Son Dakika: Kripto para düzenlemelerinde müjdeli haber

Kripto paralarda düzenlemelerin yapılacağına dair çalışmaların son sürat devam ettiğini ve hızlıca devlet güvencesi altına alınması gerektiğini daha önce defalarca dile getirilmişti. Süreçte sona yaklaşılıyor kripto yatırımcılara müjdeli haberler yolda.

Son Dakika: Kripto para düzenlemelerinde müjdeli haber

En çok kripto yatırımı yapan ülkelerde Türkiye dördüncü! Avrupa'da birinci dünyada ise dördündü sırada olan Türkiye'de yatırımcıların son dönemde ana gündem maddelerinden biri olan kripto para düzenlemelerinin sonuca varmaya başladığı ile ilgili haberler gelmeye başladı.

Sektöre yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre kripto para düzenlemelerinde artık sona geliniyor. Yatırımcıların en çok merak ettiği sorulardan birisi olan kripto para yatırımcılarından vergi alınacak mı? sorusu gündemin ana maddesi olarak karşımıza çıkıyor.

Kripto paralardan vergi alınacak mı?

Kripto para dünyasında çok geniş yer bulan Türk yatırımcılarının tamamını etkileyen düzenlemelerin gündeme alındığı daha önceden bildirilmişti. Yapılan açıklamalar daha sonrasında ise hem yerli kripto para fenomenleri hem dünyanın en büyük borsalarından birisi olan Binance'nin Türkiye ofisi ile fikir alışverişi yapan Türkiye nihai kararlarda sona gelmeye başladığının sinyallerini veriyor. 

Türkiye'de kripto paralara vergilendirme uygulanacağı ile ilgili birçok spekülasyon dolanırken sektöre yakınlığı ile bilinen bazı kaynaklar kripto paralardan artık vergi alınmayacağını dile getiriliyor. Henüz resmi makamdan net bir açıklama bulunmuyor. Sektöre yakınlığı ile bilinen kişilerin söylediğine göre bireysel yatırımcılardan ve küçük yatırımcılardan vergi alınmayacak fakat yerli borsalara sermaye şartının koşulması bekleniyor.

Aynı zamanda yerli borsalar finansal bir kurum olarak görülmek istiyor. Bunun içinde kanunda yer bulmak isteyen borsalara ise henüz bir yanıt verilmiş durumda değil.

Etiketler