Facebook artık Meta ve Decentraland (MANA) başlıyor

Facebook'un Meta olarak yeniden adlandırılmasının Decentraland'in fiyat artışıyla ne ilgisi var ve Metaverse'in önünde neden harika bir geleceği var.

Facebook artık Meta ve Decentraland (MANA) başlıyor

Facebook'un 28 Ekim'de şirketin adını Facebook'tan Meta olarak değiştireceğini açıklamasından kısa bir süre sonra Decentraland (MANA) yükseldi. Son 24 saat içinde MANA yüzde 40'ın üzerinde bir fiyat artışı kaydetti. Aylık bazda, kripto para birimi yüzde 72'den fazla getiri sağladı.

Facebook artık Meta ve Decentraland (MANA) başlıyor - Resim : 1

Bu yazının yazıldığı sırada, MANA 1.10 dolar fiyatında işlem görüyor ve en değerli 100 coin arasında kendisine yer buluyor.

Decentraland nedir?

Decentraland bir Minecraft benzeri oyundur, üzerinde toprak ve yapı satın bundan para veya satmak amaçlı oynanan bir oyundur. Bununla birlikte, Minecraft'ın aksine, Decentraland tamamen blok zincir teknolojisine dayanmaktadır. Sonuç olarak, oyun öğeleri doğrulanabilir şekilde kıt olabilir ve sahiplik blok zinciri aracılığıyla açıkça atanabilir.

Örneğin, tümü Ethereum blok zincirinde ERC-721 belirteçleri olarak yazılan 90.601 benzersiz özellik vardır. Her mülk tam olarak aynı boyuttadır ve Decentraland dünyasında belirli bir koordinatta bulunabilir. Ayrıca MANA ile Decentraland, oyuncuların oyun içi işlemler için kullanabileceği kendi kripto para birimine sahiptir. Örneğin MANA'yı konserler veya sanat sergileri için harcayabilir, yeni arazi satın alabilir, kumarhaneleri ziyaret edebilir veya diğer oyunculara çalışmaları için ödeme yapabilirsiniz. Oyun ve blok zinciri teknolojisinin birleşimi, kendi ekonomik sistemine sahip sanal bir dünya yaratır. Teknik jargonda, fiziksel dünyamıza paralel olarak var olan bu tür sanal dünyalara metaversiyonlar denir.

Facebook ayrıca bir meta veri deposu oluşturmak istiyor

Decentraland'ın şu anda bu kadar dikkat çekmesinin ana faktörlerinden biri muhtemelen Facebook'tan kaynaklanıyor. Artık teknoloji devinin adı artık Facebook değil Meta. Bu isim değişikliği ile şirket kendisini bir “Metaversum şirketi” olarak yeniden konumlandırmak istiyor. Önümüzdeki yıllarda gelişimine yaklaşık 10 milyar ABD doları yatırım yapılacak.

Ayrıca Meta patronu Mark Zuckerberg, Metaverse'in önümüzdeki on yıl içinde güçlü bir şekilde büyümesinin mümkün olduğunu düşünüyor.

  

Etiketler