Kredi borcunu ödemeyenlerin sayısı artıyor!

Kredi borcunu ödemeyenlerin sayısı açıklandı. TBB Risk Merkezi geçen yılın aynı dönemindeki istatistikleri paylaştı. Kredi veya kredi kartı borcunu ödeyemeyen kişi sayısında ve yasal takip sayısında rekor kırıldı.

Kredi borcunu ödemeyenlerin sayısı artıyor!

TBB Risk Merkezi geçen yılın aynı dönemlerdeki verileri oranda kredi borcunu ödemeyenler de artış olduğunu açıkladı. Geçen yılın ilk 6 ayında kredi ve kredi kart borçlarında takibe düşenlerin sayısı 603 bin kişi iken 2022 yılının ilk 6 aylık döneminde 856 bine çıktı.
Haziran ayı sonu toplamda ise 4,1 milyon vatandaş yasal takipte bulunuyor. Konuyla alakalı yapılan açıklamada Haziran ayı verileri ile birlikte 2022 yılının istatistik verileri de ortaya çıktı. Hem bireysel kredi hem de bireysel kredi kartı borcundan dolayı çok sayıda vatandaş yasal takibe takıldı. Buna göre 2021 Ocak-Haziran döneminde 222 bin kişi iken, 2022 Ocak-Haziran döneminde 471 bin seviyelerine kadar geldi.


Aynı dönemde kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal eden 474 bin kişiden 584 bine çıkarken kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı intikal etmiş insan sayısı da 603 binden 856 bine çıktı. 2022 yılı haziran ayı sonunda bireysel kredi kartı ve kredi konularında ise bankalardaki yasal takip süreci 4 milyon 126 bin kişi oldu.

‘Kredi geri ödemelerindeki esneklik etkili oldu’

Haziran ayında bireysel kredi kartını ödememiş kişi sayısında da bir önceki aya oranla 3953 kişi arttı ve toplamda 78 bin 799 oldu. Risk Merkezi’nin yapmış olduğu açıklamada kredi geri ödemelerini süresi konusunda da sağlam ve esnekliğe ilişkin detaylar da çok sayıda insanın yasal takibe takıldığı iletildi.

Kredi borcunu ödemeyenlerin sayısı artıyor!
Risk Merkezi verilerine göre 2022 yılının Haziran ayında bireysel kredi kartlarını içeren bireysel kartların tamamında bir önceki yıla oranla %50 artış söz konusu oldu. Toplamda 30,7 milyar TL seviyesine geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da yaptığı açıklama da yeni bir düzenleme ile kredi veya kredi kartı borcu olan vatandaşlar için düzenleme geleceğini duyurdu. Yeni düzenleme ile borcu olan vatandaşlar yapılandırma yapabilecek.

Etiketler