Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek

Özata Denizcilik San. Ve Tic A.Ş. 17.850.000 TL nominal değerli payını, halka arz etmeye hazırlanıyor.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek

Sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla 17.850.000 lotu halka arz etmek üzere taslak izahnamesi yayınlanan şirketin, halka arz detayları belli oldu.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek - Resim : 1

Özata Denizcilik

Özata Gemi İnşa, 1985 yılında İstanbul’un Tuzla bölgesinde, yeni inşa edilen ve yenilenen gemilerin çelik işleme ve boru işlerini gerçekleştirmek üzere kurulmuştur. Özata, 2002 yılına kadar Tuzla bölgesinde birçok tersanede faaliyetlerine devam etmiş ve alanında deneyimli ve tercih edilen bir kuruluş olmuştur.

2002 yılında kurucu Sayın Özdemir Ataseven, gemi inşaat endüstrisindeki deneyim ve bilgisini kullanma amacıyla Altınova, Yalova’ya yatırımlar yapmıştır. Yeterli tesislere sahip olan 60.000 m2 alan üzerine kurulmuştur. Bugün, Özata Tersanesi, alanında öncü bir şirkettir. 72 proje başarıyla tamamlanmış ve teslim edilmiştir. Bunlar; yatlar, yolcu gemileri, balıkçı tekneleri, özel amaçlar için SAR botları ve ‘karbon fiber katamaran feribotlar vb. Özata Tersanesi, çelik, alüminyum, karbon ve bu malzemelerin kombinasyonlarını inşa edebilmektedir. Dünyadaki sınırlı sayıda tersanede yapılabilecek olan bu işlemler, şu anda Türkiye’de sadece Özata Tersanesi’nde gerçekleştirilmektedir.

Özata Denizcilik Halka Arz Detayları

Özata Denizcilik, halka arzdan elde edeceği gelirin kullanım alanlarını taslak izahnamede şöyle belirledi;

Halka arz edilecek lot sayısı: 17.850.000

Aracı Kurum: Vakıf Yatırım Menkul Değerler

Halka arz gelirlerinin kullanım alanları:

%65 Banka kredilerinin kapatılması

%20 İşletme sermayesi

%15 GES projesi yatırımlarında değerlendirilecek

Halka arz bireysel yatırımcıya eşit dağıtım yöntemiyle yapılacak olup, T1 – T2 bakiye ise kullanılamayacak.

Etiketler