Bitcoin fiyatını etkileyecek önemli veriler bu hafta belli oluyor!

Kripto alanındaki yatırımcılar, 1-5 Ağustos arasındaki mevcut işlem haftasında aşağıdaki ilgili ekonomik ve finansal verileri yakından takip edilecek olup birçok yatırımcının geleceğine yön vereceği tahmin ediliyor.

Bitcoin fiyatını etkileyecek önemli veriler bu hafta belli oluyor!

ABD Merkez Bankası'nın uzun zamandır beklenen faiz kararı, 75 baz puanda beklentilerle uyumlu geldi. Takip eden günlerde finans piyasası bu karara olumlu tepki verdi. Geçen Perşembe günü Amazon ve Apple'dan gelen olumlu iş görünümü, Meta'nın üç aylık zayıf rakamlarını telafi edebildi ve hafta sonunda bir fiyat artışına neden oldu. 

Kripto piyasası, borsadaki bu olumlu eğilimi takip etti ve takip eden günlerde daha yukarı çıkış için fırsatı değerlendirdi. Bitcoin (BTC) tekrar 24.200 ABD doları direnç seviyesinin üzerinde sürekli bir kırılmayı kaçırsa da, ana kripto para birimi bugün haftanın başında 23.000 ABD dolarının üzerinde istikrar sağlayabiliyor.

Bu hafta hangi ekonomik veriler Bitcoin'in fiyat gelişimini etkileyecek?

Microsoft, Apple ve Amazon gibi büyük ABD teknoloji şirketlerinin çoğunluğunun geçen hafta üç aylık rakamlarını sunmalarının ardından, ikinci kademeden diğer ilgili teknoloji şirketleri bu hafta mali tablolarını açıklayacak. Yatırımcılar, en büyük kurumsal Bitcoin sahibi MicroStrategy'nin üç aylık rakamlarına ve yarın Salı günü dünyanın en büyük ödeme hizmeti sağlayıcısı Paypal'ın rakamlarına dikkat etmelidir. Her iki şirket de kripto alanında büyük oyuncular. 

Bu haftanın rakam yağmuru, ABD'li broker Robinhood'un hafta ortasındaki iş rakamları ve önümüzdeki Perşembe The Block'un üç aylık raporuyla tamamlandı. Yılın ikinci yarısı için olası satış düşüşleri ve zayıf iş beklentilerinin kripto sektörü üzerinde olumsuz bir etkisi olması muhtemeldir.

 ABD işsizlik rakamları piyasayı nasıl etkileyecek?

JOLTS İş Raporu, 2 Ağustos Salı günü saat 18:00'da Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından yayınlanacak. Uzmanların tahmini 11 milyon açık pozisyon. Bir önceki ayda ABD'deki açık iş sayısı 11,25 milyondu. Açık kontenjan sayısındaki daha fazla düşüş, sürdürülebilir bir ekonomik yavaşlamaya işaret ediyor. Bu, ABD'de bir gerileme olasılığını bir kez daha artırıyor. Aynı zamanda, iş piyasasında devam eden olumsuz gelişmeler, ABD Merkez Bankası'nın Eylül ayında bir sonraki faiz kararını verirken dikkate alması gerekiyor. Açıklanacak rakamlar doğrudan ana kripto para birimi Bitcoin'i etkileyecek. Bitcoin fiyatı ise tüm kripto piyasasını doğrudan etkilemeye devam edeceğe benziyor.

Alış 66401.99
Satış 66402
Değişim 0%
Son Değer 66402
En yüksek 67232.35
En düşük 65765.81
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler