Çin blockhain teknolojisini deneyecek!

Çin ülkesi yakın zamanda yaptığı açıklama ile 15 ilde blockhain çalışması başlatacağını açıkladı. Genel olarak büyük illerin seçildiği bu çalışmada neler olacağı merak konusu. İşte detaylar...

Çin blockhain teknolojisini deneyecek!

Çin blockhain teknolojisini deniyor!

Çin, Blockchain teknolojisini 15 farklı şehirde denemeye başlayacağını açıklayarak kripto oara alanında büyük ilgi gördü. Çin Halk Cumhuriyeti, 15 farklı şehir ve 164 farklı alanda Blockchain teknolojisinden faydalanmaya başlayacağını duyurarak şehirler hakkında detaylı bilgiler verdi. Çin, 15 şehir yönetiminde ve aralarında şirketler, üniversiteler, hastaneler ve sanayi gruplarının da bulunduğu 164 farklı alan için Blockchain teknolojisinin uygulanmasına dair denemelere başladığını duyurarak bu alanda ki çalışmalarını sırası ile belirledi.

Ülkenin “Siber Yönetim Departmanı” tarafından Pazar günü yapılan açıklamaya göre söz konusu olan deneme programının amacı “Blockchain teknolojisinin veri paylaşımını kolaylaştırma işlemi, iş prosedürlerini optimize etmeyöntemi, maliyeti azaltma, kurumlar arası sinerjiyi artırma ve güvenilir sistemler oluşturma gibi kabiliyetlerinden faydalanma” değerlendirmeleri ile bir hayli ilgi gördü. Ülke yönetimi tarafından seçilen şehirler arasında başkent Pekin, ülkenin güneyindeki Guangzhou ve güneybatısındaki Guiyang şehirleri bulunuyor ve Ülke için büyük olan bu şehirlerde çalışmaların başlayacağı sinyali verildi.

Çin hangi şehirlere blockhain çalışması yapacak?

Genel olarak birçok farklı şehirde yapılacak olan çalışmalarda genel olarak büyük şehirler yer aldı. Bu şehirler Blockchain teknolojisi alanında “kapsamlı” denemeler gerçekleştirip gerekli çalışmaları yapacak. Belirlenen diğer bölgeler ise üretim, enerji, hukuki meseleler, telif hakkı, uluslararası finans, eğitim ve sağlık alanlarında spesifik denemeler yaparak çalışmaları kayda alacak. Çinli yetkililerin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi. Blockchain tabanlı altyapılar güçlendirecek ve denemelere dahil olan alanlarda büyük ölçekli veri alışverişi potansiyeline ulaşabilmek için dengeli bir şekilde konumlandırılacağı bilgisi yayınlandı.

Buna ek olarak, deneme programına dahil olan kurumlar, “birbiriyle çalışabilen” ve “sürdürülebilir” Blockchain donanım ve yazılım ürünlerini kullanmak için teşvik edileceği kararı ile büyük oranda bir ilgi yaşandı. Kripto para alanına son derece çekingen olduğu bilinen Çin ülkesi buna rağmen kendi oluşturduğu dijital Yuan gibi Blockchain tabanlı teknolojilere ise son derece önem vermesiyle tanınan bir ülke olup ilerleyen süreçlerde çalışmaları kamuya bildireceğini bildirdi.