NEM nedir? NEM'i özel kılan ne?

NEM, iş bağlamına yönelik bir blok zinciri projesidir.

NEM nedir? NEM'i özel kılan ne?

NEM bir “akıllı varlık” blok zinciridir. Blockchain projesi, diğer teknolojilere kıyasla çok verimli ve güvenli bir defter sunmayı amaçlıyor ve bu da kasıtlı olarak iş bağlamını hedefliyor. NEM, herhangi bir programlama dilinde adreslenebilen bir API'ye (programlama arayüzü) sahiptir. Bu, NEM'e dayalı çok esnek ve modüler uygulamalar oluşturmayı mümkün kılar.

NEM'in kökeni

Proje,  ilgili para birimi “XEM” tarafından işletilen 31 Mart 2015'te başlatıldı . Java temelinde geliştirildi - diğer birçok kripto para biriminin aksine, mevcut bir projenin çatalı (uzantısı) olarak değil, tamamen ayrı ve yeni oluşturulmuş bir sistem olarak.

NEM hakkında bu kadar özel olan ne?

Modüler sistem mimarisi, kullanıcıların kendi özelleştirilmiş blok zincirlerini oluşturmalarına izin vermelidir. Bu yapı aşağıdaki bileşenlerden oluşur:

1)  Adresler : Madeni para, sözleşme, belge veya bir ticari işlemin kaydı olabilen konteyner. Bu öğelerin her biri benzersizdir ve zamanla değiştirilebilir. Bir kap, örneğin bir kullanıcının hesabını temsil edebilir, ancak daha karmaşık durumlarda gönderilecek bir paketi de temsil edebilir.

2)  Mozaikler : Bireysel “mozaik parçaları” özel jetonlar veya dijital öğelerdir. Örneğin, klasik bir jeton veya bonus puanları temsil edebilirler.

3)  Ad alanları : Yetkilendirmelerin doğrulanabileceği web adresleri. Bu, varlıkları depolamak için NEM blok zincirinde bir yer (ad alanı) oluşturur.

4)  İşlemler : Mozaiklerin adresler arasında transferine veya adreslerin başka bir sahibine devrine izin verir.

NEM'in avantajları

Elbette NEM, diğer birçok blok zinciri projesiyle rekabet halinde kendini kanıtlamak zorundadır. Projeyi ve yapılarını daha yakından incelerseniz, diğer bilinen platformlara kıyasla üç ana avantaj bulabilirsiniz:

Düşük işlem ücreti

Varlıkları transfer etmek için yapılan işlemlerin ücreti şu anda yaklaşık yüzde 0,01'dir. İşlemler ağda yalnızca altı saniyelik bir gecikmeyle görünür ve yaklaşık 20 saniye sonra onaylanır. Bu, örneğin Bitcoin ile karşılaştırıldığında çok büyük bir farktır.

Ölçeklenebilirlik

NEM son derece ölçeklenebilir. Şu anda, saniye başına işlenebilir işlem miktarı Bitcoin'inkiyle ölçülebiliyor - bu nedenle kredi kartlarının işlem hacimlerine ayak uyduracak kadar yüksek değil. Bununla birlikte, ağ hızın ölçeklendirilmesine izin verir. Ayrıca, bir hizmet belirteci olmanın, saf para birimlerinden daha az işleme neden olabileceği de dikkate alınmalıdır.

Hasat Algoritması

NEM ağındaki madeni paralar, örneğin Bitcoin'de olduğu gibi çıkarılmaz. Bunun yerine, sürece “hasat” madeni paraları denir. Bir blok “hasat edildiğinde” içerdiği işlemleri onaylar ve aynı zamanda ödül olarak kullanıcıyı işlem ücretleriyle ödüllendirir.

Bu amaçla, bir  yandan önemlilik kanıtı algoritması , diğer  yandan  yetkilendirilmiş hasat  yöntemi kullanılır.

Etiketler