Son Dakika: Cumhurbaşkanına hakaret eden Sedef Kabaş gözaltına alındı!

Gazeteci Sedef Akbaş bir TV programında Cumhurbaşkanına ve Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret ettiği gerekçesi ile gözaltına alındı.

Son Dakika: Cumhurbaşkanına hakaret eden Sedef Kabaş gözaltına alındı!

Sedef Kabaş kim?

İngiltere'nin başkenti Londra'da 1970 senesinde doğan Sedef Kabaş, aktif olarak gazetecilik eğitmenlik ve haber programcılığı yapıyordu. Daha önce CNN'in global stüdyolarında çalışan ilk Türk gazeteci olarak adından söz ettiren Sedef Kabaş, 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesinden mezun olduktan sonra Power FM'in de kurucuları arasında yer alıyor. Sedef Kabaş'a ise meşhurluğu kazandıran ise Portreler isminde yaptığı program ve aldığı konuklardı.

Sedef Kabaş neden tutuklandı?

Katıldığı bir TV programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında hareket dolu sözler kullandığı gerekçesi ile gözaltına alındı ve hakkında soruşturulma başlatıldı. Günün ilk saatlerinde polis nezaretinde gözaltına alınan Sedef Kabaş, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldükten sonra ifadesi alındı. 

Saatler gece 02:00 sularında Sarıyer'de bulunan konutunda polis eşliğinde gözaltına alındığını duyuran avukatı Uğur Poyraz, Cumhurbaşkanı hakkında yaptığı açıklamalar ile birlikte inceleme başlatıldığı duyuruldu.

Sedef Kabaş gözaltına alındı

İstanbul İl Emniyet Güçleri tarafından gözaltına alınan Sedef Kabaş, Vatan Caddesinde bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edildi. Gözaltının hemen ardından Sedef Kabaş'ın 2 avukatı da Emniyete geldi.

Sedef Kabaş'ın avukatlarından Uğur Poyraz, olayı sosyal medya hesabı Twitter'dan duyurdu.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından toplumda infial etkisi yaratan bu olaya tepkiler ise hem vatandaşlar hem de devletin her kademesinden tepkiler giderek artıyor. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, Şems-i Tebriz'den alıntılar yaparak insan ve hayvanı ayıran en önemli hususun edep olduğunu dile getirirken, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'te sessizliğini bozdu ve Sedef Kabaş'ın yaptığı hakaret dolu konuşmanın niyetinin muhalefetlik değil ahlaksızlık ve pespayelik olduğunu dile getirdi.

RTÜK'ten Sedef Kabaş'a inceleme

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'de sosyal medya hesabı Twitter'dan olaylara açıklık getirerek Sedef Kabaş'ın sözlerinin asla kabul edilebilir bir yanının olmadığını dile getirdi. Konu ile ilgili olarak ilk Üst Kurul toplantısında RTÜK gündeminde bu konunun gündemde ilk sırada yer alacağını da kamuoyu ile paylaştığını duyurdu.

Sedef Kabaş adliyeye sevk edildi

Sosyal medya hesabı Twitter'da sık sık paylaşımlar yaparak bilgi akışı sağlayan Sedef Kabaş'ın avukatı Uğur Poyraz yeni bir açıklama yaptı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünde işlemlerinin tamamlanmasının ardından 14:00'da Çağlayan'da yer alan İstanbul Adliyesine sevk edildiği açıklandı.

Etiketler