Asgari ücret ve altı alanlara büyük müjde geldi!

Asgari ücret ve altı alan vatandaşlar için kredi borcu olanlara büyük müjde geldi. Artık banklar bu kişilerden kesinti yapamayacak. İşte detaylar...

Asgari ücret ve altı alanlara büyük müjde geldi!

Bankalar bu kişilerin maaşlarını haciz edemeyecek!

Asgari ücret ve altı alan vatandaşlar için müjde bakanlıklardan kabul görerek açıklandı. Bu habere göre asgari ücret ve altı alan vatandaşlar için bankalardan aldıkları krediler haciz edildiği zaman maaşlarında kesinti yapılmayacak. TKBB Yönetim Kurulu Başkanı ve Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, “Güçlü bir devamlılık ancak ve ancak içinde bulunduğumuz toplumun ihtiyaçlarını gözeterek, paydaş ekonomisini odağımıza alarak mümkün olacaktır. Tek taraflı değil, kolektif bir kazancı ve refahı önemseyen, daha yaşanabilir bir dünya hedefiyle faaliyetlerini yürüten ve bugüne kadar yaşanan tüm krizleri başarıyla atlatan katılım bankacılığı sektörünün giderek artan gücü de bu çalışma anlayışından ileri gelmektedir.

Önümüzdeki dönemde tüm dünyada katılım finans sektörünün, faaliyet modelinin ve benimsediği prensiplerin, finans modellerinin sürdürülebilirliği açısından ne derece önemli olduğu çok daha iyi anlaşılacaktır.” İfadelerini kullandı ve ekledi. “Ülkemizin refah düzeyinin yükseltilmesi misyonunda ekonomik hedeflere ulaşmayı amaçlayan katılım bankacılığı, toplumsal fayda odağına hizmet eden esasları ile sosyal finans konusunda üzerine düşen sorumlulukların farkında olarak yeni adımlar atmaya devam edecektir” ifadeleri ile konuşmasını bitirdi.

Bankalar asgari ücretliye kredi verecek mi?

Alınan son karara göre asgari ücrete ve altı alan vatandaşlar için artık banklara maaşlarında kesinti yapamayacak. Bu durum bankaların asgari ücretliye kredi verip vermeyeceği sorusunu devamında getirdi. Genel olarak kredi şartlarından en önemlisi kişinin belli oranda bir gelire ve sigortası olması gerekir. Bunlara ek olarak kredi puanının yüksek olması ile kişi istediği krediye sahip olabilir. Ancak alınan bu karar ile bazı bankalar asgari ücret ve altı alan vatandaşlar için kredi imkanını kaldırmaya karar verdi.

Alınan bu karar sonrası hükümetten tam olarak bir açıklama yapılmadığı için bankalar istediği şekilde kredi imkanı tanıyabiliyor. Bazı bağımsız bankaların aldığı bu karar tepkiye yol açarak önüne geçilmesi gerekildiği düşünüldü. Birçok vatandaş asgari ücretliye kredi vermeyen vatandailar için ceza verilmesi konusunda hem fikir davranıyor.