LinkedIn kurucu ortağı NFT sektörüne giriş yaptı

LinkedIn kurucu ortağı Reid Hoffman, Solana'da 'Çevrilemez Sözler' başlıklı bir NFT koleksiyonu başlattığını duyurdu.

LinkedIn kurucu ortağı NFT sektörüne giriş yaptı

LinkedIn kurucu ortağı Reid Hoffman, Solana'da 'Çevrilemez Sözler' başlıklı bir NFT koleksiyonu başlatırken başka bir girişime başlıyor. DALL•E (AI görüntü üreteci) sanatlarından oluşan koleksiyon, 11 parçadan ilki Magic Eden pazarında açık artırmaya çıkarılarak NFT'lere dönüştü.

Çevrilemez Sözcükler ve NFT'leri

Reid Hoffman, 11 parçalık bir koleksiyondan ilk 1/1'i piyasaya sürdü. 'Çevrilemez Sözler' koleksiyonunu piyasaya sürmeden önce dün Twitter'a gitti ve şunları söyledi: “DALL•E ve NFT'lerin potansiyelinden ve birlikte ortaya çıkardıkları olasılıklardan ilham alarak ekibim ve ben bir dizi küçük resim koleksiyonu oluşturduk.'' dedi.

LinkedIn'in kurucu ortağı Hoffman, Twitter'da uzun bir ileti dizisi aracılığıyla DALL•E ve NFT kombinasyonunu neden denediğini ayrıntılı olarak açıkladı. Akıl yürütmelerinin bir kısmı, genellikle doğru olan tam tersi yerine, yazılımla birlikte tek bir kelimenin bin fotoğrafa bedel olduğu gerçeğini içeriyordu. Ek olarak, dijital bolluk ve dijital kıtlığın karışımı hakkında yorum yaptı.

LinkedIn kurucusu Reid Hoffman kimdir?

Reid Hoffman, Kaliforniyalı bir Amerikalı girişimci ve yazardır. Dünyanın en büyük sosyal platformlarından biri olan ve şirketlerin kurucu CEO'su olduktan sonra yönetim kurulu başkanı olarak devam ettiği LinkedIn'in kurucu ortaklarıyla tanınır.

Forbes 2021 dünya milyarderleri listesinde Hoffman, 2.4 milyar dolarlık net değeri ile 1580. sırada yer aldı. Bu çoğunlukla LinkedIn'deki hissesinden geldi. LinkedIn'den önce, Hoffman, şirkete COO olarak katılmadan önce, PayPal'ın kuruluş zamanlarında yönetim kurulu üyesiydi.

Şimdi kendisini risk sermayesi şirketi Greylock Partners'ın ortağı olarak görüyor. Ayrıca, Inflection AI'nın kurucu ortağıdır. Yapay zekaya ve modern teknolojiye olan ilgisi, yeni teknolojilerden biri olan NFT ve web5 ile göze çarpmaya devam ediyor.

Cem Arslan/BirBorsa

Etiketler
NFT