Her bir seradan 28 bin TL kazanıyor! Topraksız tarım ile para kazanmanın yolları

Daha önceleri İstanbul'da hayatını memur olarak sürdürmeye çalışan Süleyman Dal, memuriyetten vazgeçip seracı olmaya karar verdi ve hayatı tamamen değişti. Adana'nın Kozan ilçesinde kendi köyüne dönen Dal, her bir seradan topraksız şekilde 28 bin TL kazanmanın mümkün olduğunu söylüyor.

Her bir seradan 28 bin TL kazanıyor! Topraksız tarım ile para kazanmanın yolları

Daha önceleri İstanbul'da bir devlet dairesinde memur hayatı yaşayan Süleyman Dal, ailesine vakit ayıramadığı ve istediği yaşam standartlarını elde edemediği için mutsuz olduğunu ve planladığı 2 iş fikrinin olduğunu dile getirdi. İşte hayatının dönüm noktası tamda burada başlıyor. ''Ya tarım ile ya hayvancılık ile uğraşacaktım'' diye anlatan Dal, bölgedeki kullanılmayan arazilerde seracılık yapmaya karar verdi. Topraksız tarım yapmaya karar veren Dal, marul yetiştirmeye karar verdiğini dile getirdi. 

Süleyman Dal, ne kadar kârlı bir iş yaptığını ise şöyle anlatıyor; 

''Her seradan yılda 8 defa marul ürününü alabiliyoruz, toplamda hali hazırda 7200 kök marul üretimi yapabiliyoruz. Bunun dışında tarımsal faaliyetlerimizde hiç toprak kullanmıyoruz. Çünkü toprağın görevi iletmek biz bitkinin ihtiyacı olan mineralleri zaten sağlıyoruz toprağın görevini de saksılara yaptırıyoruz.'' dedi.

Bu sayede her bir seradan 28 bin lira para kazandığını da anlatan Dal, suyu boşa harcamadan direkt göreve dahil ettiklerini de dile getiriyor. Organik gübrelerle bitkilerini beslediklerini söylemeyi de ihmal etmiyor. Süleyman Dal organik gübreyi de ısırgan otu vasıtasıyla yaptıklarını anlatıyor. 

Marul bitkisinin kârlı bir ürün olduğunu dile getiren Dal, tanesi 3 ile 5 lira arasında alıcı bulunuyor. Herhangi bir aracıya ihtiyaç duymadığımız için direkt biz satışını gerçekleştiriyoruz. Net rakamları vermeden açıklamalarına devam eden Dal, 7200 kök marulları olduğunu ve yılda 8 kere ürün almak için fırsatları olduğunu dile getiriyor. Bu da günümüz koşullarında her bir sera için 28 bin TL gelir yaratıldığı anlamına geliyor.

Süleyman Dal, ailesine daha önceleri zaman ayıramadığını fakat bu iş ile birlikte tüm aile birlikte çalıştıklarını dile getiriyor. Bununla birlikte Dal ailesi topraksız marul yetiştiriciliği işini hep birlikte yaptıklarını söylüyor.

Etiketler