Reuters'a konuşan Türk yetkili açıkladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi

Yakın zamanda Reuters'a bağlanarak açıklamalrda bulunan ve ismini vermek istemeyen yetkili ilgileri üzerine çekti. İşte detaylar

Reuters'a konuşan Türk yetkili açıkladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi

Reuters a konuşan ismini vermeyen bir Türk yetkilinin açıklamaları!

Reuters haber ajansına konuşan bir Türk yetkili koronavirüs salgınında günlük vaka sayılarının 50 binlerde olmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bu hafta yeni kısıtlamaların getirileceğini dile getirip bir hayli ilgi topladı. Konuşmasında,” Çok daha sert önlemler almaktan başka bir çözüm görünmüyor” ifadelerini kullandı.Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu verilerine göre günlük vaka sayıları 50 binin üzerinde sürekli olarak gözlemlenirken gözler 13 Nisan Salı günü yapılacak olan kabine toplantısına çevrilerek çıkacak olan kararlar bekleniyor.

Çıkacak kararların illerin risk durumu yerine tüm ülkeyi etkilemesi planlanırken Reuters haber ajansına konuşulan ve adını vermek istemeyen Türk yetkili, kabine toplantısının ardından önlemlerin sıklaştırılabileceğini açıklayarak kabine toplantısının önemini hatırlattı. Buna ek olarak ismini vermek istemeyen yetkili , “Çok daha sert önlemler almaktan başka bir çözüm görünmüyor” ifadeleri ile gündeme damga vurdu. İsmini vermeyen yetkili isim Bilim Kurulu tarafından yapılacak öneriler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak olan kabine toplantısında harekete geçileceğini belirtti.

Vaka sayıları durmaksızın artıyor!

2020 yılında alınan maske ve sokağa çıkma kararları vaka sayılarının bir nebze olsun düşmesine neden olmuştu. Vaka sayılarında yaşanan düşüşten sonra kapanan yerler teker teker açılarak normal hayata dönüş adımları atılmıştı. Evden çıkma ve yüz yüze eğitim yasakları gibi birçok yasak kaldırılıp birçok alanda çalışmalar yapılmıştı.

Ancak 2022 yılına girmemiz ile vaka sayıları neredeyse düşmüyor denecek kadar hızlı şekilde yükseliş yaşamaya başladı. Yaşanan bu durumdan dolayı tekrar kapanmanın ele alınıp alınmayacağı tartışılmaya yol açtı. Bunun üzerine birçok farklı alandan tahmin ve yorum yapılarak vaka sayısı azalmaz ise tekrar büyük yasakların gelmesi söz konusu. Şimdi gözler yapılacak olan kabine toplantısına çevrildi.