Kripto ETF'ler neredeyse yüzde 1.000 büyüdü! Kripto paralar tekrar yükselecek mi?

Endeks fonlarına yatırım yapmak her zamankinden daha popüler. Kripto ürünlerinde de fahiş büyüme görülüyor.

Kripto ETF'ler neredeyse yüzde 1.000 büyüdü! Kripto paralar tekrar yükselecek mi?

Kripto dünyasının yaygınlaşması ile birlikte dünya devlerinin yatırım yolunu açmak ve piyasalarda hareketlilik  oranını artırmak için kullanılmaya çalışılan ETF ve ETN'ler ile piyasada yatırım yapan kurumsal yatırımcı sayısını artırma hedefleniyor. ETF'ler, ETN'ler ve Co. pazarı muazzam bir şekilde büyümeye devam ediyor. Bu büyüme kripto yatırımcılarının da büyümesi anlamına geliyor fakat sıkıntılı görünüm merkeziyetsiz piyasada kurumsalların büyük alımlarının piyasayı merkezileştirmesine neden olabilir. 

Alman Menkul Kıymetler Borsası'ndaki yatırım hacmi ETF ve ETN'ler birlikte 2021'de yüzde 39 artarak bir trilyon ABD dolarına ulaştı. Kripto para birimleri söz konusu olduğunda, büyüme özellikle açıktır.

Kripto ETN'lerde işlem cirosu XETRA'da yüzde 922 arttı

Ortalama olarak, kripto ETN'lerinde günde 1 milyar dolar işlem görüyor. ETN'ler, borsada işlem gören senetler olarak adlandırılır. Bunlar, dayanak varlığı yansıtan borsada işlem gören hamiline yazılı tahvillerdir. Bir dizi kripto para birimi için ETN'ler ve ETF'ler Avrupa Birliği ülkelerinde mevcuttur. Bunlara Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Cardano (ADA), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) dahildir.

Deutsche Börse kripto varlığını sürekli olarak genişletiyor. Aralık ayında, menkul kıymetler borsasının kripto servis sağlayıcısı Crypto Finance'i satın aldığı haberini aldık.

Bu da demek oluyor ki her ne kadar bazı dünya devi ekonomiler ripto dünyasından uzak durulması konusunda ısrarcı olsa bile kripto piyasalarında yatırım yapmak isteyen sayısı günden güne artış göstermeye devam ediyor. 

Kripto piyasalarda global yatırımcıların artış göstermesine rağmen Bitcoin başta olmak üzere diğer neredeyse tüm major coinlerin değer kaybettiği gözlemleniyor. Bu kripto para haberleri ise düşüşe rağmen yatırımcıların umutla baktığı ve kripto para birimlerinin tekrardan yükseliş trendine girmesi için potansiyel pozitif haberler.

Etiketler