e-Devlet’i kontrol edin! Birikmiş binlerce paranız olabilir

Türkiye genelinde e-devlet platformu çok sayıda vatandaşlara farklı konularda hizmet vermektedir. e-Devlet’i kontrol edin! Birikmiş binlerce liranız olabilir!

e-Devlet’i kontrol edin! Birikmiş binlerce paranız olabilir

Devlet hizmetlerinin tek bir elden yürütülmesini sağlayan e-devlet çok sayıda kişilere farklı konularda hizmet vermeye devam ediyor. e-Devlet üzerinden para verildiğini biliyor muydunuz? Eğer cevabınız hayır ise e-Devlet’i hemen kontrol edin! Birikmiş binlerce liranız olabilir.

Teknolojinin giderek gelişmesiyle beraber pek çok işlem e-devlet sistemi üzerinden kolay bir şekilde yapılabilir. Bu sisteme gerek telefon, gerek bilgisayar gerek ise tabletiniz üzerinden girerek çok sayıda işlem yapabiliyorsunuz. Bunların yanı sıra sunulan bazı özel hizmetler de e-devlet platformu üzerinde yer alıyor. Bunlardan biri de birikmiş para olmaktadır.

e-Devlet’te birikmiş binlerce lira olabilir

e-Devlet sistemi üzerinden pek çok vatandaşın birikmiş parası olabilir. Fakat vatandaşlar bu birikmiş paradan haberdar olmayabilir. Birikmiş parasını çekecek olan vatandaşlar bu sistemi bilmedikleri için de paraları hesaplarda beklemede kalabilir. Bu paranın kaynağı ise Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili olmaktadır. Tüm çalışanların zorunlu olarak girdiği bu sistem üzerinden biriken paralar bir süre sonra çekilebilmekte. Vatandaşlar tarafından bireysel emeklilik sistemi unutulmaktadır. Şirketler çalışanlarının maaşından kesinti yaparak bu sisteme aktarmaktadır. Pek çok vatandaş bu durumu unuttuğundan dolayı yapılmış olan ödeme akla dahi gelmiyor. Fakat e-devlet üzerinden siz de birikmiş paranızı öğrenebilirsiniz.

e-Devlet para iadesi

e-Devlet para iadesi nasıl alınır?

e-Devlet platformu üzerinden hesabınızda para birikip birikmediğini öğrenmek isteyen kişiler sorgulama işlemini nasıl yapacağını merak etmektedir. Bu işlem için vatandaşlar e-devlet sistemine kendi şifresiyle giriş yapmalılar. Giriş yaptıktan sonra Takasbank yazarak sorgulama işlemini yapabilirler. BES bünyesinde vatandaşların eğer e-devlet sisteminde birikmiş parası varsa bu parayı çekmek için sigorta şirketiyle iletişime geçilmesi gerekir. Talep oluşturarak siz de BES’te biriken paraları çekebilirsiniz.

e-Devlet sistemi üzerinde vatandaşların yalnızca BES’te değil farklı yerde de birikmiş parası olabilir. Vatandaşlar devletin farklı kurumlarından da alacağı ödemeleri e-devlet sistemi üzerinden sorgulayabilirler. Bu sorgulamayı yapabilmek için de şahıs ödemeleri sorgulama diye araştırma yaparak öğrenebilirler. Bu paraların ödemeleri de bu şekilde sağlanabilmektedir.