Yarım gün çalışana 11 bin TL para ödenecek!

Çocuk parası olarak adlandırılan ve çalışanlara verilecek olan tutar 11.971 TL’ye yükseltildi. Son asgari ücret zammının ardından birçok alanda devlet tarafından sağlanan destek miktarları da iyileştirildi.

Yarım gün çalışana 11 bin TL para ödenecek!

Binlerce çalışanın hali hazırda aldığı çocuk parası desteğinin 11.971 TL’ye kadar yükseltildiği bilgisi verildi!


Yarım gün çalışma yapacak olan çalışanlara verilecek destek kapsamında tutarlarda iyileştirmeye gidildi. Binlerce çalışanı yakından ilgilendiren bu haber aynı zamanda devlet tarafından gerçekleştirilen yeni destek tutarlarını da yakından ilgilendiriyor. Yapılan açıklamayla birlikte ay sonuna kadar başvuru yapılması gerekmekte olduğu belirtildi. Toplamda 11.971 TL’ye kadar ödeme alacak olan çalışanlar yarım gün çalışarak bu destekten yararlanabilecek.

Doğum yardımı parası nedir?

Doğum yardımı parası olarak adlandırılan ve çocuklu ailelere destek sağlayan proje kapsamında ailelere nakit ödemesi yapılıyor. Yalnızca yarım gün çalışan ailelere destek parası olarak verilecek doğum yardım parası belli bir süre devlet tarafından sağlanmaktadır. Özellikle yeni doğum yapan anneleri kapsayan bu ödeme ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Yapılan açıklamaya göre yapılacak olan doğum yardımı desteklerinin Temmuz ayı itibariyle aylık 11.971 TL’ye yükseltildiği bilgisi verildi.


2015 yılında beri verilen ve yeni anne olan çalışanları kapsayan destek çalışması kapsamında ailelere maddi olarak yardımcı olunmaktadır. Yeni doğum yapan anneleri ilgilendiren doğum yardım parası yalnızca yarım çalışma yapan çalışanlara veriliyor. Anneler tarafından sıklıkla araştırılan konular arasında bulunan doğum yardım parası ile ilgili detaylı bilgiler ise bakanlığın resmi sitesinde yer almaktadır.

Çalışan kadınların aynı zamanda doğum sürecine girmesi bu alanda çok daha fazla yük altına girilmesini sağlamaktadır. Bu nedenle bakanlık tarafından başlatılan destek projesi kapsamında doğum yapan annelere geçici süreliğine doğum parası verileceği açıklandı. Böylece yarım gün çalışarak hem çocuğuna bakabilecek hem de ücret alabilecek olan annelerin iş yükünün hafifletilmesi amaçlanıyor. Aylık olarak ödenecek olan çocuk doğum paraları doğumdan itibaren geçerli oluyor. Ay sonuna kadar başvuru yapılmasına olanak sağlanan yardım paraları annelerin banka hesaplarına otomatik olarak yatırılmaktadır.

Doğum yardım parası nasıl alınır?

Doğum yardım parası hakkında araştırma yapan kişilerin sayısı her geçen gün artıyor. Konu hakkında bilgisi olmayan birçok anne ödemelerin nasıl alınacağını bilmediğinden soluğu internet ortamındaki araştırmalarda almaktadır. Yarım gün çalışma karşılığında alınacak olan doğum yardım paralarının belirli şartları bulunmaktadır. Şartları tamamlayan herkese direkt olarak doğum yardımı parası verilmektedir.

Yarım gün çalışana 11 bin TL para ödenecek!
Yeni doğum yapan annelerin doğum desteğinden yararlanabilmesi için en az 600 gün primini doldurması gerekiyor. Bu da yaklaşık 2 yıllık bir çalışmanın yapılması gerektiğini göstermektedir. Yeni işe giren anneleri kapsamayan bu destek ile ilgili detayların iyice araştırılması gerekmektedir. Doğum desteğinden yararlanan anneler başvurularını yaparak destek miktarlarını hesaplarına alabilecek.

Yapılan yeni güncellemeye göre yalnızca doğum yapan annelerin destekten yararlanması sağlanmıyor. Aynı zamanda yeni evlat edinen annelerde bu destek tutarlarından yararlanabilecek. Son 3 yıl içerisinde en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödemesi yapan kadın çalışanlarda doğum yardım parasından yararlanmaya hak kazanmaktadır. Bu alanda çalışma alanını genişleten bakanlık annelerin yanında olmaya devam ediyor. E – Devlet’ten yapılacak başvuruların ardından onay görülmesi halinde maaş gününde yatırılacak olan destek paraları kişilerin banka hesaplarında yer alacak. Kesintisiz bir şekilde yatırılacak olan destek paraları için yarım gün çalışma gösterilmesi yeterli oluyor. Doğum sürecini daha rahat atlatabilmek adına gerçekleştirilen bu proje birçok anneye büyük destekler sağlamaktadır.

Etiketler