Ticaret Bakanlığı’ndan otomobil ithalatı açıklaması yapıldı

Ticaret Bakanlığı tarafından otomobil ithalatı hakkında yapılmış olan açıklamada, ''Gerekli olan belgelerini ibraz eden ve beraberinde mevzuat hükümleri ile uyumlu bir beyanda bulunan yükümlülerin işlemlerinde herhangi bir aksama söz konusu olmamaktadır.” denildi.

Ticaret Bakanlığı’ndan otomobil ithalatı açıklaması yapıldı

Ticaret Bakanlığı doğrultusunda, bazı basın ve yayın organlarında yer alan, yurt dışından Türkiye’ye getirilmiş olan otomobil yüklü bazı tırların gümrüklerde bekletildiği ve işlemlerinin kesinlikle yapılmadığı yönünde haberler hakkında sonunda yazılı bir açıklama yapıldı.

Ticaret Bakanlığı’ndan otomobil ithalatı açıklaması yapıldı

Açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Diğer bütün ithalat işlemlerinde olduğu üzere otomobil ithalatlarında da mevzuatlar gereği ilgili olan kurum ve kuruluşlardan istenmiş bazı belgelerin sunulması gerekir. Beraberinde ise Bakanlığımızca kamuoyu ile paylaşılmış olan düzenlemelerde yer verilmiş olan şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Yürürlükteki mevzuat doğrultusunda bu şartların yerine getirilmesi durumda, ithalat işlemleri tam anlamıyla sonuçlandırılmaktadır. Bu kapsamda anılmış olan haberler gerçeği kesinlikle yansıtmamaktadır. Gerekli belgelerini ibraz eden ve beraberinde mevzuat hükümleri ile uyumlu bir beyanda bulunan yükümlülerin işlemlerinde herhangi bir aksama söz konusu değildir. Diğer yandan ise, bu araçları taşıyanlara yönelik gümrük gözetiminde bulunan yerlere araç yüklerinin boşaltılması imkanı da sağlanan olanaklar arasında yer almaktadır.”


 

Etiketler