kabul edildi.

TRT Payının Kaldırılmasında Ret Oyu Kimden?

TRT Payının kaldırılmasına yönelik düzenlenen kanun teklifinde yapılan oylamada 1 ret ve 21 çekimser oyu çıktı. Bu oylamada kimlerin hangi oy kullandığı belirtilmedi.

Elektrik ve Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi

Elektrik ve doğalgazda kademeli faturaya ilişkin olarak daha öncesinden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, TRT payının ve enerji fonunun faturalara yansımayacağını açıklamıştı.

Bu açıklamanın ardından 38 madde içeren yeni yasa teklifinin AK Parti tarafından geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu’na sunulduğu bilinmektedir. Yapılan yeni düzenlemelere ilişkin olarak henüz bir açıklama yapılmazken TRT Payının kaldırılmasına yönelik düzenlenen kanun teklifi TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edildi.