Meşhur Bitcoin balinası istifa etti

MicroStrategy’in 1 milyar dolar zarar bildirmesinden ardından CEO’luk görevini yerine getiren Michael Saylor istifa etti.

Meşhur Bitcoin balinası istifa etti

En büyük Bitcoin yatırımcılarından ve savunucularından biri olan Saylor, görevini devredeceğini açıkladı. Şirketin zarar bildirmesinin ardında görevinden istifa eden Michael Saylor, en büyük Bitcoin yatırımcılarından olmasına rağmen Bitcoin’de yaşanan değişimler sonucunda şirketin ciddi bir şekilde zarar etmesinden sonra Saylor, görevinden istifa ettiğini açıkladı.  

MicroStrategy, 1 Milyar Dolar kaybetti

Bitcoin’e en fazla yatırım yapan şirketlerden biri olan MicroStrategy, bu yatırımların sonucunda 1 milyar dolar civarında bir kayıp elde ettiklerini açıklamasının ardından şirketin en üst yetkilisi olan Michael Saylor, istifa ettiği açıklandı. Şirketin yaptığı bu kayıpların büyük bir bölümünün Bitcoin yatırımları sonucunda elde ettiği belirtildi. Şirketin hâlâ daha belirli bir miktarda Bitcoin bulundurduğunu belirtti. Bundan sonrada şirketin amacının kripto para biriktirmek olduğunu ifade eden yetkililer zararın giderilmesi için yeni adımlar atmaya çalışıyor.

Meşhur Bitcoin balinası istifa etti

MicroStrategy hisse fiyatları düştü

Bitcoin fiyatlarında yaşanan değişimlerden sonra şirketin büyük bir Bitcoin yatırımcısı olması sebebiyle Bitcoin’de yaşanan oynamalar sonucunda, şirketin hisse fiyatlarında değişiklikler yaşandı. Şirketin 1 milyar dolar civarında zarar etmesi sonucu yine de Bitcoin elinde bulunduran şirket, Bitcoin’e olan bu inancın kaybedilmemesini istiyor. Bitcoin piyasasında yaşanan hareketlilier, şirketin hisse fiyatlarında ve hisse satışlarında doğrudan etkili olduğu gözlemleniyor. Son olarak Bloomberg raporuna göre şirket yönelik şu ifadelere yer verildi:
“Finansal analitik firması Panters’a göre MicroStrategy’in mevcut hisselerinin rekor bir miktarı, yüzde 51’i şu anda açığa satıldı. 1,35 Milyar Dolarlık  bir nominal değer taşıyor. S3, tüm zamanların en yüksek değeri olan 4,73 milyon hisse senedinin yalnızca son 30 gün içerisinde 1,2 milyon yükseldiğini söylüyor. “

Sorumluluk reddi:

Bu yazımızda herhangi bir şekilde yatırım tavsiyesi yoktur. Kripto yatırımları oldukça yüksek riskli yatırımlardır. Bu nedenle yatırım yapacak kişiler bu yazıyı kesinlikle referans almaması gerekmektedir. Bu yazımızı okuyan kişilerin yapacağı yatırımlar tamamen kendi sorumluluğundadır. Kişilerin yapacağı yatırımlar sonrasında site ve yazarlara herhangi bir şekilde sorumluluk yüklenemez.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler