VESBE hisse analizi ve şirketin hedef fiyatı 2022

VESBE şirketi Türkiye'nin en büyük beyaz eşya üreticilerinden biri olmakla birlikte Borsa İstanbul'un da en gözde hisselerinden biri olarak gözümüze çarpıyor. Bugünkü raporumuzda VESBE hissesinin geleceğini ve hedef fiyatını inceleyeceğiz.

VESBE hisse analizi ve şirketin hedef fiyatı 2022

TOASO hissesi için hazırlanan bu raporda neler bulabileceksiniz?

* TOASO hisse yorum
* TOASO hisse hedef fiyatı
* TOASO hisse alınır mı?
* TOASO hisse temettü
* TOASO hisse teknik analiz

VESBE  tarihçesi

Vestel, 1984 yılından temelleri atılan şirketin kuruluşundan 10 yıl sonra Zorlu Holding bünyesine geçmesi ile birlikte Manisa'da 1.1 milyon metrekarelik bir bölgede inşa edilmiş ve Türkiye'nin en büyük endüstri merkezlerinden biri olarak tarihe geçmiştir. Ayrıca bu bölgeye de Vestel City ismi verilmiştir. 

vesbe

VESBE, 18'i yurt dışında olmakla birlikte toplam 28 şirketle birlikte global bir firma haline gelmiş durumdadır. Avrupa'nın en büyük beyaz eşya üreticilerinden biri olmakla birlikte Türkiye'nin de lider firmalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte çok büyük oranda güven duyulan bir hisse olarak gözümüze çarpıyor.

 VESBE hisse halka arz

VESBE hissesi 1984 yılından itibaren hızla büyümeye devam etmesi ile birlikte elindeki gücü daha da artırmak için halka arz yöntemine karar vermiş ve VESBE şirketi 12 Nisan 2006 yılında halka arz çalışmalarına başlamıştır. Bu tarihten tam bir hafta sonrasında VESBE şirketi halk arz oldu ve Borsa İstanbul'da işlem görmeye devam etti. Şirketin Genel Müdürlük koltuğunda hala Enis Turan Erdoğan, oturuyor. 

VESBE hisse yorum

2021 yılında temettü verimliliği ve piyasa üzerinde getiri sağlaması ile birlikte yatırımcıların dikkatini üzerinde toplamaya devam ediyor. VESBE hisse geleceği bakımından uzun vade hedefleri olan bir şirket olarak yatırımcıların dikkat çekiyor. VESBE bedelsiz bölünme ve temettü verimliliği açısından son yıllarda giderek artan bir verimliliği bulunuyor.

VESBE şirketi, beyaz eşya üretimi alanında faaliyet gösteren bir şirket olarak 1.6 milyar liralık bir sermayeye sahiptir. Bunun dışında son bilançosunu henüz açıklamamış olmasına rağmen beklenti üzerinde bir kâr açıklaması piyasa tarafından bekleniyor.

VESBE hisse bedelsiz bölünme

25 Ekim 2021 tarihinde yüzde 742.10 oranında bedelsiz bölünme ile tarihinin en büyük bedelsiz bölünmesini gerçekleştirdi. Bununla birlikte hisse fiyatı şu an 7,08 TL'den işlem görmeye devam ediyor.  VESBE bedelsiz bölünme işlemini daha önce yapmamıştır.

VESBE hisse hedef fiyat 2022

VESBE ile ilgili piyasa analistlerinde yaygın görüş Borsa İstanbul'daki hareketlerin paralelinde devam edeceği ve bu hareketlerin genel manada potansiyel yükseliş öngörüsü olduğunu dile getiriyor. Temettü verimliliği ve şirketin kârlılık oraları gibi teknik araçlar incelendiğinde takdirde fiyatların gelişimini görmeyi hedefleyen analistler piyasanın yükseliş ihtimali VESBE'yi çok daha rahat şekilde yukarı taşıyacağı düşünülüyor.

VESBE hissesi hedef fiyatı 2022 yılında analistler tarafından hazırlanan raporda 13 TL etrafında konumlanacağını dile getiriyor.

Aynı zamanda geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda VESBE hisse endeks üzerinde getiri sağlama potansiyeline sahip durumda.

VESBE hisse grafik yorum

vesbe grafik

VESBE hissesi 19 Mart 202 yılında başladığı yükselen trendine devam etmeyi başarıyor. Fakat bu yükselen trendin dip bölgesinde olduğunu söylemek mümkün bununla birlikte hisse fiyatlarında bedelli bölünme ile birlikte düşüş tamamen rakamsal olarak görülüyor. Bunun dışında bedelli sonrasında sert düşüş yaşanmasının sebebi olarak karşımıza çıkan ilk durum Borsa İstanbul'da yaşanan krizlerin artış göstermesi. 

Bunun dışında yakın tarihli göstergelere bakıldığında stop bölgesine nispeten yakın olarak görülen 7 lira etrafında işlem görmeye devam ediliyor. VESBE hissesi teknik destek ve direnç seviyeleri ise şöyle sıralanıyor:

Destekler 6,88 - 6,31 - 5,38
Dirençler: 7,33 - 7,83 - 8,60

VESBE hisse alınır mı?

* VESBE hisse geçmişte benzer hareketleri yapmış mı? Yaptıysa devam formasyonu nasıl olmuş?

* VESBE hisse fiyatlarının tarihi zirvesi kaç? Şu anki fiyata kıyasla dolar bazlı yüksek mi yoksa ucuz mu kalmış?

* VESBE hisse bilançosu ne durumda?

* VESBE yeni yatırımları olacak mı?

* VESBE hisse mevcut yatırımları ne durumda?

* VESBE hisse F/K kaç?

* VESBE hisse PD/DD kaç?

Bu sorulara cevap verdikten sonra hisseyi almak ya da almamak için mutlaka bir fikre sahip olacaksınız. Soruları yanıtladıktan sonra sizlerde hisse ile ilgili yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

VESBE hisse temettü verimliliği

VESBE hisse analizi ve şirketin hedef fiyatı 2022 - Resim : 5

BirBorsa / Cem Arslan

VESBE VESTEL BEYAZ ESYA SANAYI VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 21.52
Satış 21.54
Değişim -0.14%
Son Değer 21.54
En yüksek 22.08
En düşük 21.46
Haftalık Değişim -1.6438%
Aylık Değişim 13.0708%
Yıllık Değişim 34.6249%
Etiketler
Yorumlar