Süte zam mı geliyor?

Son zamanlarda yaşanan süt sıkıntısı sebebiyle vatandaş tarafından süte zam mı geliyor? Araştırması yapılmaya başlandı.

Süte zam mı geliyor?

Süt sıkıntısı yaşanması sebebiyle süt krizinin geleceğine dair dedikodular herkesin dikkatini çekti. Bugün, Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu tarafından süte zam geleceği açıklandı.

Bugün Habertürk TV’nin yayınına katılan Solakoğlu, üretimde olan düşüşten dolayı raftaki ürünlerin azaldığını söyledi. Piyasada süt sıkıntısı yaşandığını belirten Solakoğlu, süt fiyatının 7.50 TL olması üreticiyi zorladığından ötürü bu fiyatın satışta üzerine çıkıldığını belirtti. Solakoğlu tarafından yapılan açıklama kapsamında:

Süte zam mı geliyor? - Resim : 1

''Üretimdeki düşüşten dolayı raflardaki ürünler azalmaya başladı. Markete gidince bir paket ürün verip ikinciyi, üçüncüyü vermiyorlar. Çünkü ürün artık kalmadı. Sahada pazarlık yöntemiyle, üreticiyle sanayici fiyat belirlemeye başladı. Çünkü süt fiyatını belirleyen kurum, Gıda Komitesi değil, onların bir tavsiyesi var ama eskiden geçerliydi. Şu anda sahada bizim beklentimiz 7.5 lira olan süt fiyatının 9.20 ile 9.50 arasında bir yere oturması. Güney Marmara'da aşağı yukarı buraya oturdu, biz saygımızdan dolayı komiteyi bekledik, deklarasyon yapılmadı. Tüketici nezdinde bir şey değişmeyecek, zam geliyor.'' denildi.