En ucuz kredi hangi bankada?

Ticari amaçlar dışında nakit sıkıntısı olanlar, eğitim, seyahat, evlilik, taşınma ve alışveriş gibi ihtiyaçlarını karşılamak için bankaların sunduğu kredi fırsatlarını araştırıyor. Araştırırken de akıllarındaki soru en ucuz kredi hangi bankada?

En ucuz kredi hangi bankada?

Ticari amaçlar dışında nakite sıkışmış olanlar, eğitim, seyahat, evlilik, taşınma ve alışveriş gibi ihtiyaçlarını karşılamak için bankaların sunduğu kredi fırsatlarını araştırıyor. Araştırırken de akıllarındaki soru En ucuz kredi hangi bankada? Bankalar sunduğu kredi çeşitlerindeki faiz oranlarını dönem dönem güncelliyorlar. Faiz oranları haricinde kredi alırken dikkat edilmesi gerekenler ve banka seçiminde dikkat edilmesi gerekenler araştırılmalıdır.

Doğru banka nasıl seçilir?

Kredi çekiminde dikkat edilmesi gerekenlerden biri de doğru banka seçimidir. Birçok kredi başvurusu yapmak isteyenler için Doğru banka nasıl seçilir?

·         İhtiyaca uygun fırsatlar sunan banka seçilmelidir.

·         Birçok bankadan bilgi alımı yapılması gerekir.

·         Bankanın sigortalı olup olmadığına dikkat edilmelidir.

·         Para yatırma gibi işlemlerde paranın güvende olduğundan emin olunabilinen banka seçilmelidir.

·         Bankaya erişebilirliğin kolay olmasını ve erişilebilirliğin kolay olmasına dikkat edilmelidir. Örneğin sıkça seyahat edenler için her yerde kolaylıkla ATM bulunduran bankaları, sıkı çalışma hayatı olanlar için mesai saati uzun olan bankalar seçilmelidir.

·         Bankaya nasıl yatırım yapmak isteniliyor bu baz alınarak seçim yapılmalıdır.

·         Bankayı nasıl kullanacağım diye de düşünülmelidir. Kişisel veya ticari hesaplar için ihtiyaçlar düşünülmelidir.

·         Bankanın sunduğu ipotek veya araç kredisinin istenilip istenilmediği düşünülmelidir.

·         Çevrimiçi işlem yapmayı isteyenler için bankanın bu alanda sunduğu fırsatlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

·         Yerel toplumları destelemek isteyenler veya erişilebilirliği düşük olan bir bankanın sorun olmayacağı düşüncesindeyseniz kredi birlikleri oldukça iyi bir seçenek olacaktır. Bazen kredi birliklerinin sağladığı faiz oranları diğer bankalarınkine oranla oldukça iyidir.

Kredi Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

İhtiyaçların karşılanması için banka seçimi de kadar kredinin limiti, faizi ve uygunluğuna da dikkat edilmesi gerekmektedir. Kredi başvurusu yapacaklar için Kredi çekerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

1.     İhtiyacın ne kadar olduğu belirlenmeli

Kredi çekmeden önce ihtiyacın belirlenmesi çok önemlidir. İhtiyacın fazlası kredinin ödemesi ya da ihtiyaç olmadığı halde faizi düşük diye alınan kredinin ödemesi oldukça zordur. Bundan dolayı önce ihtiyaç belirlenmeli daha sonra limite göre tercih edilmelidir.

2.     Faiz oranlarına dikkat edilmeli

Bankaların sunduğu avantajlardan önce bankanın belirlediği faizler önemlidir. Bankaların sunduğu oranlara göre en makul olanı seçilmelidir.

3.     Kısa vadeli olmasına dikkat edilmeli

Uzun vadeli krediler faizin artmasına neden olacağı için en doğru karar kısa vadeli kredi çekilmesidir.

4.     Dosya masrafları dikkate alınmalı

Kredi oranları ve vade süresinin ardından dikkat edilmesi gereken en önemli şey dosya masraflarıdır. Dosya masraflarının krediye etkisi dikkate alınmalı eğer dosya masrafları yüksekse başka bankalara bakılmalıdır.

5.     Her ihtimal düşünülmeli

Hayat kredisi yaptırmak her ihtimale karşı önlem almaktır. Sigortayla birlikte yaşanan olayda kaybedilen parayı şirket ödeyerek mağdur olmamış olursunuz.

6.     Taksitlere dikkat edilmeli

Faiz oranlarına karşı her banka aynı kampanyayı düzenlememektedir. Bundan dolayı farklı bankalardan bilgi alarak kıyaslama yaparak taksitleri en uygun olan seçilmelidir.

7.     Aynı anda çok başvuru yapılmamalı

Aynı birçok bankaya başvuru yapmak kredi çekme ihtimalini yükselmemektedir hatta kredi notunuzu düşürmektedir. Kredilerin çıktığı vakit geri ödeme güçlüğü çekmenize sebep olmaktadır.

8.     Ek harcamalara önlem alın

Kredi ödemelerine karşı her türlü ihtimali, ek ödemeleri ve çıkan masrafları düşünerek kenara birkaç aylık geçinebileceğiniz para ayırmanız gerekmektedir. Bu şekilde kara listeye girme veya yasal takibe düşme gibi durumlardan kendinizi korumuş olursunuz.

9.     Amacına uygun harcama yapın

Çektiğiniz kredi kar amacı güderek döviz, borsa ve altın gibi yatırımda değerlendirmek risk taşımaktadır. Bu tür yatırımlar hiçbir zaman garanti bir gelir elde ettirmez yükselebileceği gibi düşme ihtimali de oldukça düşük olduğu için alınan kredi amacına uygun olarak kullanılmalıdır. 

Uygun banka ve kredi seçimi için en önemli kriter olan faiz nedir?

·         Faiz, paranın kirası olarak düşünülmektedir. Örneğin evinizi kiraya verdiğiniz zaman talep ettiğiniz parayı banka kendi içerisinde bulundurmak istediğiniz para için sizden talep etmektedir.

Kredi çekmek isteyenler için bankaların sunduğu güncel faiz oranları şu şekildedir:

1.     ING Bank İhtiyaç Kredisi

3 ay vadeli 30 bin TL ihtiyaç kredisine sunduğu faiz oranı %1,64 iken aylık taksit ödemesi 10 bin 396,13 TL olarak belirlemiştir. Üç ay vadenin sonunda ödenen toplam miktar 31 bin 338,48 TL olarak hesaplanmaktadır.

2.     Enpara.com İhtiyaç Kredisi

Masrafsız olarak 3 ay vadeli 30 bin TL ihtiyaç kredisine sunduğu faiz oranı 1,69 iken aylık taksit ödeme 10 bin 408,31 TL olarak belirlemiştir. Üç ay vadenin sonunda ödenen toplam miktar 31 bin 224,93 TL olarak hesaplanmaktadır.

3.     DenizBank İhtiyaç Kredisi

Üç ay vadeli 30 bin TL ihtiyaç kredisine sunduğu faiz oranı 2,52 iken aylık taksit ödeme 10 bin 610 TL olarak belirlenmiştir. 3 ay vadenin sonunda ödenen toplam miktar 31 bin 982, 43 TL olarak hesaplanmaktadır.

4.     TEB İhtiyaç Kredisi

3 ay vadeli 30 bin TL ihtiyaç kredisine sunduğu faiz oranı 1,85 iken aylık taksit ödemesi 10 bin 447,25 TL olarak belirlenmiştir. 3 ay vadenin sonunda ödenen toplam miktar 31 bin 491,75 TL olarak hesaplanmaktadır.

Güncel olarak sunulan faiz oranlarına göre En ucuz kredi hangi bankada? Bankalar tarafından kredi başvurucularına bu şekilde açıklanmıştır.

 

Etiketler