Meta şirketi, para kazanma araçlarını test ediyor

Eskiden Facebook olarak bilinen şirket Meta, bir zamanlar büyük olan stablecoin planlarına sırtını dönmüş olabilir, ancak dijital para biçimleriyle bitmiş olmaktan çok uzak metaverse pivotu, kullanıcılarının kullanımına izin verecek "araçlar" yaratmasına yol açıyor.

Meta şirketi, para kazanma araçlarını test ediyor

Reuters'e göre, firma şimdi ilk bir elle seçilmiş kullanıcı grubunun şirketin sanal gerçeklik platformu Horizon Worlds'de "dijital varlıkları ve deneyimleri" satmasına olanak sağlayacak "araçları test etmeye" başlıyor.

Söz konusu kullanıcılar şu anda Horizon World'de “sanal sınıflar, oyunlar ve moda aksesuarları oluşturma” ile ilgileniyorlar.

Horizon Worlds, VR'den yararlanan ve kullanıcıların özel VR kulaklıkları kullanmasını gerektiren bir metaverse alanıdır. Şirket ayrıca sanal etkinliklere dijital erişim sağlayan bir alan olan Horizon Venues'u da geliştiriyor.

Yeni çözümlerden biri, kullanıcı grubunun aksesuar satmasına ve inşa ettikleri VR dijital alanlarına ücretli erişim sağlamasına olanak tanırken, "Amerika Birleşik Devletleri'ndeki küçük bir Horizon Worlds kullanıcı grubuna" yeni bir "yaratıcı bonusu" sunuluyor. Bu bonus, Meta'nın sunduğu yeni özelliklerden bazılarını kullanmak için katılımcılara aylık olarak ödeme yaptığını görecek.

Meta Kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, Horizon Worlds'te avatarları kullanarak düzenlenen bir etkinlikte erken benimseyen bir gruba hitap etti ve şunları söyledi:

"Sadece tonlarca harika dünya olmasını istiyoruz ve bunun olması için kendilerini destekleyebilecek ve bunu işleri haline getirebilecek çok sayıda yaratıcı olması gerekiyor."

Proje, bu ayın başlarında sızdırılan ve Meta'nın platformlarında kullanılmak üzere “sanal paralar” geliştirmeye yönelik planlarla bağlantılı olabilir. İddiaya göre şirket çalışanları tarafından “Zuck paraları” olarak adlandırılıyor.

Meta şirketi, para kazanma araçlarını test ediyor - Resim : 1

Geçen hafta Birleşik Krallık medya kuruluşlarında dolaşan raporlar, "Facebook ve Instagram kullanıcılarının " madeni paraları "Meta'nın gelecekteki Metaverse reklama bağımlılığını azaltmak için tasarlanmış bir ürün paketinin parçası olarak" kullanabileceğini açıkladı.

Bu arada Verge, Meta'nın pilot uygulamasının, şirketin kendi mağazaları veya üçüncü taraf platformları tarafından alınan olası platform ücretlerine ek olarak, yaratıcıların dijital alanında sattığı sanal deneyimler ve öğelerden %25'lik bir kesinti aldığını bildirdi.

Meta'nın Horizon Başkan Yardımcısı Vivek Sharma, suçlamalar hakkında şunları söyledi:

“Piyasada oldukça rekabetçi bir oran olduğunu düşünüyoruz. Diğer platformların da paylarını alabileceklerine inanıyoruz.”

Etiketler
Yorumlar