İkinci el araçlarda cumartesi sıkıntısı yaşanıyor!

Samsun’da daha önceleri yalnızca pazar günleri kurulan ve bölgeye hitap eden ikinci el otomobil pazarı cumartesi günü kurulmaya başlanınca adeta işler bıçak gibi kesildi. Satıcı vatandaşlar otomobil pazarın eskisi gibi pazar gününe olmaması halinde işlerini tekrardan açılacağını aktarıyor.

İkinci el araçlarda cumartesi sıkıntısı yaşanıyor!

Orta Karadeniz bölgesinin merkezi bir konumunda Samsun’da yer alan ikinci el otomobil pazara beş yıldır her hafta cumartesi günleri kuruluyor. Ankara yolu üzerinde bulunan Samsun ikinci el Otomobilciler Sitesinde kurulan oto pazarı cumartesi gününe alındıktan sonra yoğun ilgi azalmaya başladı. Cumartesi günleri herkesin işte olduğundan kaynaklı ve beraberinde oto alım satımını yapılmadığından yakınan pazarcı vatandaşlar yetkililerin ikinci el otomobil pazarının tekrardan pazar günü alınması talebinde bulundu. Samsun ikinci el otomobilciler dernek başkanı olan İbrahim Kınık ise pazarın cumartesi gününe alınmasının genel kurul toplantısında yapılan oylama sonucu hayata geçirildiğini aktardı.

Otomobil pazarı cumartesi gününe alındığından beri bomboş

 
Her hafta pazar günü kurulan oto pazarı ile cumartesi kurulan oto pazarı arasında resmen dağlar kadar fark olduğunu dile getiren otomobil satıcısı İsmail Topaloğlu; “Samsun’da otomobil pazarı cumartesi gününe alındığından bu yana işler iyi gitmiyor diyebilirim. Şu anda buraya boşu boşuna gidip geliyoruz. Sabah erken saatlerde geldim. Pazar resmen boş durumda. Yalnızca birkaç tane araba geldi. Yani burası kesinlikle pazar günü olmalı. Samsun artık önemli bir oto pazarı olmaktan çıktı. Otomobil pazarının pazar günü olduğu zamanlar içersinde gerçekten buraya kalabalıktan girilmiyordu. Cumartesi günleri insanlar çalışıyor. Bu nedenle bir çok insanın izni pazar günü oluyor. Oto pazarı bence pazar günü olursa burası tekrar dolup taşacak. Ondan eminim.” sözlerine dile getirdi.
 
Cumartesi günleri içersinde oto pazarına kimsenin uğramadığını aktaran Saffet Köseoğlu; “Oto pazarı kesinlikle pazar günleri kurulmalı. Cumartesi günleri kurmuş olduğumuz pazara neredeyse kimse gelmiyor. Vatandaşlar ve esnaf çalıştığı için bu tarafa gelemiyor. Pazar günleri ise herkes rahatlıkla oto pazarına gelebilir. Bu sebeple tek pazar gününe alınmalı.” şeklinde konuştu.

İkinci el araçlarda cumartesi sıkıntısı yaşanıyor!

Çorum’da otomobil pazarı pazar günü olduğu için artık oraya gidiyorum

Daha önceki süreçte pazar günleri Samsun’daki otomobil pazarına gelindiği ancak son yıllar içersinde Çorum’a gittiğini aktaran Ahmet Bal; “Samsun’da kurulan oto pazarı eskisi gibi değil. Bence pazar günleri olsa çok daha iyi olur. Ben tamircilik yapıyorum. Araba alıp satışını gerçekleştiriyorum. Pazar günleri bu pazar olduğunda daha da iyi oluyordu. Ancak cumartesi günü olduğu zaman buraya kim gelecek. Mesela ben Merzifon’da ikamet ediyorum. Çorum’da ikinci el otomobil pazarı pazar günleri kuruluyor. Bu sebeple Çorum’a gidip geliyorum. Samsun’daki otomobil pazarı pazar günü olursa tekrardan buraya gelirim şeklinde konuştu.
 
İkinci el otomobil pazarının pazar günü olmamasını dile getiren diğer vatandaşlar ise şunları dile getirdi;
 
Bütün şehirlerde otomobil pazarları pazar günleri kurulur. Samsun’da ise o gün cumartesi günü oldu. Otomobil pazarının pazar günü olması şart. Burası pazar günü olduğu zaman insandan geçilmiyor. Kalabalığın gerçekten Ankara yoluna kadar uzadığını söyleyebilirim. Ordu’dan, Sinop’tan Amasya’dan gelen insanlar oluyordu. Cumartesi günleri ise burası resmen sinek avlıyor.” sözlerini aktardı. 

Başkan Kınık; “Genellikle otomobil pazarını cumartesi günü gerçekleştirilmesi istendi.”

Dernek Başkan olan İbrahim Kınık, galerici esnafıyla yapmış oldukları genel kurul toplantısında oldukça büyük çoğunluğun pazarın pazar günü değil de cumartesi kurulması istediğini dile getirdiğini aktardı.
 
“Beş yıl öncesinde genel kurulda bir oynama gerçekleştirildi. Kongre otomobil pazarının cumartesi günü olmasını istediğini aktardı. Herkesin belirli günlerde işe gittiği aşikar. Bu nedenle haftada en az bir gün izin kullanmak istiyor. Otomobil pazarının şu anda boş olmasının nedeni fındık ve çay toplama zamanında olması. Otomobil pazarı pazar günleri içersinde yapıldığı zaman da buralarda boşluk yaşanıyor. Bir sonraki toplantı kapsamında eğer Samsun’daki otomobil pazarının pazar günü içerisinde olmasını isteyen esnafın sayısı artış gösterirse ona göre bir karar alınır. 15 yıldır başkanlık yapıyorum. Beş yıldır otomobil pazarı cumartesi günü kuruluyor. Verilen bu kararda kendi başıma aldığım bir karar değil. Tüm galerici esnafı ile birlikte aldığımız bir karar.” sözlerini dile getirdi.

Etiketler