Kripto para piyasalarında yatırımcı sayısı artıyor!

Kripto borsası Crypto.com'un "Kripto Pazar Büyüklüğü" raporu, 2022 yılına kadar dijital varlıklar için bir milyar kullanıcı öngörüyor.

Kripto para piyasalarında yatırımcı sayısı artıyor!

Kaç tane kripto yatırımcısı var?

Crypto.com,, küresel kripto benimsemesinin önemli bir göstergesi olarak görülen Crypto Market Sizeing raporunu yayınladı. Sektör lideri araştırma ekibi Crypto.com tarafından yürütülen analiz, 2021'de kripto kullanıcılarında yüzde 178'lik bir artış olduğunu gösteriyor.    Bu, geçen yılın sonuna kadar kendileri için kripto keşfeden toplam yaklaşık 300 milyon insan anlamına geliyor. Rapor, kripto kullanıcılarının sayısının 2022'nin sonuna kadar bir milyarı geçeceğini tahmin ediyor.

Bitcoin 100.000 dolar olacak mı?

Yeni gelen yatırımcılar ile birlikte artması beklenen hacim Bitcoin'i 100 bin dolara kadar yükseltebilecek mi? Crypto.com'un raporu, 2021'deki kripto uzayının çığır açan olaylarını incelemeye devam ediyor. Elektrikli araç üreticisi Tesla'ya ek olarak, kredi kartı sağlayıcısı Mastercard da kripto adaptasyon çabalarıyla tanınmaktadır. The ₿ Word konferansı gibi etkinlikler de kripto para birimlerinin kamuoyunun dikkatine sunulmasına yardımcı oldu. El Salvador, Bitcoin politikasıyla da piyasada heyecan yaratmaya devam ediyor.

Crypto.com, Bitcoin'i açıkça önde görüyor

Bazı kripto devleri, Ethereum'un sonunda en önemli kripto para birimi olarak Bitcoin'in yerini alabileceğini düşünürken, rapor Bitcoin'i kripto alanındaki en önemli büyüme faktörü olarak açıkça gördüğünü dile getiriyor.

 Ethereum 2.0'ın tanıtımı bunu şimdilik değiştiremedi. Crypto.com raporu, Ethereum'un kripto para birimlerinin geliştirilmesindeki daha zayıf rolünü iki faktöre bağlıyor. Bunlar, Terra ve Avalanche gibi Ethereum'un doğrudan rakipleri olan alternatif ekosistemlerin ortaya çıkmasını anlatıyor. Varlıkları Ethereum'dan diğer zincirlere aktaran Katman 2 çözümleri de daha fazla dağıtımın önünde duracağını dile getiriyor.

Daha geçen hafta kripto borsası Crypto.com, şimdiye kadar 483 Crypto.com kullanıcısının cüzdanlarını vuran bir hacker saldırısıyla savaş vermek durumunda kaldı ve mağdur kişilerin ödemelerini gerçekleştirdi.

Şu anda toplam hasar miktarı yaklaşık 33 milyon ABD dolarıdır. Ancak Crypto.com CEO'su Kris Marszalek Bloomberg ile yaptığı röportajda, müşteri mevduatlarının asla risk altında olmadığını açıkça belirtti.  

Yatırımcılara güven veren 2 hareket ile birlikte neredeyse çok fazla yatırımcı kaybetmediklerini dile getiren Marszalek, mağdur edilen yatırımcılara ödemeleri yapılırken hasar almayan veya gelecekte hasar alma ihtimali olan yatırımcıların akıllarındaki soru işaretlerini giderdi.

BTC/TRY Bitcoin Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 2151493.95
Satış 2152474.25
Değişim -11786.25%
Son Değer 2151984.1
En yüksek 2182111.74
En düşük 2151529.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler