Bankalardaki kredi faiz oranları değişti! Bakın faiz oranları ne kadar oldu

Bankalarda uygulanmakta olan kredi faiz oranlarında değişikliğe gidildi. Hem kamu hem de özel bankaların güncellemeye gittiği kredi faiz oranlarına ilişkin açıklamalarda bulunan bankalar yeni kredi programlarını da duyurdu.

Bankalardaki kredi faiz oranları değişti! Bakın faiz oranları ne kadar oldu

Güncel olarak en uygun krediyi veren bankaları araştıran vatandaşlar ise soluğu bankaların internet sitelerinde yer alan kredi hesaplayıcılarında almaktadır.

Bankalarda sabit olan kredi faiz oranları Ağustos ayı ile birlikte güncellendi. Kimi bankalar faiz oranlarını arttırırken kimi bankalarda ise faiz oranlarında düşüşün yaşandığı görüldü. Ağustos ayı itibariyle vatandaşlar kendileri için en uygun banka arayışına girdi. Konut, taşıt ve ihtiyaç kredilerinde güncellenen kredi faiz oranları bankaların resmi adreslerinde yayınlandı.

Taşıt kredisi faiz oranları değişti

Günümüzde sıklıkla kullanılan tüketici kredilerinden biri olan taşıt kredileri düşük oranlara sahip olmasıyla da tercih sebebi haline gelmektedir. Özellikle taşıt alımında nakit açısından yetersiz olan vatandaşlar genellikle çareyi taşıt kredilerinde bulmaktadır. Uzun vadeli ve düşük teminatlarla taşıt kredisi almayı isteyen kişiler ise birçok farklı bankayla anlaşma yapmaktadır. Her bankanın kendine özel sağladığı faiz oranlarıyla müşterilerini taşıt sahibi yaptırmaktadır.

Kredi çekmeyi düşünen vatandaşların araştırdığı faiz oranları Ağustos ayı itibariyle bankalar tarafından teker teker açıklanmaya başladı. Yapılan açıklamalar sonucunda da en uygun bankalar belli oldu. Hem kamu hem de özel bankalarda değişiklik gösteren faiz oranlarıyla ilgili detaylı bilgiler ise bankaların resmi internet adresine yer almaktadır. İnternet adresinde yer alan hesaplayıcı özelliği sayesinde sizlerde kendinize en uygun taşıt kredisi sağlayan bankayı seçebilirsiniz.

Bankalardaki kredi faiz oranları değişti! Bakın faiz oranları ne kadar

Araba almayı isteyen kişilerin yakından ilgilendiren taşı kredisi faiz oranları her ay değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle vatandaşların düzenli olarak faiz oranlarını ve bankaların kampanyalarını takip etmesi oldukça önemlidir. Daha uygun faizlerle kredi alınması aynı zamanda vade farklarını da yakından ilgilendirmektedir. Bu durum on binlerce TL’lik ek masraftan kurtulmanız da büyük bir rol oynamaktadır. Bankalarda taşıt kredisi adı altında verilen teminatlı krediler ile ilgili faiz oranları Ağustos ayı itibariyle güncellenmiştir.

Taşıt kredisi faiz oranları ne oldu?

Taşıt kredisi almayı düşünen vatandaşlar ise internet ortamında faiz oranlarını araştırmaya başladı. Sosyal medyada da sıklıkla tartışılan konulardan biri olan taşıt kredisi oranları aynı zamanda teminat tutarlarında da değişikliğe gidilmesine neden oldu. Ağustos ayı itibariyle bankalar tarafından güncellenen taşıt oranlarına kredi hesaplayıcı platformlarından veya resmi banka adreslerinden ulaşım sağlamanız mümkündür.

Açıklanan son kredi faiz oranlarına göre ING Bank’tan kredi almayı düşünen vatandaşların aylık ödemesi gereken faiz oranı %3,19 olarak hesaplandı. Yapılan hesaplama simülasyonunu ele aldığımızda toplamda 50.000 TL’lik taşıt kredisi çekmeyi isteyen birinin ING Bank’ta 48 aylık vade seçeneği bulunmaktadır. 48 aya bölünen kredi için aylık ödeme tutarı 2.354 TL olarak belirlenirken toplamda yapılacak geri ödeme tutarı ise 112.997 TL olarak hesaplanmıştır.

Halkbank tarafından açıklanan son faiz oranları ile birlikte birçok kişi hesaplayıcılara girmeye başladı. Ortalama 100.000 TL’lik kredi çeken vatandaşların 48 aya kadar vadeyi uzatma imkanı bulunuyor. Bu durumda ödenecek aylık taksit tutarı 3.251 TL olarak belirtilirken faiz oranı ise %1,59 olarak gerçekleşti. Toplamda yapılacak geri ödeme ise 156 bin TL olarak hesaplanıyor.

En düşük faiz oranıyla işlem yapan Vakıfbank’ın aylık taşı kredisi faiz oranı %1,59 olarak hesaplanmıştır. 100 Bin TL’lik kredi çekecek olan vatandaşların 48 aya kadar vade seçeneği bulunuyor. Bu vade diliminde yapılacak olan aylık ödeme 3.199 TL olarak hesaplanırken toplam geri ödeme ise 154 bin TL olarak gerçekleşmektedir.
 

Etiketler