Kripto krizi nedeniyle NFT satışları Haziran'dan Temmuz'a %25 azaldı

CryptoSlam'den alınan verilere göre, ikincil piyasalardaki takas edilemeyen tokenlerin (NFT'ler) satışları Haziran'dan Temmuz'a kadar %25 düşüşle 650 milyon ABD Dolarına geriledi. Bu, satışların 1 milyar ABD dolarının altında olduğu art arda ikinci ay olarak kayıtlara geçiyor.

Kripto krizi nedeniyle NFT satışları Haziran'dan Temmuz'a %25 azaldı

Ocak ayında satışlar, 1 milyondan fazla farklı alıcıyla ulaştı. Verilere göre satışlar toplamda 4,7 milyar dolarlık yüksek bir noktaya ulaşım sağladı.

Blockchain yazarı ve girişimci Anndy Lian bir röportajda Forkast'a “Şu anda mevcut kripto piyasası bir ayı piyasası” dedi. Lian ayrıca NFT geliştirici stüdyosu Influxo'nun kurucu üyesidir. "Yani NFT satışları aslında pazarın nasıl tepki verdiğine çok fazla yansıyor."


CryptoSlam'de NFT ilişkileri stratejisti Yehudah Petscher, pazarın henüz dibe vurmadığını söylüyor.

Forkast'a “Bu yıl dibi bulabilir miyiz bilmiyorum” sözlerini dile getirdi. “İçinde bulunduğumuz ayı piyasasının birkaç yıl daha uzayabileceğine inanıyorum.”sözlerini de konuşmasına ekledi.
Ancak, pazardaki benzersiz alıcıların sayısının Haziran'dan Temmuz'a sadece %7 düşerek 532.000'e düştüğünü, yani geçen yılın aynı ayına göre hala daha fazla olduğu gerçeğinde umutlu olmak için bir neden gördü.

Kripto krizi nedeniyle NFT satışları Haziran'dan Temmuz'a %25 azaldı
Petscher, bir bütün olarak ABD doları cinsinden satışların düşmesine rağmen, işlem sayısının biraz daha umut verici bir resim gösterdiğini söylüyor.


Petscher, "NFT'ler şu anda zor durumda. Ancak büyüme ya da işlemler açısından hala çok sağlıklı bir yerde. Bu nedenle hala umut vaat ettiğini düşünüyorum" dedi.


Birlikte ve daha fazlasını karıştırın

Ethereum için sözde "Birleştirme" NFT pazarına da yardımcı olabilir. Çünkü NFT'ler için en iyi blok zinciri yakında bir hisse kanıtı olan PoS ağına geçecektir.


PoS geçişin, Ethereum ağı tarafından kullanılan enerji miktarını %99'a kadar azaltarak çevreye daha az zarar vermesi bekleniyor.

Lian, “Bence birleşme Ethereum hayran kitlesi arasında başka bir hype yaratacak” dedi. Ancak Ethereum ağıyla ilgili bir başka popüler sorun olan işlem maliyetlerinin neredeyse kesinlikle yüksek kalacağı konusunda uyardı.


2021'in sonlarında ve 2022'nin başlarında NFT patlaması sırasında kötü bir şekilde bağlanacakları düşünülse de, NFT ve kripto pazarları şu anda çok bağlantılı görünüyor. Bağlı oldukları kripto para birimi ABD doları cinsinden yükselirse, yatırımcıların NFT satın almakla daha az ilgileneceği düşünülüyordu.


Petscher, "Ama [şimdi] adım adım ilerliyor gibi görünüyorlar" dedi.


Petscher, piyasadaki genel karamsarlığın, müşterilerin hala etrafta bulunanları çekmek için fiyatların düşmesine neden olduğunu düşünüyor. Bu, NFT'lerin fiyatını telafi etmek için yükselen kripto değerleri yerine geçiyor.


Petscher, "Çok fazla likidite yok. İnsanlar satmak istediklerinde alıcı olmayacağından endişeleniyorlar. Bu yüzden bu dibe doğru bir yarış" dedi. "Bunu genel fiyatlardan görebiliyoruz." Sözlerini de konuşmalarına ekledi.


Dünya hala maymunlar tarafından yönetiliyor

Temmuz ayında, Yuga Labs projeleri yine en çok satanlar listesinin başında yer aldı. Bored Ape Yacht Club (BAYC), Mutant Ape Yacht Club (MAYC) ve CryptoPunks ilk beşte yerlerini aldı.

Gelecekteki BAYC Metaverse projesi “Otherside” için arsa satan Otherdeed, 30 milyon ABD dolarından fazla işlemle; ay için dördüncü sırada yer aldı.

Henüz mayıs ayında çıkmış olmasına rağmen, bu proje toplam 1 milyar dolarlık satışa ulaşan sekizinci proje oldu.

Futbol temalı bir koleksiyon olan Sorare, Temmuz ayında yaklaşık 30 milyon dolarlık ikincil satışlarla CryptoSlam'in listesinde üçüncü oldu. Oyunu dünya çapında takip etmenin başka bir yolu olan Sorare, insanların küresel bir fantezi futbol turnuvasının parçası olarak oyuncu alıp satmasına izin veriyor.

Petscher, Forkast'a spor jetonlarının büyük bir büyüme alanı olacağını düşündüğünü çünkü genellikle diğer jetonlardan daha faydalı olduğunu aktardı.

WAGMI United jetonu, daha düşük bir ligde oynayan İngiltere futbol takımı Crawley Town FC tarafından yapıldı. Dijital jetona sahip olan hayranlar oy verebilir ve takım kararlarına katılabilir.

Petscher, sanatın işlerin değiştiği başka bir alan olduğunu söylüyor. Daha fazla insan NFT yapmaya başladıkça, odak onlardan sadece profil resimleri olmaktan uzaklaşıyor ve daha çok tam teşekküllü sanat eserleri olmalarına doğru kayıyor.


Petscher, “Bu sadece buzdağının görünen kısmı. Sanat [NFT'ler] daha yeni başlıyor. Büyük bir şekilde burada. Büyümeye devam edecek.”

Alış 3250.97
Satış 3251.96
Değişim 41.0199%
Son Değer 3251.46
En yüksek 3292.71
En düşük 3205.24
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler