Son Dakika: Kamu işçilerine ekstra zam geliyor

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay kamu işçilerine ve Bağkur emeklilerine ekstra zam geleceğini duyurdu.

Son Dakika: Kamu işçilerine ekstra zam geliyor

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, memurlara ve emeklilerine sağlanan ekstra zammın kamuda çalışan 700 bin kamu işçisine de sağlanması sürecinin çalışmalarını yaptıklarını duyurdu.

Türk- İş Başkanı Atalay, memur emeklisi ve memurlara uygulanan ilave yüzde 2.5'luk zammın kamu işçilerine de uygulanması için çalışmaların devam ettiğini ve kanun çıkartılmasına gerek kalmadan konunun yetkilisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ve konunun hem Cumhurbaşkanına hem de hükümet kanadına iletildiğini dile getirdi.

Konuyu gerekli mercilere ilettiğini söyleyen Atalay, şu açıklamalarda bulundu:

''Kamu adına çalışanlar olarak hepimiz aynı geminin içindeyiz. Devlet çatısı altında çalışan memura zammı verirken işçiye bu hakları tanımamak yanlış olur. Bu düzenleme için bir yasal bir ihtiyaca gerek yok. Sayın Cumhurbaşkanı bu konu özelinde bir açıklama yapması halinde konu çözüme kavuşacaktır. Bu açıklamayı yapması durumunda ise 700 bin kişiyi doğrudan ilgilendiren yüzde 2.5'luk zam Şubat 2022'den itibaren hesaplara yansıyabilir. Sadece aktif çalışan kamu işçisinin değil tüm kamudan emekli işçilerin ve Bağ-Kur emeklilerinde bu ara zamdan faydalanması gerekiyor.'' dedi.

 İlk 6 ay yüzde 12 ikinci 6 ay yüzde 5 zam

Hükümet ile İşçi Konfederasyonu arasında anlaşma daha önce sağlanmıştı. Toplu İş Sözleşmesi Çevre Protokolü ile ilgili olarak 11 Ağustos'ta daha önce kararlaştırılan anlaşmaya göre kamu işçilerinin taban maaşları 4100 liraya yükseltilmiş kamu işçilerine ise aynı yıl ve 2022'nin ilk yarısı için yüzde 12, yılın kalan kısmı içinse enflasyon farkı olan yüzde 5 zam yapılmıştı.

Etiketler