Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli KPSS açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son KPSS olaylarıyla ilgili sorulara cevap verdi. Soçi ziyaretinin hemen ardından gazetecilerden soru alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KPSS hakkındaki düşünceleri de merak edilenler arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli KPSS açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son KPSS olaylarıyla ilgili sorulara cevap verdi. Soçi ziyaretinin hemen ardından gazetecilerden soru alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KPSS hakkındaki düşünceleri de merak edilenler arasında yer aldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ikili zirveye katılan Erdoğan ekonomik olarak değerlendirmelerde bulundu.


Ukrayna krizinde sonra yapılan Soçi zirvesi bu alanda iki ülke arasında önemli ekonomik atılımların yapıldığına işaret ediyor. Kabineden birçok bakanın katıldığı zirvede hem ekonomik hem de siyasi çıkarlar ele alındı. İlerleyen süreçte Karadeniz bölgesinin ve iki ülkenin gelişimi adına ortak projelere imzaların atıldığı zirvenin yaklaşık 2 saat boyunca sürdüğü biliniyor.

Erdoğan’ın Soçi ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aylar önce planlanan Soçi Zirvesi’ne katıldı. Rusya Devlet Başkanı ile bire bir görüşen Erdoğan’ın ekonomi temelli başlıklar üzerinden görüşme yaptığı belirtiliyor. Akabindeki heyetle toplantıya katılan Erdoğan’ın Soçi ziyaretinin ardından Türkiye’ye geri döndüğü açıklandı. Soçi’de yapılan görüşmelerde ağırlıklı olarak ekonomik ilişkilerin konuşulduğu ve doğalgaz meselesinin netleştirildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli KPSS açıklaması
Doğalgaz alımının Ruble ile yapılması konusunda anlaşmaların sağlandığı Soçi zirvesinde yerel para birimlerinin ön plana çıkarılması amaçlandı. Yaklaşık 2 saat boyunca süren görüşmelerin sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan aynı zamanda ülke gündemiyle ilgili sorulara da cevap verdi. KPSS ile ilgili soru soran gazetecilere detaylı cevap veren Erdoğan’ın açıklamaları ülke gündemine oturdu.


KPSS’nin iptali

KPSS’nin iptali ile ilgili soru soran gazetecilere detaylı bir şekilde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri sosyal medyada yankı bulan başlıklar arasında yer aldı. KPSS’de çalınan sorularla ilgili açıklama yapan Erdoğan, sebebinin FETÖ ve 6’lı masa olduğunu belirtti. Gerekenlerin kısa süre içerisinde yapıldığı belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürecin yargıya taşındığını da açıkladı.


KPSS ile ilgili açıklamalarında yeni atamaya da yer veren Erdoğan “ Olayın üzerinden 24 saat geçmeden yeni arkadaşımızı bakanlığa atadık. Böylece beraberindeki heyetle soruşturma aşamasının hızlı bir şekilde yapılması sağlandı” sözleriyle KPSS olayları ile ilgili açıklamalarına son verdi. Soruşturma sürecinin devam ettiği KPSS ile ilgili yeni takvim ise ÖSYM tarafından duyuruldu.
 

Etiketler