Sonunda hasadına başlandı: Kilosu tamı tamına 100 bin TL!

Hasadına başlanan bu çiçek kazandırmaya devam ediyor.

Sonunda hasadına başlandı: Kilosu tamı tamına 100 bin TL!

Safran hasadı başladı. Her yıl Ekim ve Kasım aylarında çiçek açan safran hasadı başladı. Toplamda 170 bin çiçekten bir kilo elde edilen safranın kilosu da ona göre fazla olmaktadır. Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yetiştirilen safranın hasadına başlandı. Boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda sektörlerinde kullanılan safranın hasadı her yıl Ekim ayında yapılmaktadır. Ekim ile Kasım arasında çiçek açan mor renkli hoş kokulu safran, Safranbolu ilçesinde yaklaşık olarak 30 çiftçi tarafından toplamda 79 dekar alanda üretilmektedir.

Pek çok sektörde kullanılan ve bu yıl da 35 kilogram ürün elde eden safranın çiçekleri toplanmaktadır. Bu yıl toplamda 35 kilogram ürün elde edilmesi hedeflenmektedir. Toplamda 170 bin çiçekten bir kilo safran çıktığını belirten çiftçi ne denli zor yetiştirdikleri için kilosunun da pahalı olduğuna değindi.

Fiyatı 100 bin TL!

Safran kilosu

Karabük Safranbolu ilçesinde Yukarıçiftlik köyü Keten Mahallesinde safran yetiştiriciliği yapan İsmail Yılmaz tarafından yapılan açıklama dikkat çekti. Yılmaz tarafından yapılan açıklamada:

“Havalar çok güzel, serin ve yağmurlu gitti. Çiçeklenme başladı. 15-20 Kasım’a kadar çiçek almaya devam ederiz. Safranın kilogram fiyatı 100 bin lira. Yurt içinden ve dışından misafirlerimizi ağırlamaya devam ediyoruz. Bu yıl da turlardan çok arayan var. Biz de mutluyuz. Safranbolu, bundan çok güzel verim elde ediyor. Safran hasadı döneminde bölgede çok önemli bir turizm potansiyeli yakaladık. 21-22-23 Ekim’de Safran Festivali var. Sonbaharı turizm açısından çok dolu dolu geçiriyoruz” denildi.