Ripple yatırımcılarına müjde! 200 milyon dolarlık XRP alınıyor!

2019'da şirket tarafından satılan XRP'ler piyasadan geri toplanmaya başladı. Ripple kurumsal değerini 15 milyar dolar çıkartmak için yapılan çalışma hız kazanmaya başladı.

Ripple yatırımcılarına müjde! 200 milyon dolarlık XRP alınıyor!

Ripple şirketi 2019 yılında yatırımcılara satışı gerçekleştirilmiş 200 milyon dolarlık şirket hissesini geri alma kararını duyurdu. Bu kararla birlikte XRP'nin asıl hedefi olan Ripple şirketinin 15 milyar Amerikan dolarına yükseltmiş oldu. 

Ripple şirketinin ana ortaklarından biri olan Tetragon Financial Group da satış yapan hissedarlar arasındaydı. Varlık yöneticisi, yatırımdan çekilmesi için 2020'de Ripple'a dava açmıştı. Bu durumun nedeni, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile devam eden yasal anlaşmazlıktı.

SEC, XRP'ye neden dava açtı 

SEC, Ripple'ı yerel token XRP ile kayıt dışı menkul kıymetler satmakla suçluyor. Ripple ise emsal olarak Ethereum'u gösteriyor. Ethereum'un da benzer bir satış sistemi ile çalışmaya devam ettiğini ve asla bir dava süreci ya da sıkıntılı süreç yaşamadıklarını dile getiriyor. Bu emsal durumun gösterilmesi üzerine Ethereum kayıtları ortaya çıkartıldı ve Ripple'dan farklı şekilde menkul kıymet satışı yaptığını ispatladı. SEC ise Ripple'a karşı savaşında ısrarcı. Piyasa analistleri ve XRP'nin tutumu ise yatırımcılara umut vermeye devam ediyor. 

XRP'nin davasında son durum!

Davayla ilgili kararın bu yılın Nisan ayında verilmesi bekleniyor. Kıyamet kehanetlerine rağmen, Ripple güçlü bir yıl geçirdi denilebilir: 2021'de şirket işlenen ödeme hacmini ikiye katlamayı başardı. Son düşüşle birlikte çok büyük değer kaybına uğrayan Ripple şirketi, düşüşten nispeten en az zarar gören şirketlerden biri olmayı başardı. 

Piyasadaki toparlanma emarelerinin görülmesi ile birlikte en hızlı yükseliş tepkisini alan kripto paralardan biri olarak da yatırımcıların dikkatini çeken XRP, Türkiye'den de yüzbinlerce yatırımcıyı peşine takmış gibi görünüyor. 

Dava sürecinde sosyal medyada büyük destekçi toplamış şirketin davayı kazanması beklentisi kripto ve hisse fiyatlarını da yükseltmeye devam ediyor.

Etiketler