Temassız ödemeli kartlarda limit artışı!

Temassız kartlarda limit artışı yapıldı. İşte detaylar...

Temassız ödemeli kartlarda limit artışı!

Temassız ödemede limit artışı yapıldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) kartlı ödemelerde, salgın tedbirleri kapsamında, temassız işlem limitinin, 1 Şubat’tan itibaren geçerli olacak şekilde 500 Türk Lirası olarak yeniden güncellenme yapılmasına karar verildi. BDDK’nın Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ve Bankalar arası Kart Merkezi’ne (BKM) gönderdiği yazıda yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının Türkiye’de yayılımının önlenmesi amacı ile bankacılık sektöründe bazı tedbirlerin alınacağına dair bilgileri paylaştı.

Buna ek olarak daha önce 250 Türk Lirası’na çıkarılan kartlı ödemelerde temassız işlem limitinin 7 Mayıs 2021’de 350 Türk Lirası olarak güncellenmişti ve aktarılan yazıda, salgın vakalarının devam ettiği bu günlerde kartlı ödemelerde temassız işlem limitinin, 1 Şubat 2022 itibaren geçerli olmak üzere 500 Türk Lirası olarak yeniden güncellenmesine karar verildiği kamuya bildirildi. Yapılan açıklama sonrası birçok bankanın kullandığı temassız hesap kartı ve kredi kartı ile yapılan tüm kartlara güncelleme geldi. Eğer kartınız daha az miktarda bir harcama limiti bulunuyor ise hemen bankanızı arayarak limit artışı yapabilirsiniz.

Temassız kart ne için kullanılır?

Temassız kart kullanımı corona virüs vakasının hızla artması ile yaygınlaşan bir kart tipi olmaktadır. Kart ödeme yapıldığı zaman 5 cm post makinesine yaklaştırmanız ödeme yapılması için yeterli olacaktır. Ayrıca her hangi bir şifre girişi yapmanıza gerek olmadan direk olarak harcama yapmanız mümkündür. Corona virüs tedbirleri kapsamında alınan tedbirler arasından en önemlisi olan temassız kart özelliği hızla yayılmaya devam ederken başlangıçta limit oranı çok düşük iken şuan alınan son karar ile temassız kart limiti 500 TL olarak belirlenmiştir. Bu karar sonrası kart limitleri için güncelleme yapılması gerektiği duyuruldu.