2022'de hangi kripto paralar alınmalı? | 2022'de en çok kazandıracak kripto paralar!

Bitcoin, kripto para piyasasının tartışmasız yıldızı olabilir fakat en büyük potansiyeli gösteren mutlaka bu kripto para birimi değildir. Gerçekten az bilinen yeni kripto para birimleri, bazen değerlerinin etkileyici bir şekilde arttığını görebilir. Peki 2022'de hangi kripto para birimi alınmalı?

2022'de hangi kripto paralar alınmalı? | 2022'de en çok kazandıracak kripto paralar!

BirBorsa.com olarak bu raporumuzda size en iyi potansiyeli gösteren en iyi 10 kripto para birimini sunacağız ve ayrıca her yeni kripto para birimini kendiniz nasıl analiz edeceğinizi açıklayacağız. Ayrıca sizi bu kripto para birimlerinin birçoğunu sunan bir komisyoncuyla tanıştıracağız, orada nasıl hesap açılacağını ve yeni kripto para birimleri satın almaya nasıl başlayacağınızı adım adım açıklayacağız.

En iyi 10 kripto para birimi 2022

Her gün yeni kripto para birimleri oluşturuluyor. Ancak, hepsi ilginç değil. Gerçekte, ortadan kaybolabilme ihtimali olan birçok kripto para ve bu varlıklarla birlikte batacak birçok kişi var.

Bu nedenle, en iyi fırsatları belirlemenize yardımcı olmak için, çeşitli kriterlere göre en büyük yukarı potansiyeli gösteren 2020 ve 2021'de oluşturulan kripto para birimlerinin bir sıralamasını oluşturduk. 

1- LuckyBlock (LBLOCK)
2- Solano (SOL)
3-Decentraland (MANA)
4- Filecoin (FIL)
5- Shiba Inu (SHIB)
6- Yearn Finance (YFI)
7- PancakeSwap (CAKE)
8- SushiSwap (SUSHI)
9- Palkadot (DOT)
10- Sandbox (SAND)

Bu yeni sayılabilecek kripto para birimlerinin çoğunluğunun, araştırma çalışmalarımızı yaparken dikkatimizi çeken borsalar eToro'da, Binance, Gate.io gibi bilindik borsalarda mevcut olduğunu unutmayın. Şimdi bu yeni kripto para birimlerinin her birinin detaylı analizine geçelim.

2022'de hangi yeni kripto paraya yatırım yapılmalı?

1- LuckyBlock (LBLOCK)

LuckyBlock, fiyat oynaklığı gibi diğer kripto para birimlerinin bazı sorunlarını çözdüğünü iddia eden bir kripto para birimidir.

LuckyBlock: Büyük ölçüde Bitcoin'e benzeyen, ancak bazı net ayrımları olan blok zinciri tabanlı bir dijital para birimidir. Mart 2021'de piyasaya sürüldü ve şimdiden bir milyondan fazla kullanıcıya sahip.

LuckBlock'un benzersiz özelliği, jetonlarını satan herkesten yüzde 10 komisyon almasıdır; Bu komisyonun yüzde 5'i daha sonra diğer tüm SafeMoon sahiplerine yeniden dağıtılır, bu da esasen jetonlarını elinde tutanları ödüllendirir ve satışı caydırır. Raporun hazırlandığı sırada LuckyBlock kripto para sıralamasındaki mevcut konumu 202. sıradır.

2- Solana (SOL)

Solana, hızlı, güvenli ve ölçeklenebilir merkezi olmayan uygulamalar ve pazar yerleri sunar. Sistem şu anda 65.000 TPS'yi (Saniyede İşlem Sayısı) ve 400 ms'lik blok sürelerini desteklemektedir.

Solana (SOL), Anatoly Yakovenko tarafından yaratıldı. Yakovenko, Solana'yı kurmadan önce Qualcomm'da çalıştı. Bir yazılım mühendisi olarak Dropbox'taki önceki deneyiminden sonra, sıkıştırma algoritmaları konusunda kapsamlı bir deneyime sahiptir. Kripto para birimi, Bitcoin ve Ethereum kripto blok zincirlerinde bulunan geleneksel borç endişeleriyle başa çıkmak için yeni bir sürece dayanmaktadır.

Solano özellikleri

*İlk ilan tarihi: Nisan 2020
*Amaç: İşlemlerin hızı
*Mevcut kapitalizasyon: 14 milyar dolar
*Kripto para sıralamasındaki mevcut konum: 15.

3- Decentraland (MANA)

Decentraland, Nisan 2022'de ortaya çıkan yeni bir kripto para birimidir. İnternet Bilgisayar Protokolü adı verilen ve herkesin büyük şirketlerin hizmetlerini kullanmadan İnternet'te yazılım oluşturmasına veya içerik yayınlamasına izin vermesi beklenen kendi tescilli protokolünde çalışır.

Dfinity'nin kurucusu Dominic Williams'a göre, bu protokol "saldırıya dayanıklı bir platform" sağlıyor, maliyetleri önemli ölçüde azaltıyor ve birlikte çalışabiliyor. Ayrıca protokolün interneti "yeniden eğlenceli" hale getirmeyi amaçladığını, insanların "yeni bir açık dünya" oluşturmasına olanak tanıdığını ve kullanıcılara daha iyi bir anlaşma sağladığını iddia ediyor.

Dfinity, 2016 yılında bir seri girişimci ve Dfinity'nin baş bilim adamı olan Williams tarafından kuruldu. Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Japonya ve Almanya'da 188 çalışanı ile Palo Alto (Kaliforniya), San Francisco ve Zürih'te üç araştırma merkezi bulunmaktadır.

Decentraland (MANA) özellikleri

* İlk ilan tarihi: Nisan 2021
*Amaç: İnternetin Merkeziyetsizleştirilmesi
*Mevcut kapitalizasyon: 90 milyar dolar
*Kripto para birimleri sıralamasındaki mevcut konum: 9.

mana coin

4- Filecoin (FIL)

Filecoin, SD kartlar gibi donanımlar veya Dropbox gibi bulut depolama sistemlerini  geleneksel depolama çözümlerine bir alternatiftir. Temel fark, Dropbox'ta şirketten sunucu alanı kiralamanızdır, bu da temelde Dropbox'ın devasa veri merkezlerinde depoladığı sabit diskleri kiralamanız anlamına gelir.

Filecoin'de kendi depolama alanınızı kiralarsınız ve kendi fiyat ve koşullarınızı belirleyebilirsiniz. Bu, aksi takdirde boşa gidecek büyük miktarda veri depolama alanını boşaltır.

Filecoin merkezi değildir, yani platformdaki depolama, bilgisayarlarında alan kiralayan bağımsız varlıklardan oluşur. Tek bir Filecoin depolama sağlayıcısı yoktur ve herkes kendi alanını kiralayabilir. Her bir satıcı en iyi anlaşmayı sağlamak için diğerleriyle rekabet ettiğinden, piyasayı merkezi olmayan hale getirerek, depolama fiyatları hiper-rekabetçi olur.

Filecoin (FIL) özellikleri

*İlk ilan tarihi: Nisan 2020
*İşlev: Merkezi olmayan çevrimiçi depolama
*Mevcut kapitalizasyon: 7,5 milyar dolar
*Kripto para sıralamasındaki mevcut konum: 26.

5- Shiba Inu (SHIB)

Shiba Inu ,tıpkı Dogecoin gibi mizahi (meme coin) bir kripto para birimidir ve aynı zamanda DOGE maskotunun adını da taşır. Shiba tokeninin yaratıcısı, “Ryoshi Research” grubu olarak düzenlenen “Ryoshi” olarak bilinir.

Geliştiriciler bir katrilyon jeton basmayı bitirdikten sonra beklenmedik bir şey yapmaya karar verdiler. Yaptıkları ilk şey, Uniswap'taki tüm jetonların yüzde 50'sini kilitleyip anahtarı atmak oldu. Kalan yüzde 50 daha sonra Ethereum'un yaratıcısı Vitalik Buterin'e bağışlandı ya da yakıldı ihtimali olmak üzere 2 ihtimal dahilinde değerlendiriliyor.

 Shiba Inu özellikleri

*İlk ilan tarihi: Ağustos 2020
*İşlev: Spekülasyon ve işlemler
*Mevcut kapitalizasyon: 6.7 milyar dolar
*Kripto para birimleri sıralamasındaki mevcut konum: 27.

6- Yearn Finance (YFI)

Yearn Finance, Ethereum blok zincirinde kredi toplama, getiri oluşturma ve sigorta gibi hizmetler sunan bir merkezi olmayan finans (DeFi) ürünleri koleksiyonudur.

Protokolün bakımı aslında birkaç bağımsız geliştirici tarafından sağlanmaktadır. YFI kripto parasının sahipleri tarafından yönetilir ve böylece Yearn'in tüm işlevselliğini merkezi olmayan bir şekilde sağlar.

Yearn.finance (YFI) özellikleri

*İlk ilan tarihi: Temmuz 2020
*İşlev: merkezi olmayan finansal hizmetler
*Mevcut kapitalizasyon: 2,6 milyar dolar
*Kripto para birimleri sıralamasındaki mevcut konum: 52.

7- PancakeSwap (CAKE)

PancakeSwap, Binance Akıllı Zincirinde oluşturuldu. Bu dördüncü nesil blok zinciri, Binance Chain ile birlikte çalışmak üzere tasarlandı.

Etkileyici bir şekilde, BSC önceki kanallarından çok daha gelişmiş. Örneğin, platform daha hızlı ve daha ucuz işlemler gerçekleştirebilmektedir. Ağ ultra verimlidir ve her 3 saniyede bir blok üretebilir.

PancakeSwap (CAKE) özellikleri

*İlk ilan tarihi: Eylül 2020
*İşlev: Alternatif DeFi Platformu
*Mevcut kapitalizasyon: 4.7 milyar dolar
*Kripto para sıralamasındaki mevcut konum: 43.

8- SushiSwap (SUSHI)

SushiSwap, Uniswap'ın şık tasarımını geliştirmeyi amaçlayan ve katılımcıları ödüllendirecek ve ayrıca SUSHI jetonlarının verilmesi yoluyla onlara oy hakkı veren topluluk yönetişim özellikleri eklemeyi amaçlayan bir kripto para birimidir.

SushiSwap (SUSHI) özellikleri

*İlk ilan tarihi: Ağustos 2020
*Hedef: Uniswap'ı Geliştirmek
*Mevcut kapitalizasyon: 5 milyar dolar
*Kripto para birimleri sıralamasındaki mevcut konum: 56.

9- Polkadot (DOT)

Polkadot, birden fazla özelleştirilmiş blok zincirini tek bir evrensel ağa bir blok zinciri ile bağlamanın protokolüdür. Blockchain, şüphesiz merkezi olmayan finans da dahil olmak üzere tüm kripto para ekosistemine güç sağlayan devrim niteliğinde bir teknolojidir, ancak bir kusuru vardır: Farklı blok zincirleri arasında birlikte çalışabilirlik eksikliği.

Başka bir deyişle, farklı blok zincirleri birbirleriyle kolayca iletişim kuramazlar. Farklı blok zincirleri arasındaki bu birlikte çalışabilirlik eksikliği, Polkadot'un çözebileceği bir problem olan veri alışverişini sınırlar.

 Polkadot (DOT) özellikleri

*İlk ilan tarihi: Ağustos 2020
*İşlev: Blockchain birlikte çalışabilirliği
*Mevcut kapitalizasyon: 37 milyar dolar
*Kripto para birimleri sıralamasındaki mevcut konum: 8.

10- Sandbox (SAND)

Celo, ödeme sürecini basitleştirerek kripto para birimlerini herkes için erişilebilir hale getirmeye çalışan blockchain projelerinden biridir.

Celo kullanıcıları, blok zinciri adresleri olarak uzun ve karmaşık harf ve sayı dizileri kullanmak yerine, cep telefonu numaralarını kullanarak kripto para birimi gönderip alabilirler. Cep telefonu numaralarını kripto para birimi adresleri olarak kullanmak, kripto para birimini kitleler için daha erişilebilir hale getirir.

Cep telefonlarını kullanmak için Celo protokolü hafif ve hızlı olacak şekilde oluşturuldu. Dünya çapında 6 milyardan fazla mobil cihazla, aynı zamanda ölçeklenebilir olacak şekilde tasarlanmıştır. En önemlisi, kullanıcı deneyimi açısından Celo'nun kullanımı kolaydır.

Sandbox (SAND) özellikleri

*İlk ilan tarihi: Mayıs 2020
*Fonksiyonlar: telefon numarası üzerinden kripto işlemleri
*Mevcut kapitalizasyon: 5,8 milyar dolar
*Kripto para birimleri sıralamasındaki mevcut konum: 86.

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler