Yeni Honda Civic Type R modeli fiyatı belli oldu

Honda’nın son arabası Civic Type R modeli 2023 yılında Avrupa’da satışa sunulacak. Birçok kişi tarafından beklenen araba için istek listesi oluşturulmaya başlandı. Çıkışına birkaç ay kalan otomobil için fiyat ve özellik bilgileri de netleşmiş oldu.

Yeni Honda Civic Type R modeli fiyatı belli oldu

Honda’nın son arabası Civic Type R modeli 2023 yılında Avrupa’da satışa sunulacak. Birçok kişi tarafından beklenen araba için istek listesi oluşturulmaya başlandı. Çıkışına birkaç ay kalan otomobil için fiyat ve özellik bilgileri de netleşmiş oldu. Farklı paketler halinde satışa çıkarılacak olan arabanın segmentindeki arabalarla rekabet edecek düzeyde olduğu belirtildi.
Yeni Honda’nın ilerleyen süreçte yollarda olması planlanırken üretiminin ise eş zamanlı olarak Türkiye’de de yapılacağı açıklandı. Avrupa’da satışa sunulacak olan araç için birçok özellik bilgisi ve ücretlendirme paketleri belli oldu.


Honda Civic Type R modeli özellikleri

Son modeli Honda için birçok gelişmiş özellik açıklandı. Hatchback sınıfındaki aracın yüksek performanslı kompakt işlevi gördüğü biliniyor. 2.0 litrelik kaput altı makine kullanımına devam eden Honda’nın bu alanda bir değişikliğe gitmediği görülmektedir. Birçok kişiyi heyecanlandıran Honda’nın yeni modeli Type R yeni özellikleriyle ilgi uyandırıyor. Motorun turbo gövdeye sahip olması sayesinde daha düzenli bir sürüş imkanı sunulmaktadır.
Hava akışını iyileştirmek adına gerçekleştirilen turbo panellerin sayısı da bir önceki modele göre artış gösterdi. Tasarımsal olarak iyileştirmelere giden Honda teknik özelliklerde de bazı köklü değişikliklere gitti. 2023 yılı için iddialı araçlar arasında yer alan Honda Civic Type R modeli çıkış için gün saymaya başladı.

Honda Civic Type R
Honda Civic Type R fiyatı

Tasarımsal olarak beğeni kazanana Honda’nın yeni modeli Type R için fiyat listeleri de açıklandı. Hem ön tasarım alanında hem de dizayn mekanizmasında birçok değişikliğe giden marka, yüksek satış hedefleriyle 2023 yılında adından sıklıkla söz ettirecek gibi görünüyor. Teknolojik donanımı sayesinde de müşteri çekmeyi amaçlayan Honda’nın yeni fiyatı da belli olmaya başladı.


Fiyat için resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen tahminlere göre Honda Civic Type R’nin çıkış fiyatının 40 bin doların üstüne olması planlanıyor. Önceki modellerin çıkış fiyatları ve maliyetler göz önünde bulundurulduğunda en kuvvetli tahminin 40 bin dolar bandı olduğu belirtildi. Ocak ayında Avrupa galerilerinde olacak araba için geri sayım sürüyor.

Etiketler