Almanya saatliği 15 euroya Türkiye'den işçi talep ediyor

Almanya'da havalimanlarında beklenenden daha az Türk işçinin çalıştığını açıkladı.

Almanya saatliği 15 euroya Türkiye'den işçi talep ediyor

Almanya'da havalimanlarındaki çalışan eksikliği sebebi ile yaşanan kargaşayı azalatmak adına Türk işçi talep ediyor. Bu konu ise ülkedeki gündemini koruyor.

Alman basının yapmış olduğu açılamaya göre havalimanlarında büyük bir kargaşa yaşandığını ifade ederken, beklenenden daha az Türk işçi geldiğini vurguladı. Üstelik halen bazı havalimanlarının Türk işçi bekledilerine de dikkat çekti.

Almanya saatliği 15 euroya Türkiye'den işçi talep ediyor - Resim : 1

Yalnızca Frankurt Havaalanı'na 2 bin Türk işçi ve ötekilerle birlikte toplam 7 bin 200 Türk çalışanı alınacaktı. Fakat buna rağmen sadece 1.5 ayda bir Türk işçinin işe başlaması dikkatleri çekmişti.

Almanyada Yer Hizmetleri Sağlayıcıları İşverenler Derneği başkanı Thomas Richter ''Önümüzdeki günlerde Türkiye'den 145 belki 150 çalışan yardıma gelecek'' dedi. Bu kişilerin bilhassa Nürnberg ve Münih havaalanları'nda görevlendirileceği  belirtildi.

Saati 15 euro ödenecek

Fakat Richter'in açıkladığı rakamlar Almanya'nın beklentilerinin epey altında kaldı. 150 işçi problemin ne kadarına çözüm olabilir sorusuna ise Richter, 'Sonuçta akut sorunları çözmek için bir fikirdi' diyerek yanıt verdi.

Havaalanları Birliği ADV'nin Genel Müdürü Ralph Beisel ise gecikmenin sebebine ilişkin Bild am Sonntag gazetesine yapmış olduğu açıklamada problemin zaman alıcı ve kritik onay sürecinden dolayı kaynaklandığını belirtmişti.

Yalnızca özgeçmiş kontrolünün 6 hafta sürdüğünü belirtmişti. Fakat Richert bu durumunda değiştiğini belirtti. '' Birçok havalimanındaki durum, onay sürecinide hızlandırdı. Artık bu süreç iki haftaya kadar kısaldı'' dedi.

Türkiye'den gelecek işçilere saat başına en az 15 euro verilecek. Alman havaalanında güvelik personeli, check-in personeli, yükleme personeli ve diğer yer hizmetleri personeli açıkları bulunuyor.

Buse KAPLAN/BirBorsa

Etiketler