Metaverse Nedir? Arsa Alma Nasıl Yapılır?

Metaverse arsa alma nasıl yapılır? Sorusuna ilişkin sanal evrende arsa almak isteyen birçok kişi merak içindedir. Metaverse Arsa fiyatları üzerinde yoğun bir şekilde ileriye dönük olarak arazi satın almak isteyenlerce araştırma yapılmaktadır. İşte detaylar...

Metaverse Nedir? Arsa Alma Nasıl Yapılır?

Metaverse arsa alma nasıl yapılır? Sorusuna ilişkin sanal evrende arsa almak isteyen birçok kişi merak içindedir. Metaverse Arsa fiyatları üzerinde yoğun bir şekilde ileriye dönük olarak arazi satın almak isteyenlerce araştırma yapılmaktadır. İşte detaylar...

Sanal arsa almak isteyen birçok kişinin hangi platformdan nasıl arsa alacağına ilişkin olarak çeşitli yorumlarda bulunduğunu görmekteyiz. İstanbul, Antalya, İzmir ve Ankara Metaverse arsa ile ilgili olarak Türkiye’de en çok ön plana çıkan illerimizdir.

Sanal arsa alma işlemleri son dönemlerde Metaverse kavramının ön plana çıkması ile birlikte Sandbox, Decentraland ve OVR gibi platformlar üzerinden araştırılmaktadır. Peki, Metaverse arsa nasıl alınır? Sanal arsa fiyatları nelerdir? Gelin, hep birlikte bakalım.

Metaverse, son günlerde Türkiye ve Dünya’da oldukça popüler hale gelmiştir. Metaverse en geniş tanımıyla bir sanal dünyadır. Kendi avatarınızı belirleyerek alışveriş yapıp, sosyalleşip aynı zamanda da boş zamanlarınızda etkinliklere katılabileceğiniz bir dünya olan Metaverse’in ne olduğunu inceleyelim. 

Metaverse Nedir?

Türkçe karşılığı sanal dünya olan Metaverse, kullanıcı olarak giriş yapabileceğiniz ve internette yer alan bir dünyaya girebileceğiniz bir yerdir. 2021 yılında Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in şirketin ismini Meta olarak değiştirmesinin ardından popülerleşen Metaverse fizikselleştirilmiş internet olarak tanımlanıyor. İnternetin oldukça fazla gelişim gösterdiği bu dünya artırılmış gerçeklik, akıllı saat ve gözlüklerin kullanımıyla erişilebilmesi kolay bir dünyadır. Metaverse terimi ilk kez 1992 yılında bir bilim kurgu romanı olan Snow Crash’de yer almıştır. İnsanın dijital dünyanın içerisine tam olarak girmesine olanak tanıyan bu evrende kullanıcılar alışveriş yapabilir, görünümü zevklerine göre tasarlayabilir, oyun oynayabilir, iş arkadaşlarıyla birlikte çalışabilir hatta çeşitli hizmetlere abone olabilirler. Metaverse platformu sayesinde internette gezinmek yerine, somut bir internet ortamına girebilmeniz mümkündür. Son zamanlarda Metaverse dünyasında kullanıcılar avatar kullanımı yerine, gerçek hayatlarını dijitale dökerek ve gerçek insan görünümleriyle yer alabilecekleri belirtiliyor.

Metaverse Her Şeyi Yapmamıza Olanak Tanıyor Mu?

Metaverse ilk çıktığı zamanlarda sadece bir eğlence dünyası olarak yer almıştı. Ancak son zamanlarda Metaverseplatformu yalnızca bakacağınız değil içerisinde yer alacağınız bir internet ortamı olarak tanımlanıyor. Yani bu dünyada, tıpkı gerçek dünyada olduğu gibi yemek yiyebilir, alışveriş yapabilir ve daha pek çok aktiviteyi gerçekleştirebilirsiniz. Metaverse platformunda yapılabileceklerinizi şu şekilde açıklayabiliriz; kendi iş dünyanızı oluşturabilir ve burada çalışabilirsiniz, gerçek hayattaki arkadaşlarınızı bu dünyaya aktarabilir ve orada zaman geçirebilirsiniz, gezebilir, oyun oynayabilir ve alışveriş yapabilirsiniz, konsere gidebilir ve kripto paralarınızı harcayabilirsiniz. Metaverse platformu yemek yeme molası olarak sizin gerçek hayata dönmenizi sağlıyor.

Metaverse Evrenine Nasıl Girilebilir?

Metaverse son zamanlarda oldukça popüler bir konudur. Ancak bu evrene nasıl girileceği ve evrenin detayları tam olarak bilinmemektedir. Peki Metaverse platformuna giriş nasıldır? İlk olarak bu platforma giriş için bilgisayar, kripto para cüzdanı ve sanal gerçeklik gözlüğüne ihtiyacınız vardır. Sanal gerçeklik gözlüğü her Metaverse platformu için geçerli olmasa da bazıları için elinizde olması gereken bir unsurdur.

Adım Adım Metaverse Girişi

Bu platforma bazı akıllı telefon markaları ile erişiminiz mümkün olsa da istenilen performansı sağlayabilmeniz için diz üstü bilgisayarınızın olması gerekir. Ardından yapacaklarınız şu şekildedir:

·         Tamamen bir sanal dünya içerisinde olduğunuz için Metaverse platformunda yapacağınız ilk şey kendi avatarınızı oluşturmaktır. Bu avatarınızı istediğiniz biçime sokabilirsiniz. Karşınıza gelecek olan panelde saç rengi ve şekli, göz rengi, kıyafetler ve aksesuarlar çıkacaktır. İstediğinizi seçebilir ve sonrasında değiştirebilirsiniz.

·         Avatarınızı oluşturduktan sonra bu dünyayı keşfetmeniz için Decentraland’da yer alan başlangıç noktası Genesis Plaza’ya bırakılırsınız. Metaverse platformu yürümek ya da araba sürmek gibi şeyleri yapacağınız bir yer değildir. Gitmek istediğiniz yere ışınlanarak gidebilir ve Metaverse platformunu keşfedebilirsiniz.

·         Metaverse platformunda pek çok aktiviteyi gerçekleştirebileceğinizi belirtmiştik. Metaverse’i yeterince keşfettikten sonra dilediğiniz gibi oyun oynayabilirsiniz. Son zamanların en popüler oyunu Wonder Mine Crafting Game’dir. Bu oyunu oynayarak hem bu dünyaya daha kolay adapte olur hem de eğlenceli vakit geçirirsiniz. Oyunun başlangıcında her avatar için 100 Wondercoin verilir. Meteorların yere çarpmasıyla etrafa saçılan paraları toplayarak ilerleyebilirsiniz.

·         Oyun oynarken, gezerken ya da alışveriş yaparken yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Tıpkı gerçek hayat gibi onlarla konuşabilmenizi sağlayan bu platformda çevre edinebilir ve sanal dünyayı birlikte deneyimleyebilirsiniz.

Metaverse Platformunda Arsa Almak Nasıldır?

Pek çok ülkede ve bazı Metaverse evrenlerinde dünya haritasının tanımlandığı belirtiliyor. Bu yüzden kullanıcılara Metaverse platformunda arsa alımı imkanı da sunuluyor. Metaverse platformuna ilk giren ülkenin Seul olduğu belirtilirken platform üzerinden milyon dolarlık arsa satışları yapılıyor. Pek çok kullanıcı meydanları, arsaları, dini mekanları ve daha pek çok yeri satın almış durumdalar. Türkiye’de 30 bin parsel satıldığı belirtilirken bu satışların 15 bin parseli İstanbul üzerinden yapılmıştır.  Köprü, cami, saray ve stadyum gibi şehir sembollerinin satıldığı da belirtilmekte.  Arsa satın almak isteyen kullanıcıların ise ilk olarak dijital cüzdana sahip olmaları gerekiyor. Ardından yapmanız gerekenler oldukça basittir. Hangi firmaların sanal arazi sattığını öğrenmeli ve platform üzerinden Metaverse kripto parasıyla istediğiniz arsayı satın alabilirsiniz. Gerçek dünyanın dijitale aktarıldığı bu dünyada arsa satın alırken pazarlık etme olanağınız da bulunuyor.

Metaverse Arsa Şekillendirme Nasıl Yapılır?

Metaverse arsa şekillendirme konusunda genellikle villa, çim, çit, ağaç ve köpek kulübesi tercih edilmektedir. Metaverse sanal dünyasında alacağını araziyi hangi platform üzerinden alırsanız alın belirli itemleri kullanarak şekillendirebilmeniz mümkündür. Metaverse arsa şekillendirmede şunlar kullanılmaktadır;

·         Villa

·         İş Merkezi

·         Çit

·         Köpek Kulübesi

·         Mini Park

·         Çimlendirme

·         Park Yeri

·         Yürüyüş Yolları

·         Çiçek ve Ağaç

·         Mini Havuz

Metaverse arsa şekillendirmede kullanacağınız öğeler platformlar arasında çeşitlilik gösterebilmektedir.

Metaverse Arsa Kiralama

Metaverse arsa kiralama işlemi yeteri kadar işlek ve konumu güzel arsaların satışı bittikten sonra yapılması planlanan bir kazanç yöntemidir. Metaverse arsa almak isteyen birçok kişi şimdiden işlek alanlar üzerinden arsa satın alarak beklemeye başladı. Metaverse sanal dünyasında alınan arsalar ile ilgili olarak zaman bize ne olacağını gösterecektir.

Popüler Metaverse Coinleri Nelerdir?

Metaverse platformunda alışveriş yapmak ve çeşitli aktivitelere katılabilmeniz için kripto para ve dijital cüzdana sahip olmanız gerekir. Bu işlemleri yapabileceğiniz ve kullanıcılar tarafından yaygın bir şekilde kullanılan Metaverse coinleri; Axie Infinity (AXS), The Sandbox (SAND), Decentraland (MANA), Enjin Coin ( ENJ), Defi Kingdoms (JEWEL), Mobox (Mbox), MY Neighbor Alice (ALİCE) olduğu belirtiliyor.

Metaverse Arsa Alınır Mı?

Metaverse arsa alınır mı? Sorusunun son dönemlerde popüler bir şekilde sorulmaya başlanıldığını görmekteyiz. Metaverse arsa alarak geleceğe yönelik yatırım yapılarak para kazanılmaya çalışıldığını da görebilmek mümkündür. Ancak bu noktada Metaverse arsa alacakların hangi platformu seçeceği ve nasıl bir yatırım yapacağına ilişkin net ve somut bir adım atması gerekmektedir. Zaman bize Metaverse arazileri ile ilgili olarak kazanç sağlayıp sağlamayacağını gösterecektir.

Gelecekte Metaverse Platformu Nasıl Olacak?

Her geçen gün popülerliğini artıran Metaverse kullanıcı sayısı da bir hayli artıyor. Artan kullanıcı sayısı aynı zamanda gerçek dünyanın adım adım Metaverse platformuna geçtiğini de gösteriyor. Yakın gelecekte kullanıcıların ölen yakınlarıyla bile konuşabileceği ve birlikte zaman geçirebileceği, sanal moda tasarımının gelişeceği ve Metaverse platformuna 2025 yılında insanlığın büyük çoğunluğunun geçeceği öngörülüyor.

Metaverse Arsa Satma

Metaverse arsa satma işlemi de aynı kiralama işlemi gibi konumu güzel, ölçeği büyük ve işe yarar araziler üzerinde kazanç elde etmek için kullanılması düşünülen bir sistemdir. Metaverse de bulunan büyük şirketlerin merkezi konumlarını alarak satış gerçekleştirmek isteyen birçok kişinin olduğu gibi, spor kompleksleri, siyasi parti merkezleri, valilik ve belediyeler gibi birçok alanında şimdiden alarak satışının yapılmaya çalışıldığını görmekteyiz.