Zam haberleri gelmeye devam ediyor. Şeker fiyatlarına zam geldi.

Şeker fiyatlarına zam geldiği açıklandı. İşte, detaylar...

Zam haberleri gelmeye devam ediyor. Şeker fiyatlarına zam geldi.

Türkşeker tarafından şeker fiyatlarıyla ilgili açıklama yapıldı. Türkşeker tarafından yapılan açıklama kapsamında 50 kiloluk şeker çuval fiyatının 750 TL’den 810 TL’ye yükseltildi. Yani şeker fiyatlarına %8 oranında zam yapıldı. Kilo başına daha önce 15 TL olan şeker fiyatı 16,20 TL’ye yükseldi. Yapılan zam ise henüz fiyat etiketine yansımadı.

Şeker fiyatlarına %8 zam!

Artış gösteren enflasyon oranları ve hayat pahalılığı tüm vatandaşı etkilemeye devam ediyor. Gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş yani Türkşeker tarafından şeker fiyatlarına %8 zam yapılma kararı alındı. Türkşeker tarafından 50 kilogramlık şeker çuvalı 750 TL’den 810 TL’ye yükseldi. Kilogram başına ise 15 TL’den satılan şeker fiyatı 16,20 TL’ye yükseldi. Yeni açıklanan şeker fiyatına KDV fiyatının dahil olmadığı da öğrenildi.

Zam haberleri gelmeye devam ediyor. Şeker fiyatlarına zam geldi. - Resim : 1

Bir yılda 17,5 TL zam geldi!

Her şey gibi şeker fiyatlarına da bir yıl içerisinde çok zam geldi. Son bir yılda şekerin kilosu 6,5 TL’den 24 TL’ye çıkarken çuvalı yaklaşık olarak 200-250 TL’den 1100 TL’ye yükseldi. Nisan ayında toz şeker fiyatı 12 TL ile 15 TL arasında değişiyordu fakat Mayıs ayında şeker fiyatları 24 TL’ye kadar yükseldi. Özellikle Nisan ve Mayıs ayları arasında yansıtılan fiyat zamları her ay daha da zamlanmıştır. Son bir yılda toplam 17,5 TL zamlanan şeker fiyatlarına bugün %8 zam geldiği açıklandı.