Erdoğan, dengesiz fiyatlandırmaların durulmaya başladığını açıkladı

41 Ayda 41 Eser Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, piyasada oluşan değişkenlik durumuna değindi.

Erdoğan, dengesiz fiyatlandırmaların durulmaya başladığını açıkladı

Asgari ücretle çalışan, memur ve emekli maaşlarına kadar yapılan gelir artışı karşısında, insanların tüketim ve alım gücünün artığını belirten Erdoğan, "Bir kısmı piyasalardaki tedirginlikten bir kısmı da fırsatçılıktan kaynaklanan dengesiz fiyatlamalar yavaş yavaş durulmaya yerli yerine oturmaya başladı" ifadelerine yer verdi.

Ülke ekonomisine zarar verme durumu içerisinde bulunsak bile günlük kazanç elde edenleri yakından takip edildiğini söyleyen Erdoğan, "Milletimizin geleceğine balta vuran bu gözü doymazların hesaplarını ellerine tutuşturmakta kararlıyız. Türkiye'yi son 20 yılda nasıl her badireden çıkarmış asırlık hizmetlerle buluşturmuşsak inşallah bugünkü sıkıntıları da yine biz çözeceğiz. Milletimden biraz daha sabır ve verdiğimiz mücadeleye daha güçlü destek bekliyorum. Bizim en büyük aşkımız en büyük gururumuz olan İstanbul'un bu büyük mücadelemizde de hep yanımızda olacağından şüphe duymuyorum." dedi.

Piyasalarda düzensiz fiyatlanma bitecek

Hükümet olarak ülke ekonomisin daha az etkilenip tekrardan enflasyon baskısını atacağımız günlerin yakın olduğunu dile getiren Erdoğan, vatandaşın desteklerini beklediğini ifade etti. Verilen mücadele için vatandaşın sabır ve desteklerini beklediğini belirtti. Önümüzdeki süreç için bugünkü sıkıntıların hafiflemesini bekleyen vatandaş, gelişmeleri yakından takip ediyor.

Etiketler