Brent petrol değer kaybetse de etkisi yok! Motorine yine zam!

Brent petrol değer kaybetse de çok etkisi olmadığını görüyoruz. Motorine yine zam geleceğinin haberi araç sahiplerini üzdü.

Brent petrol değer kaybetse de etkisi yok! Motorine yine zam!

Brent petrol fiyatları geçen hafta boyunca yükseliş göstermişti. Brent petrol fiyatı bu haftaya %1 değer kaybederek başlaması araç sahiplerini bir nebze de olsa sevindirdi. Çünkü brent petrol fiyatlarında olan düşüşle beraber akaryakıta indirim beklentisi oluşmaya başladı. Fakat sektör kaynaklarından gelen haberlere göre motorine 11 Ekim Salı gününden itibaren geçerli olmak kaydıyla 1 lira 39 kuruş zam geleceği açıklandı.

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Her geçen gün gelen zam araç sahiplerinin kontak kapatmasına kadar gidecek gibi gözüküyor. Brent petrol fiyatlarında artış ve azalış olması ve döviz kurunda yaşanan hareketlilik akaryakıt fiyatlarına etki etmektedir. Brent petrol bu haftaya %1 değer kaybederek başlayıp varil fiyatı 96,97 olarak açıklandı. Her ne kadar düşüş gösterse de 11 Ekim Salı gününden itibaren motorine 1 lira 39 kuruş zam yapılması bekleniyor.

Akaryakıta üst üste zam!

Brent petrol fiyatları düşünce düşmeyen, artınca artan akaryakıta üst üste üç zam geldi. İlk zam 4 Ekim günü benzine 62 kuruş, motorine 1,10 TL, ikinci zam 6 Ekim günü benzine 74 kuruş, motorine 1 lira 39 kuruş şeklinde gelmişti. Gelen zam haberlerinin arkası kesilmezken araç sahiplerini üzecek bir gelişme daha yaşandı. Edinilen bilgilere göre motorine 11 Ekim Salı gününden itibaren geçerli olmak kaydıyla 1 lira 39 kuruş zam gelmesi bekleniyor.

Akaryakıt fiyatları

10 Ekim güncel akaryakıt fiyatları

10 Ekim güncel akaryakıt fiyatları bugün henüz zam gelmemiş fiyatıyla satışa sunulmaktadır. Brent petrol fiyatlarında %1 değer kaybı yaşanması akaryakıt fiyatlarına henüz yansımadı fakat 11 Ekim tarihinden itibaren motorine yeniden zam gelmesi bekleniyor. İşte, güncel akaryakıt fiyatları:

İstanbul’da benzin fiyatı 20,63 TL, motorin fiyatı 27,16 TL,

Ankara’da benzin fiyatı 20,76 TL, motorin fiyatı 27,26 TL,

İzmir’de benzin fiyatı 20,76 TL, motorin fiyatı ise 27,26 TL’den satışa sunulmaktadır.